Posle užasa na Vračaru: Ovo su telefonske linije za pružanje psihološke pomoći

Zbog tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je stradalo osmoro dece i radnik obezbeđenja, stručnjaci četiri specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Kovinu, Novom Kneževcu i Gornjoj Toponici pružaće pomoć svima kojima je podrška neophodna.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Pomoć psihologa i psihijatara dostupna je preko SOS broja 0800 001 002, a ova podrška je besplatna, anonimna i dostupna 24 časa dnevno sedam dana u nedelji.

Predstavnici ovih institucija pozivaju sve osobe koje su direktno ili indirektno pogođene ovom tragedijom da se jave i podele svoju traumu, tugu ili strepnju sa stručnjacima za mentalno zdravlje.

I Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je da je Savetovalište za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u cilju podrške porodicama stradalih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, omogućilo psihološku podršku pozivom preko telefona 011 2752 224 i 011 2650 093, svakog radnog dana u periodu od 7.30 do 15.30 časova.

Oni ističu da pomoć mogu da potraže nastavnici, učenici, mladi i svi ostali građani kojima je potrebna podrška usled tragedije koja se desila.

U narednom periodu, nakon pružanja psihološke podrške, terapijski rad sa članovima porodica, kao i sa svima koji su pogođeni ovom tragedijom, biće određen kao prioritet u radu Savetovališta za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu saopštio je u sredu da je, u cilju podrške porodicama stradalih u današnjem masakru, nastavnicima i učenicima, kojima je potrebna psihološka pomoć i podrška, otvorio dve telefonske linije:

  • 0638681757
  • 0638682217

Stručnu podršku će pružati tim psihologa i psihijatara iz Instituta za mentalno zdravlje. I na Klinici za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije formiran je tim stručnjaka koji će biti dostupan za podršku svima kojima je potrebna.

Telefoni koji su dostupni na Klinici za psihijatriju za telefonsku podršku su:

0668300854 kao i za zakazivanje:

  • 011 3662124
  • 063 310723

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu