Čaj od banane je idealan lek za nesanicu

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli ovo žuto, tropsko voće, koje nam je dostupno tokom cele godine. Može se jesti sama za sebe, ili kao sastojak mnogih torti, kolača ili voćnih kupova.

Zdravlje

Izvor: Novosti

Sreda, 15.09.2021.

12:30

Čaj od banane je idealan lek za nesanicu
Foto:Shutterstock/NUTTIWUT.B

Pored široke primene u ishrani, banane mogu da utiču i na zdravlje. Zahvaljujući visokom procentu kalijuma, banane snižavaju krvni pritisak. Bogate su i natrijumom, zbog čega su dobar diuretik i pomažu eliminisanje nakupljene suvišne tečnosti u organizmu.

Problem sa erekcijom rešava jedna šolja čaja

Banane poboljšavaju raspoloženje, a naročito su dobre posle dijareje, jer vraćaju izgubljene minerale.

Međutim, ovo moćno voće ima još jednu namenu za koju malo ljudi zna.

Ukoliko imate problema sa nesanicom, i ne možete tako lako da utonete u san, čaj od banane će vam biti od velike pomoći. Umesto lekova za spavanje, napravite ovaj zdrav napitak, koji će vam opustiti mišiće, i umiriti telo.

Recept za čaj od banane

Od sastojaka za ovaj čaj, trebaće vam jedna banana, pola litra vode, prstohvat cimeta po ukusu, a možete dodati i malo meda.

Priprema:

Bananu dobro operite, ali je nemojte guliti, već joj samo odsecite krajeve, i stavite u ključalu vodu da se kuva deset munuta. Kad je banana skuvana, izvadite je iz vode, a vodu ostavite da se ohladi.

Čaj popijte sat vremena pre spavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: