Novo istraživanje pokazuje: 50 odsto potrošača čokolade u Srbiji želi da zna poreklo sastojaka

Milka odgovara na ovu potrebu promenom pakovanja kako bi ispričala svoju priču o poreklu mleka.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 06.02.2020.

16:19

Default images
Foto: Depositphotos/egalKesu01

U proteklih nekoliko godina, mnoge studije govore u prilog istom globalnom trendu - potrošači su sve više zainteresovani za poreklo hrane koju konzumiraju. Srbija se ne razlikuje - nedavno istraživanje* koje je sprovela kompanija Valicon pokazuje da 50 odsto potrošača čokolade u Srbiji želi da zna poreklo sastojaka proizvoda koje konzumira.

Kao jedan od najpoznatijih svetskih brendova čokolade, Milka je, prepoznavši ovaj trend, nedavno napravila hrabar potez i odgovorila na interesovanja svojih potrošača. Naime, oni su odlučili da privremeno zamene svoju prepoznatljivu ljubičastu kravicu kako bi predstavili prave Milka kravice koje čine njihovu čokoladu tako nežnom. Iako je globalno poznat i voljen brend, i suprotno onome što mnogi očekuju, Milka bira da svoje mleko nabavlja sa malih porodičnih farmi u srcu Alpa, sa prosečno 60 krava po farmeru. To omogućava farmerima da se pažljivo brinu o svakoj kravici, a u Milki veruju da nežno ophođenje prema kravama čini njihovu čokoladu nežnijom i ukusnijom. Srpski potrošači se slažu - 76% njih smatra da kremastije mleko potiče sa malih porodičnih gazdinstava, dok više od 85% njih veruje da način na koji su krave tretirane i sredina u kojoj žive imaju uticaj na ukus mleka koje one daju.

Transparentnost i vođenje otvorenog dijaloga sa potrošačima trend je koji će mnogi brendovi pratiti u bliskoj budućnosti. Na taj način, potrošačima se omogućava svesnije donošenje odluka, a oni zauzvrat preferiraju upravo one brendove i kompanije koji svoje sastojke nabavljaju na odgovoran način, ne narušavajući pri tome kvalitet proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: