Mnogi jedu samo slano, a da pojma nemaju da unose šećer: Pogledajte gde ga sve ima VIDEO

Skrivenih šećera ima i to mnogo u slanim namirnicama

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 29.08.2020.

16:27

Mnogi jedu samo slano, a da pojma nemaju da unose šećer: Pogledajte gde ga sve ima VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

Šećera ima i u namirnicama koje nisu slatke i zato je važno da vodimo računa šta jedemo jer se u proizvodnji slanih namirnica koristi i šećer radi poboljšanja ukusa.

"Turšija, konzervirano voće i povrće je puno šećera, zatim ananas u konzervi, majonez i kečap koji čak ima više šećera nego sladoled. U svim suhomesnatim proizvodima ima puno šećera. Sirevi i niskomasni jogurti su prepuni šećera. Kad izbace masnoću, ubacuju šećer da bi to bilo ukusnije. Mnogi proizvodi jesu slani, ali da bi napravili balans u ukusu stavljaju šećer. To su nevidljivi šećeri koji služe da nas naviknu da stalno jedemo još", kaže nutricionista Branka Mirković.

Ona kaže da u običnom hlebu nema šećera, ali da ga zato ima u kiflama, đevrecima, tostu...

"Oni sa insulinskom rezistencijom ne treba da jedu mnogo ovoga. Često mi čjudi kaću: 'Jedem samo slano, ne unosim ništa slatko, a u stvari unose šećer, a da ne znaju."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: