Zdravlje

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

U Srbiji se samo jedan odsto žena sa rakom dojke javi lekaru u početnom stadijumu bolesti, kad je izlečenje moguće u potpunosti, upozorili su stručnjaci povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, 20. marta.

Vesti četvrtak 20.03. 08:16 Komentara: 3

Svetski trendovi u lečenju raka dojke

Lečenje raka dojke gotovo uvek podrazumeva hirurški zahvat i godinama žene su jedino mogle da biraju izmedju toga da li će im biti uklonjena cela dojka ili njen, rakom zahvaćen deo. Sada, novi medicinski pristupi dramatično menjanju način na koji se operacije izvode i pružaju ženama više opcija, brže tretmane, manje ožiljke i posledice.

Vesti utorak 14.05. 14:26 Komentara: 0

Majke i posle raka dojke

Mlade žene kojima je na vreme otkriven rak dojke, imaju šansu za potomstvo. To potvrđuje primer Gordane Ćilerdžić koja se od ove opake bolesti lečila u Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu, a danas za sebe ponosno kaže da je "baš hrabra majka".

Vesti subota 13.04. 12:15 Komentara: 2

"Od raka se ne brani, on se napada"

U cilju podizanja svesti javnosti, informisanja žena i edukacije o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, u Srbiji će se od ove godine 20. marta zvanično obeležavati Nacionalni dan borbe protiv raka dojke.

Bolesti sreda 20.03. 15:52 Komentara: 7

Rak dojke: Opasan, ali i izlečiv

Rak dojke je najčešće maligno oboljenje žena, a i jedno je od najčešćih malignih oboljenja uopšte. Računa se da u toku životnog veka od 80 godina jedna od osam žena oboleva od raka dojke.

Vesti sreda 20.03. 11:45 Komentara: 2

Lekovima protiv raka dojke

Britanska nacionalna služba za zdravlje bi mogla uskoro da ženama kod koji postoji veliki rizik da obole od raka dojke ponudi lekove koji se inače koriste za lečenje te bolesti.

Vesti utorak 15.01. 17:14 Komentara: 0
strana 1 od 4 idi na stranu