Razbijte začarani krug erektilne disfunkcije

Statistika govori da svaki peti muškarac u Srbiji ima probleme vezane za potenciju, međutim poražavajuća je činjenica da sve više muškaraca mlađih od 40 godina doživljava ovaj problem. Kada nastanu problemi u erektilnoj funkciji, neizbežno trpe i muškarci i žene.

Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Istraživanje Međunarodnog udruženja za seksualnu medicinu iz 2013. godine pokazuje da svaki četvrti muškarac koji se prvi put obrati lekaru sa simptomima erektilne disfunkcije (ED) ima manje od 40 godina. Zbog osećaja nelagode i stida, procenjuje se da se blizu 80 posto muškaraca ustručava da govori o problemima sa potencijom, pa se strahuje da je ovaj broj u stvarnosti daleko veći.

Zašto nastaje erektilna disfunkcija?

Muška potencija je rezultat kompleksnih procesa koji uključuju celo telo: mozak, emocije, hormone, krvne sudove i mišiće. Moderan način života kod mlađih muškaraca sa visokim nivoom stresa, pušenjem i konzumiranjem alkohola negativno utiče na potenciju. Takođe, psihološki faktori kao što su depresija, anksioznost i nedovoljno sna mogu dovesti do nezadovoljstva u seksualnom funkcionisanju. Problemi sa potencijom su najčešće kombinacija fizičkih i psiholoških faktora, pa tako na primer i najmanji problem može dovesti do smanjenog samopouzdanja i straha od svakog sledećeg seksualnog kontakta.

Oprezno sa lekovima

Danas na tržištu postoje različiti sintetski lekovi za ED. Ovi lekovi ne dovode do trajnog rešenja problema u smislu izlečenja, već deluju samo ograničeni period vremena (najčešće nekoliko sati). Posle isteka ovog vremena, efekat se gubi i lek je potrebno ponovo uzeti pred sledeći seksualni odnos. Uz to, kako bi se na vreme uzeo lek potrebno je unapred sve isplanirati, zbog čega se gubi na spontanosti.

Mnogi mlađi muškarci olako posežu za sintetskim preparatima nesvesni rizika po zdravlje koji oni mogu imati. Ovi lekovi mogu dovesti do naglog pada pritiska, glavobolja i vrtoglavice, naleta vrućine i crvenila lica, a ponekad može doći i do pojave prijapizma- izuzetno bolnih produženih erekcija koje mogu trajati više sati ili dana.

Takođe, na crnom tržištu i preko interneta mogu se poručiti različiti preparati sumnjivog porekla i nepoznatog sastava koji ne podležu kontroli i nemaju potrebne dozvole za promet. Efekat ovih preparata na potenciju niko ne garantuje, a mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Prirodni preparati beta-sitosterola mogu biti odlično rešenje

Za razliku od sintetskih lekova, prirodni preparati beta-sitosterola su bezbedni za dugotrajnu upotrebu i mogu se uzimati bez preporuke lekara. Pri redovnoj primeni, ovi preparati muškarcima daju slobodu i nezavisnost da upražnjavaju seks u bilo koje doba i na bilo kojem mestu, a da ne moraju prethodno da brinu o tome da li su popili lek ili ne. Takođe, sjajan benefit prirodnih preparata beta-sitosterola je da imaju dugotrajne pozitivne efekte na mušku potenciju i sprečavaju kasnije komplikacije sa prostatom i kompletnim muškim reproduktivnim sistemom.

Potencija ima ogroman uticaj na kvalitet života svakog muškarca, a nezadovoljstvo seksualnim životom često mladog muškarca uvodi u začarani krug smanjenog samopouzdanja i osećaja stida, depresije, produbljivanja stresa i trajnih problema u vezi.

KLIKNITE OVDE da saznate kako da izadjete iz začaranog kruga erektilne disfunkcije.

Zdravlje: PR

Povezanost gvožđa u spanaću i dioksina u vazduhu

Zabrinutost za zdravlje je jedna od najsnažnijih odrednica ljudskog ponašanja. Površnost je, pak, jedna od najčešćih ljudskih osobina. Udružene, zabrinutost i površnost, stvaraju beskrajne mogućnosti uspešnog reklamiranja svakovrsnih zdravih metoda (ishrane, spavanja, čišćenja organizma i moćan su provodnik efikasnog zastrašivanja naroda.

zdravlje: pr sreda 17.01. 10:15 Komentara: 2

Beba u pokretu

Menjanje pelena bebi koja je u pokretu uvek je veoma nezgodno, a dodatni je izazov gde joj promeniti pelenu kad ste napolju. Nije važno da li ste u supermarketu, kafiću ili čak avionu, Pampers Pants pelene mogu pomoći da menjanje pelena bude lakše za vašu aktivnu bebu. Naročito sada, kada se Pampers Pants mogu naći u manjoj veličini, za bebe od 6 meseci, i kada imaju tri upijajuća kanala koji održavaju bebinu kožu suvom do 12 sati.

zdravlje: pr ponedeljak 11.12. 15:00 Komentara: 0

Jedan mineral za sveukupno zdravlje – JOD

Kao musketar iz romana Aleksandra Dime, jedan mineral za sveukupno zdravlje – JOD. Njegove su pare ljubičaste a hrani sve naše ćelije i ima čudesan zdravstveni učinak na celo telo. Nobelovac Albert Sent Đerđi, koji je otrkio vitamin C, nazvao je JOD PANACEA – univeralznim lekom, eliksir života.

zdravlje: pr ponedeljak 4.12. 10:00 Komentara: 0

Jod u ishrani za dugovečnost

Ishranom definitivno može da se utiče na kvalitet života. Ishrana Japanaca, koja dokazano smanjuje rizik od raka, bazirana je na hrani morskog porekla: školjkama, morskim algama i plavoj ribi.

zdravlje: pr ponedeljak 27.11. 09:30 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu