Čukljeve uklanja pet najlakših vežbi, dovoljno dva puta dnevno

Operacija čukljeva može biti opasna po život, pa su prirodne metode za rešavanje ovog problema najbolji način kako ispraviti čukljeve i rešiti se bolova u zglobovima.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 10.09.2022.

14:56

Čukljeve uklanja pet najlakših vežbi, dovoljno dva puta dnevno
Foto:Shutterstock/T.Photo

Problemi sa čukljevima smatraju se zdravstvenim problemom modernog čoveka. I dok većina ljudi na čukljeve gleda kao na potpuno bezazlene izbočine na stopalima, problem sa čukljevima mogu napraviti ozbiljne problem sa svim zglobovima na telu.

Vežbe za čukljeve je najbolje da radite dva puta dnevno, ujutru i uveče. Ako ste strpljivi, dosledni i uporni, vežbe mogu biti vaš način kako izlečiti čukljeve.

Rastezanje prstiju – ovo je jednostavna vežba za čukljeve koju uvek možete raditi. Skupite prste pa ih maksimano raširite i usmerite naviše od poda.

Pritiskanje prstiju – pritisnite prste i stopala na zid, džite 10 sekundi pa opustite. Ponovite 10 puta.

Rastezanje nožnog palca – koristeći ruke nežno vraćajte prst na svoje mesto i držite tako 10 sekundi. Ponavljate najmanje 10 puta.

Rolanje lopte – nađite manju lopticu, veličine one za stoni tenis ili golf, i kotrljajte je stopalima po podu.

Sakupljanje klikera – sakupljanje klikera nožnim prstima je još jedna odlična vežba za čukljeve koju možete isprobati, koja će održati fleksibilnost vaših prstiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: