Netoksična biljka koja direktno deluje na strane i maligne ćelije u organizmu dok ih ne uništi

Ruski lekar Nikolaj Lazarov uveo je pojam adaptogene biljke 1949.godine i njima označio najdelotvornija lekovita svojstva koje priroda nudi organizmu.

Zdravlje

Izvor: Novosti

Sreda, 22.12.2021.

15:42

Netoksična biljka koja direktno deluje na strane i maligne ćelije u organizmu dok ih ne uništi
Foto:EPA/HARISH TYAGI

Neven je jedna od najšire korišćenih biljaka u fitoterapiji , narodnim običajima i magiji naroda širom sveta.

Neven sadrži značajnu količinu flavonoida zahvaljujući kojima deluje protivupalno. U ovoj biljci pronađeni su i triterpenski saponozidi, tanin, glikozid kaledulozid, kartenoidi zahvaljujući kojima neven ima narandžaste cvetove, malo etarskog ulja neprijatnog mirisa, i nekoliko organskih kiselina.

Izuzetno vredni karotenoidi u cvetovima su veoma važni za zdravo funkcionisanje organizma, a naročito služe kao zaštita od raka. Osim toga, važni su za zdravlje očiju.

Treba reći i da se lutein upotrebljava za proizvodnju lekova za oči.

Adaptogena biljka

Adaptogene biljke su netoksične biljke čija svojstva korisno utiču na zdravlje ljudi, smanjenje stresa na mentalnom i fizičkom planu uz pomoć adaptogena koji pomažu organizmu da se prilagodi stresnom okruženju.

Ove netoksične biljke direktno deluju i na strane, maligne ćelije u ljudskom organizmu i pokušavaju da ih unište svojim delovanjem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: