Nakon nagle promene vremena ojačajte imunitet uz ove 3 namirnice

Nagla promena vremena pogodna je za razvijanje virusa i prehlada, pa je bitno da na vreme ojačamo imunitet, kako bismo postali što otporniji na viruse i bakterije.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2019.

09:57

Default images
Foto: depositphotos/ londondeposit

U tome nam mogu pomoći namirnice bogate vitaminima i mineralima, koje blagotvorno utiču na naš imuni sistem, a koje bi trebalo da svakodnevno uvrstimo u svoju ishranu, ako želimo da očuvamo svoje zdravlje, piše portal Stvar ukusa.

Med

Prirodni med je pun antioksidanata, enzima i minerala, uključujući cink, gvožđe, kalijum, kalcijum, magnezijum i selen. Takođe sadrži i vitamin B6 i tianin. Uklanja slobodne radikale iz organizma, a time samo poboljšava naš imunitet. U kombinaciji sa kurkumom, med je izuzetno moćan prirodni antibiotik.

Kurkuma

Biljka kurkuma poreklom je iz Indonezije i južne Indije, a kroz istoriju se koristila kao začin, tekstilna boja, ali i sredstvo za isceljenje. Bogata je vlaknima, mineralima i vitaminima, pa prema tome ima blagotvorne učinke na stanje našeg organizma. Ona je bogat izvor fitonutritijenta kurkumina, koji ima protivupalna svojstva, i koji čuva naš organizam od upalnih procesa, koji nastaju usled pada imuniteta.

Napravite svoj napitak za jačanje imuniteta, tako što ćete izrendati komadić đumbira, dodati kašičicu kurkume i iscediti jedan limun. Sve to prelijte sa 4 čaše vode, dobro izmešajte i ostavite u frižideru. Dve čaše dnevno učiniće čuda za vaš imunitet.

Aloe vera

Osim snažnog regenerativnog učinka na kožu, aloe vera ima izuzetan efekat na balans u našem organizmu. Bogata je C i E vitaminom i može sprečiti da naš organizam dođe do stanja dehidratacije. Pored gela od aloe za negu kože, možete je uzimati i kao sok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: