Gazirana voda je korisna za zdravlje

Voda pomaže ispiranju telesnih zagađivača kroz mokraću, znoji stolicu. Dakle, pijenje većih količina vode najbolji je "detox".

Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kada se mala količina gasa ugljen dioksida rastvori u vodi pod pritiskom nastaje blaga ugljenikova kiselina što vodi daje noti iskričavosti i veselosti, to jest GAZIRANA VODA. Gazirana voda je bezopasna ali može da bude i KORISNA.

Istraživanje koje je objavljeno u međunarodnom časopisu za ishranu Journal of Nutrition pokazalo je da pijenje gazirane vode ima brojne zdravstvene prednosti. Gazirana voda značajno smanjuje nivo holesterola, lipoproteina niske gustoće (LDL) koji je faktor rizika za bolesti srca a povećava nivo lioproteina visoke gustoće (HDL) koji štiti krvne sudove i srce od ateroskleroze. Prema procenama stručnjaka, konzumiranje gazirane vode moglo bi da smanji rizik od razvoja bolesti srca tokom sledeće decenije za trećinu.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

S druge strane, mehurići u gaziranoj vodi podstiču lučenje želudačne kiseline, pa na taj način olakšavaju varenje hrane, dok istovremeno pomažu pražnjenju creva.

Kako gazirana voda nema nikakvih kalorija, a stvara osećaj veće punoće u stomaku, korisna je u održavanju telesne mase i dijetama. Dokotori sa Klinike Mayo, kažu da je gazirana voda jednako zdrava kao i obična voda. Jedino je važno da se dnevno popije dovoljna količina vode, kako bi se zadovoljila potreba za hidratacijom.

Zdravlje: PR

Pravila na dečijem igralištu

Svako okruženje ima svoja pravila ponašanja. U našim kancelarijama, kućama, na ulici, u restoranima - svi pratimo određena pravila ponašanja. Ista stvar dešava se i na igralištu. Zato Pampers Pants omogućava vašoj bebi da poštuje pravila igrališta, ali i da u potpunosti uživa u svojim igrarijama. Radost hodanja i igre nikada ne prestaje sa Pampers Pants pelenama, koje se tako brzo i lako menjaju.

PR utorak 27.03. 14:29 Komentara: 0

Najbolji saveznik u dijeti koji ujedno čuva i vaše zdravlje

Jogurt sadrži proteine koji povećavaju snagu i kalcijum koji jača kosti. Čaša jogurta dnevno drži vas podalje od lekara, ali on ima još jednu važnu funkciju: pomaže vam u gubljenju prazničnih kilograma. Pročitajte zašto je jogurt najbolji saveznik na putu do idealne linije.

PR sreda 14.02. 09:00 Komentara: 6

Povezanost gvožđa u spanaću i dioksina u vazduhu

Zabrinutost za zdravlje je jedna od najsnažnijih odrednica ljudskog ponašanja. Površnost je, pak, jedna od najčešćih ljudskih osobina. Udružene, zabrinutost i površnost, stvaraju beskrajne mogućnosti uspešnog reklamiranja svakovrsnih zdravih metoda (ishrane, spavanja, čišćenja organizma i moćan su provodnik efikasnog zastrašivanja naroda.

PR sreda 17.01. 10:15 Komentara: 2

Ovo je “čarobna pilula” fit ljudi

Da li je moguće da budete fit, bez mnogo truda. Odgovor na ovo pitanje dala je Džen Ator, direktorka fitnesa na sajtu “Women's Health”, a on je veoma kratak i jasan: Da, postoji “čarobna pilula”.

PR četvrtak 21.12. 13:50 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu