Dodajte ovu namirnicu u vašu svakodnevnu ishranu i gledajte kako centimetri u obimu nestaju

Ukoliko se borite sa viškom kilograma i većim obimom u struku, predlažemo vam da ubacite ovu jednu namirnicu u ishranu.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

19:22

Dodajte ovu namirnicu u vašu svakodnevnu ishranu i gledajte kako centimetri u obimu nestaju
Foto: Depositphotos/observer

Veoma je važno da u svakodnevne aktivnosti uvrstite vežbanje kako biste se rešili viška kilograma, ali vam u tome mogu pomoći i pistaći.

Pistaći su bogati vlaknima, mineralima i vitaminima B kompleksa, odlični su za pripremu obroka i pomoći će vam da duže budete siti. Ljudi koji su u svoju ishranu uveli pistaće smanjili su ukupan unos kalorija iz ugljenih hidrata, piše Daily Star. Oni su 20 odsto ukupnih kalorija dobijali od pistaća, 60 odsto su bili ugljeni hidrati, 15 odsto proteini i 25 odsto masti. Posle 6 meseci grupa koja je jela pistaće imala je 1,75cm manje obima u struku. Takođe, opao im je holesterol i šećer u krvi.

Pistaće možete da dodate u smutije ili u peciva, čorbe i supe, mešate ih sa jogurtom ili da ih jedete kao grickalicu. Kada sledeći put odete u nabavku neka se u vašoj korpi obavezno nađe i kesica pistaća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: