Proverite zdravlje na besplatnim pregledima

U zdravstvenim ustanovama širom Srbije građani će u nedelju 26. maja moći da provere svoje zdravstveno stanje u okviru nastavka akcije besplatnih preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2019.

14:43

Default images
Foto: depositphotos.com/monkeybusiness

Svi građani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, moći će od 8 do 16 časova da obave oftalmološke preglede, urade ultrazvučni pregled abdomena i provere hormone štitaste žlezde.

Pored toga, u onim zdravstvenim ustanovama u kojima neće moći da se organizuju navedeni pregledi, građani će moći da obave kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, i provere nivo šećera u krvi, a moći će i da razgovaraju sa lekarima, posavetuju se o očuvanju zdravlja i konsultuju se o zdravstvenim tegobama i terapijama.

Besplatni pregledi deo su aktivnosti Ministarstva zdravlja, koje za cilj imaju promociju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja.

U prethodnih 13 dana akcije preventivnih pregleda, blizu 270.000 građana Srbije obavilo je preglede, a više hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je sve građane da obave preventivne preglede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: