Udruženje "Žena uz ženu" otvoreno za sva pitanja obolelih od raka dojke VIDEO

Svake godine u Srbiji od karcinoma dojke oboli više od 4.500 žena. Borba sa tom opakom bolešću veoma je teška, ali podršku ženama koje se suočavaju sa njom pružaju mnoga udruženja. Jedno od njih je "Žena uz ženu", koje je danas osnovano.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

Dr Miloš Počekovac, specijalista opšte hirurgije i onkologije, kaže za Televiziju Prva da, kako bi ishod lečenja bio bolji, neophodna je rana dijagnoza, a ona se uspostavlja redovnim pregledima i da zato podržava svaku vrstu inicijative i osnivanje pomenutog udruženja.

"Udruženje je osnovano sa mojom ambicijom da na Instagram stranici Žena uz ženu delim svoja iskustva o ovoj bolesti kroz koju prolazim, svoje stavove, ali da ih ohrabrujem i tu sam videla da postoji prostor da ih sve okupimo na jednom mestu i budemo glas prevencije i podrške", istakla je predsednica udruženja "Žena uz ženu" Ana Dornik.

Udruženje je osnovala Marija Lakić. Ona dodaje da su izabrali najbolje lekare, koji će imati svoje predavanje i izlaganje, sa konsultacijama.

"Žene će ili dolaziti na predavanja ili se uključivati putem Zuma. Mogu da se prijavljuju putem mejla zenezeneblog@gmail.om i Instagram stranice zenuzenu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu