Flaširana voda nije uvek i najzdravija: Ovo je najbolji način da je pročistite

Kako bi voda bila ispravna za piće mora da prođe testove u laboratoriji i dobije dozvolu stručnjaka da se koristi za ljudsku upotrebu.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2019.

12:05

Flaširana voda nije uvek i najzdravija: Ovo je najbolji način da je pročistite
Foto: Depositphotos/elenathewise

Neki od najvećih zagađivača su stara infrastruktura, razne hemikalije koje dospevaju u vodu i mogu da budu kancerogene i smanjuju imunitet, nusproizvodi iz industrijske proizvodnnje, kao i opasni pesticidi.

Kako biste bili sigurni da je voda koju pijete ispravna i dobra, odnesite je u laboratoriju na analizu. Proverite u kakvom su stanju cevi u vašoj kući jer kod starih cevi može da dođe do curenja ili korozije. Kuće i zgrade koje su izgrađene pre mnogo godina moraju da prođu ovu proveru.

Ispirajte cevi tako što ćete puštati vodu malo jače s vremena na vreme. Neka voda ide dva do pet minuta bez prestanka kako bi se cevi isprale.

Flaširana voda nije uvek i najbolja voda za piće. Od većine poznatih brendova, postoje neki koji nisu prošli testove i u čijim proizvodima se našlo i do osam različitih vrsta zagađivača.

Najbolje rešenje je da pronađete adekvatan filter koji će da prečišćava vodu koju pijete, piše MensHealth. Na tržištu postoje brojni filteri koji se ugrađuju direktno u slavine i sudopere, ali i bokali sa zamenljivim filterima koje možete bezbedno da koristite. Važno je da pronađete način koji vama najviše odgovara i koji vam se najviše isplati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: