Promenite ove navike i recite zbogom lenjosti

Svakog od nas s vremena na vreme uhvati lenjost, ali je važno znati kako se izboriti sa njom.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2019.

16:34

Promenite ove navike i recite zbogom lenjosti
Foto: depositphoto/AndreyPopov

Na društvenoj mreži Redit korisnici su pričali o tome koje su im promene u navikama pomogle da se oslobode lenjosti.

Držite se rutine

Ukoliko ustajete ranije, imaćete veće šanse da završite sve obaveze na vreme. Ukoliko vam jutro bude produktivno, onda ćete biti slobodniji posle podne i nećete imati nezavršeni posao koji ćete kasnije morati da odrađujete. Čak i ako niste jutarnja osoba, pokušajte da nešto promenite i držite se rutine jer samo tako ćete moći da se pokrenete, a da vam to ne bude mučenje.

Napišite listu obaveza

Lakše je kada imate napismeno sve šta treba da uradite i imate vizuelni podsetnik o svemu što vas čeka. Ukoliko vam iskrsnu neke nove obaveze, samo ih dopišite, ali se striktno držite rasporeda. Dajte sebi oduška vikendom i tada nemojte da radite ništa, ali radnim danima strogo se držite liste.

Promenite ishranu

Ono što pojedete ima veoma veliki uticaj na to koliko ćete imati energije tokom dana. Ukoliko se već neko vreme osećate umorno i bezvoljno, vrlo je verovatno da ste u depresiji, piše Mens Health. To zahteva više brige i posetu lekaru, koji će vam pomoći da problem rešite. Držite se zdravih i svežih namirnica, izbegavajte tešku i masnu hranu i svedite slatkiše na minimum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: