Četiri začina iz kuhinje rešavaju dijareju

Masna hrana, začinjeno meso i konzumiranje prve zimnice u obrocima u kombinaciji sa brzom hranom opterećuju organizam dovodeći do poremećaja rada creva, nadimanja, bolova u stomaku, dijareje i zatvora.

Zdravlje

Izvor: Novosti

Utorak, 05.10.2021.

14:25

Četiri začina iz kuhinje rešavaju dijareju
Foto: depositphoto/Farina6000

Teška hrana, osim što utiče direktno na zdravlje, problem koje izaziva direktno utiču i na energiju i svakodnevne aktivnosti koje obavljamo.

Najčešće bivaju pogođeni organi za varenje, ali i ozbiljna oboljenja unutrašnjih organa, poput želuca, srca, žučne kese, pankreasa. Prvi simptomi da nešto nije u redu i da moramo promeniti način ishrane i izbaciti tešku hranu je poremećaj u radu creva.

"Ajvar – moraću da vas razočaram" VIDEO

Donosimo vam četiri začina iz kuhinje, koji će učiniti da dijareja u potpunosti nestane.

Cimet

Pola kašičice cimeta u prahu pomešajte sa šoljom toplog mleka, dodajte malo meda, pa promešajte i lagano popijte. Pomoći vam može i čaj od cimeta. Kuvate ga tako što kašičicu cimeta u prahu ubacite u 250 mililitara ključale vode. Poklopite i ostavite 15 minuta. Procedite i pijete toplo.

Korijander


Seme korijandera izgnječite u avanu. Jednu kašiku prelijte šoljom ključale vode i držite na tihoj vatri dva-tri minuta, ostavite da odstoji 15 minuta pa procedite. Pijte po četvrtinu čaše pre svakog obroka.

Zamenite kafu sa 6 prirodnih napitaka i probudite organizam

Pelin


Jednu kašiku suvog isitnjenog pelina prelijte čašom ključale vode, kuvajte deset minuta pa ostavite da odstoji jedan sat. Potom procedite i pijte po kašiku-dve toplog odvara dnevno (možete dodati med).

Kim


Kim podstiče rad želuca i deluje umirujuće na creva. Karvon je glavni sastojak, i zaslužan je što kim rešava nadutost i deluje na crevne bakterije. Seme kima izdrobite i usitnite, prelijte sa 250 mililitara ključale vode i poklopite. Ostavite da odstoji par sati, a zatim ga nezaslađenog popijte pre jela.

Patlidžan - sprečava rast tumora, čisti mozak, ali je i opasan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: