Poznata fitnes instruktorka otkriva tajnu svog jelovnika!

Ukoliko ste s dolaskom lepšeg vremena poželeli da započnete treninge, sigurno ste se suočili s rečenicom: "Koliko je važno biti fizički aktivan, toliko je važno i šta unosite u svoj organizam." To poručuje i fitnes instruktorka Jasmina Aleksandrov. Kao neko ko je stalno aktivan, a uz to i vegan duži niz godina, ona napominje da je za sticanje prirodnog imuniteta presudan kvalitet namirnica koje konzumiramo.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 23.04.2021.

10:00

Poznata fitnes instruktorka otkriva tajnu svog jelovnika!
Foto: Promo

Zašto biram organsko?

Jelovnik Jasmine Aleksandrov zasnovan je na dobrom starom pravilu – što više boja! To je razlog što na njenom tanjiru dominiraju voće i povrće, i to ne bilo kakvo već organsko. Kao prednosti organskih namirnica ona navodi puniji ukus, bogatstvo nutrijenata i veći nivo antioksidanasa, što zajedno dovodi do pozitivnih dejstava na imuni sistem i telo. Pored toga, organska proizvodnja podrazumeva da se namirnice ne tretiraju pesticidima, veštačkim aromama i bojama, u šta se Jasmina i sama uverila budući da je sagradila svoju oazu organske proizvodnje.
"Budući da se bavim spartanskim trkama, priprema za ekstremne situacije i oporavak posle njih uvek su mi prioritet. Na svoje telo gledam kao na najsavršeniju mašinu i ne želim da ga "trujem" nezdravim namirnicama. S obzirom na to da živimo u svetu gde je, nažalost, sve manji izbor prave hrane, apsolutno biram gde i koje namirnice kupujem. Pošto imam tu sreću da živimo u kući, jedan deo dvorišta smo pretvorili u organsku baštu. Suprug i ja skoro sve povrće za dnevne potrebe beremo baš iz naše permakulturne baštice", kaže ona i dodaje:
"Pored toga što pozitivno utiče na naše telo, organski uzgoj voća i povrća ima mnogo manje negativnog uticaja na našu planetu od konvencionalnog načina proizvodnje namirnica."
Jasmina svoj meni, osim svežim namirnicama, obogaćuje i organskim dmBio proizvodima. Rado ističe da joj ovi proizvodi omogućavaju da lako isplanira svaki obrok u toku dana.
Foto: Promo
Top 5 dmBio proizvoda fitnes instruktorke Jasmine Aleksandrov:

1. dmBio crna čokolada sa bobičastim voćem – "Tamna čokolada je odličan izvor vlakana, a ujedno je bogata i antioksidansima. Odlična je kao izvor gvožđa i magnezijuma koji su neophodni posle fizičke aktivnosti. Dodatno je obogaćena komadićima maline i borovnice za slasne zalogaje", ističe Jasmina.

2. dmBio tofu sa bademom i lešnikom – "Tofu je odličan izvor proteina, može da se koristi u receptima na različite načine. Obogaćuje obroke visokim sadržajem proteina naročito posle treninga."

3. dmBio gotovo jelo od sočiva – "Ovaj instant obrok je nezamenljiv tokom mojih avantura ’u divljini’ i u situacijama kada mi nedostaje vremena za pripremu jela."

4. dmBio Penne testenine od spelte – "Speltina pasta je odličan izvor kompleksnih ugljenih hidrata i proteina koji su i te kako potrebni u danima pred neku od mojih ekstremnih trka. Odlična je i kao deo svakodnevne ishrane."

5. dmBio namaz od kokosa sa kakaom – "S obzirom na to da sam veliki ljubitelj slatkiša, ali onih zdravih, na mojim policama se uvek nađe neki od veganskih namaza, a ovaj mi je jedan od omiljenih", zaključuje Jasmina.
Foto: Promo
Sa preko 300 proizvoda, dmBio je privatna robna marka s najširom ponudom organske hrane u Srbiji i nudi vam proizvode koji će oplemeniti svaki vaš obrok, pružajući vašem organizmu sve što mu je potrebno. Ovaj asortiman organske hrane, koji će vam pomoći da svoj jelovnik obogatite organskim zalogajima, možete da pronađete u svim dm drogerijama u zemlji.

Osim toga, dmBio proizvodi dostupni su i na platformi Glovo, pa ukoliko poželite sočne i zdrave zalogaje, ove namirnice stižu na vašu adresu u roku od 60 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: