I ona pati posle burne noći: 7 saveta za kako da izbegnete "mamurnu kožu"

Prekomerno ispijanje alkohola, nedostatak sna i unos bezvredne hrane mogu da ostave kožu natečenu i dehidriranu. Evo kako da ublažite štetu.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

16:35

I ona pati posle burne noći: 7 saveta za kako da izbegnete
Foto: depositphotos/nikolasvn

1 Stavite podlogu

Koža koja je već u dobroj formi bolje je opremljena da podnese nalet sezone provoda. Dermatolozi obično preporučuju držanje redovne rutine nege kože tamo gde je to moguće, ali takođe biste mogli razmotriti dodavanje antioksidantnog seruma za dodatnu podršku.

2. Razmislite o pićima

Alkohol je diuretik, tako da ćete i vi i vaša koža brzo postati dehidrirani ako pijete alkohol. Razmislite o tome da alkoholna pića zamenite čašama vode da koža ne bi ispaštala. Ultraslatki kokteli i gazirana vina takođe nisu prijatelji vaše kože - studije su povezale šećer s povećanjem broja bora i raspadom kolagena (proteina koji utiče na elastičnost kože).

3 Razmislite o hrani

Brza hrana kasno uveče je primamljiva, ali imajte na umu da će vas slana hrana učiniti više dehidriranom. Preporučuje se pravi obrok pre nego što izađete, a u tom obroku bi trebalo da bude i povrća sa visokim sadržajem vode, kao što su krastavac i brokoli - koji mogu da pomognu kod hidratacije, piše Gardijan.

4 Uklonite šminku

Ma koliko teško pada u sitne sate, skidanje šminke pomaže da se izbegnu začepljene pore i mrlje.

6. Priuštite sebi masažu lica

Zahvaljujući dehidracijskim efektima alkohola i slane hrane, možda ćete imati ljutito lice ujutro. Pogledajte za sada poznato "suši lice" Džulijen Mur - glumica izbegava sojin sos zbog straha da će joj se lice podići.

7. Rešite se tamnih kolutova

Tamni, nabujali krugovi ispod očiju jedan su od znakova takozvane kože mamurluka. Preporučuje se da potražite kremu za oči koja sadrži kofein, za koji se veruje da smanjuje oticanje (hlađene čajne vrećice za oči mogu imati sličan efekat), kao i proizvode s hijaluronskom kiselinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: