Fizička aktivnost podjednako je važna i tokom zime

Niske temperature, kiša i sneg razlozi su zbog kojih mnogi ljudi preskaču trening i odlučuju da ostanu kod kuće.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphoto/VitalikRadko
Foto: depositphoto/VitalikRadko

Ipak, stručnjaci podsećaju da je veoma bitno ostati u formi cele godine i savetuju da vam preskakanje treninga ne postane praksa.

Osim toga, stručnjaci tvrde da će vam ovih nekoliko saveta pomoći da se fokusirate na trening i u najhladnijim mesecima.

Ako vam je teško da po kiši ili snegu idete do teretane, zašto jednostavno ne biste odradili jedan lagan trening u udobnosti svog doma?

Postoji mnogo vežbi koje možete da radite bez ikakvih sprava koristeći samo težinu svog tela. Naravno, za one koji više vole malo intenzivnije treninge stručnjaci preporučuju da pre dolaska zime nabave nekoliko tegova ili manjih sprava.

Osim toga, savetuju da probate nešto novo. Sigurno postoji nešto što ste odavno želeli da probate a nikada niste imali dovoljno vremena.

Zima je savršen period kada možete da počnete sa novim aktivnostima bilo da je to boks, borilački sportovi, joga ili čak penjanje na veštačke stene, prenosi Kliks. Nešto novo će vam sigurno dati dodatnu motivaciju da vežbate.

Umesto da se sa društvom tokom zime nalazite po klubovima i kafićima, bolje vam je da zajedno idete u teretanu. Ovo je način da budete zdraviji, ali i da se dodatno zbližite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu