Kako prepoznati prve simptome anemije kod dece?

Odbijanje hrane ili pojedinih namirnica može da dovede do anemije

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 21.09.2021.

09:43

Kako prepoznati prve simptome anemije kod dece?
Foto:Promo

Navike u ishrani dece su različite tokom detinjstva, dete u nekom periodu života može da odbija neku vrstu hrane duži vremenski period zbog čega može da se javi potreba za nutrijentima koji su nedovoljno zastupljeni u ishrani (bilo da je dete probirač koji ne jede odredjenu hranu ili ima problema sa iskorišćavanjem nutrijenata koje unosi hranom).

Nedavne studije o odnosu hranljivih sastojaka u voću i povrću pokazale su da je isled različitih načina gajenja voća i povrća u njima prisutan pad u sadržaju vitamina, minerala i proteina u proseku od 5% do 40% u odnosu na sastav pre 50 i više godina.

Kao posledica toga danas je potrebno da unosimo više namirnica kako bismo dobili iste količine mikronutrijenata. Zbog nedovoljnog unosa vitamina i minerala potrebno je nadoknaditi potrebnu količinu preparatima koji su prilagodjeni dečijem uzrastu, testirani i provereni.

Dodavanje odredjenih vitamina i minerala u ishranu bebe i dece dugoročno pozitivno deluje na zdravlje

Foto:Promo
Nutrigen Kids’ Nutrigenomics je naziv brenda nutritivnih suplemenata za decu. U cilju sprečavanja pojave sideropenijske anemije kao i lečenju anemije ako je do nje došlo može da se koristi Nutrigen Ferromixin.

To je proizvod u obliku praška koji se lako meša sa hranom i kašicama bilo da su one tople ili hladne. Proizvod nema nikakav ukus zbog čega je jednostavan za korišćenje i za probirljivu decu.

Bogat je gvoždjem, vitaminom A, C i cinkom i jedna kesica dnevno zadovoljava dnevne potrebe za gvoždjem. Predstavlja odličan izbor za redovnu izbalansiranu ishranu sa puno vitamina i minerala i zbog svoje jednostavnosti za korišćenje jedan je od prvih izbora mama širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: