Pampers će posetiti 20 gradova u Srbiji

Kao gest zahvalnosti prema svim roditeljima iz Srbije koji su svojim glasanjem podržali Pampers UNICEF kampanju “1 pakovanje = 1 vakcina”, Pampers će pomoći 20 gradova u Srbiji tokom februara.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

15:10

Pampers će posetiti 20 gradova u Srbiji

Dvadeset gradova je odabrano od strane 24.867 građana Srbije koji su glasali na zvaničnoj Pampers Facebook stranici tokom decembra 2016. Pampers će isporučiti nameštaj i pelene za novorođenčad u Kraljevu, Aranđelovcu, Leskovcu, Bačkoj Topoli, Beogradu, Senti, Somboru, Kikindi, Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Vrbasu, Nišu, Valjevu, Kragujevcu, Užicu, Lazarevcu, Pančevu, Kruševcu i Jagodini. Na ovaj način Pampers nastavlja sa svojom misijom da doprinosi boljoj nezi beba počeviši od njihovih prvih dana.

Na Pampers Facebook stranici svako je mogao da glasa za grad u Srbiji gde će porodilište biti opremljeno dodatnim nameštajem i pelenama. Na ovaj način građani su svojim humanim gestom pomogli mamama i bebama, kako u Srbiji tako i u svetu, i još jednom pokazali da zajedno možemo da menjamo svet.

Bebe rade neverovatne stvari, šireći svoju posebnu formu magične sreće na sve oko sebe! One čak i spašavaju živote, ne radeći ništa više do noseći Pampers, jer Pampers donira 1 vakcinu protiv tetanus za svako do prodatih pakovanja Pampersa u okviru kampanje “1 pakovanje = 1 vakcina” – program UNICEF-a u eliminaciji materinskog tetanusa i tetanus kod novorođenčadi (MNT) koji se sada sprovodi u 19 zemalja. Sa ovih 19 zemalja, Pampers i UNICEF su sada na pola puta do postizanja cilja eliminacije MNT-a u celom svetu.

Neonatalni tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim zemljama sveta i javlja se u slučajevima kada su novorođenčad zaražena kao direktni rezultat nehigijenske porođajne prakse, kao što je sečenje pupčane vrpce nehigijenskim instrumentima. Jednom kada je neonatalni tetanus ustanovljen, nema pravog leka i on još uvek oduzima živote 49.000 novorođenčadi svake godine - što je ekvivalent gubitka života jedne bebe na svakih 11 minuta.

Zahvaljujući pomoći roditelje i njihovih divnih beba, od kada je započela kampanja Pampers UNICEF „1 pakovanje = 1 vakcina“ oko 500.000 novorođenčadi je spašeno i vakcina je stizala do majki i beba svake sekunde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: