Osvežite se gaziranom vodom

Da li će svakodnevno ispijanje gazirane vode da šteti vašem zdravlju?

NE!

A evo i zašto.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2018.

09:00

Osvežite se gaziranom vodom
foto: promo

Ako pijete gaziranu vodu u kojoj nema šećera niti veštačkih zaslađivača, ne morate da brinete. Gazirana voda koju popijete tokom dana ipak je samo voda. To je idealan način da uživate u osvežavajućim mehurićima a da vaš organizam bude hidriran, naročito u ovo doba godine. Postoji i medicinska studija koja je otkrila da sportisti manje dehidriraju ako posle vežbanja na raspolaganju imaju samo gaziranu vodu.

Sigurno ste negde već čuli ili pročitali da gazirani napici goje. Mnogi brinu da gazirana voda nije dobra za zdravlje. Naprotiv, gazirana voda je bez mirisa i ukusa i ne sadži kalorije, već samo ugljen dioksid koji kod mnogih konzumenata ove vode izazivaju osećaj sitosti i na taj način može biti idealan dodatak vašoj dijeti.

Zbog mehurića rastvorenog gasa, pomaže oslobađanju od nadutosti, smanjuje pritisak u crevima i olakšava pražnjenje, pa samim tim dolazi do gubitka kilograma.
foto: promo
Znajte da je gazirana pored toga što vas hidrira i osvežava, bakteriološki ispravna i hemijski bezbedna. Ako se dobro osećate kada pijete gaziranu vodu, onda samo nastavite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: