Telo Herkulesa, a srce starca: "Popularni" hormoni ugrožavaju vitalne organe VIDEO

Zvanična istraživanja pokazuju da upotreba steroida može da bude vrlo opasna po zdravlje muškarca.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2019.

10:27

Telo Herkulesa, a srce starca:
Foto: Printscreen TV Prva

Neadekvatna upotreba steroida može da bude pogubna za plodnost i potenciju muškarca, rekao je urolog Aleksandar Milošević, gostujući u "Jutru" na TV Prvoj.

Najnovija istraživanja pokazala su da čak 90 odsto muškaraca, koji su redovno uzimali ove preparate, ima problem sa sterilitetom.

Dodatno korišćenje steroida, odnosno testosterona, dobro je za dobijanje mišićne mase, ali njihovo prekomerno korišćenje deluje kontaprodukitvno na sve druge organe, kaže doktor Milošević.

Unošenjem velikih količina testosterona dolazi do promene mišićne mase, muškarac postaje agresivniji, ali testisi atrofiraju i smanjuju se, prestaju da stvaraju spermatozoide, što dovodi do potpunog steriliteta, ističe doktor Milošević.

Steroidi su vrlo opasni, oni stvaraju zavisnost, zato je veoma važna njihova pravilna upotreba.

U suprotnom, zdravlje muškarca, njegov sterilitet, srce i mozak mogu da budu ugroženi.

Opširinije pogledajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: