Stižu pune praznične trpeze, pomozite crevima da odmore tokom praznika

Uglavnom svake godine obećamo sebi da nećemo preterivati sa hranom za zimske praznike – i uglavnom uvek prekršimo to obećanje. Teško je odoleti silnim đakonijama, to je razumljivo. Ipak, moramo misliti i na svoja creva koja tada rade pod mnogo većim opterećenjem – jer mi uživamo u hrani i piću.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2022.

15:46

Default images
Foto: Promo

Ali - ne kaže se bez razloga da trostruka moć stiže u pomoć! Buterna kiselina, fruktooligosaharidi i bifidobakterije, ujedinjene u dodatku ishrani pod nazivom Colosal, blagotvorno deluju na umorna i iscrpljena creva.

A baš takva su naša creva tokom zimskih praznika. Zato im je potrebna pomoć, a poznato je da na stanje debelog creva blagotvorno deluju buterna kiselina, fruktooligosaharidi i bifidobakterije, kombinovane u dodatku ishrani pod nazivom Colosal.

Butirati, naime, stimulišu imunološku ravnotežu, smanjuju PH vrednost, povećavaju kiselost crevnog sadržaja i uravnotežuju sastav crevne mikrobiote.

S druge strane, sojevi Bifidobacterium bifidum i Bifidobacterium lactis spadaju u red "dobrih" bakterija koje žive u crevu. One pomažu kod dijareje, konstipacije i drugih intestinalnih poremećaja, zbog čega je vrlo važno unositi ih u organizam kod lečenja sindroma iritabilnog creva. Najvažnije od svega je to da bifidobakterije najbolje deluju u sprezi sa buternom kiselinom, što je jedna od karakteristika Colosala.
S obzirom da svaki sastojak Colosala ima izrazito veliku korist sam za sebe, njihova trostruka kombinacija pravi je izbor. Spojeni u gastrorezistentne tablete, buterna kiselina, bifidobakterije i fruktooligosaharidi dospevaju sve do debelog creva gde postaju deo crevne mikroflore i postižu svoje ciljano dejstvo.

Potražite Colosal u apotekama i online apotekama.

Izvori:

- Jovičić, M. (2021) Bifidobacterium sojevi kao deo mikrobiote, stručni tekst na stranici Colosal Srbija, https://pontus-pharma.com/rs/strucni-ugao/bifidobacterium-sojevi-kao-deo-mikrobiote (datum pristupa: 16. februara 2022.).

- Mosurović Milovanović, A. (2021) Značaj butirata u prevenciji i lečenju bolesti, stručni tekst na stranici Colosal Srbija, https://pontus-pharma.com/rs/strucni-ugao/zna%C4%8Daj-butirata-u-prevenciji-i-le%C4%8Denju-bolesti (datum pristupa: 16. februara 2022..).

- Mijač, D. (2021) Butirati, stručni tekst na stranici Colosal Srbija, https://pontus-pharma.com/rs/strucni-ugao/butirati (datum pristupa: 16. februara 2022.).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: