Prvi koraci u velikom stilu

Kako napreduju vežbanje hodanja vaše bebe? Da li vam je dete već usavršilo tu veštinu ili korača sa široko raširenim nogama, često menjajući pravac i dobro koristeći te ojačane pelene stalnim spoticanjem? Jer, stajati na dve noge u tom dobu je komplikovano i zahteva mnogo veću kordinaciju nego što možete da shvatite!

Podeli

Nakon 6 meseci starosti, bebini pokreti se povećavaju i pojavljuju se prvi znaci pokušaja hodanja. To je pravi trenutak da se klasične pelene zamene sa Pampers gaćicama! Pampers gaćice su lakše za stavljanje na aktivnu bebu od onih sa lepljenjem, jer imaju veliko prijanjanje i obezbeđuju suvoću do 12 časova. Pampers gaćice su fleksibilne i meke i mnogo lakše se stavljaju i skidaju. Bebe ne moraju da leže da bi ih obukle i potrebna su samo dva koraka da se stave.

„Kada beba dođe u fazu razvoja od šest meseci, ona se kreće veoma intezivno da bi ispitala svet oko sebe. Bebe postepeno počinju da se podižu, da sede, da puze, da se klate na kolenima ili da se pomeraju na bilo koji drugi način. Važna napomena svim roditeljima je da ne postavljaju sami dete u položaje za koje su pročitali da ono treba da izvede u određenom uzrastu. Razvoj je vrlo individualna stvar i svaki roditelj samo treba da prati svoju bebu i pruža joj podršku i ohrabruje je za dalju avanturu koju je ona sama već započela“, rekla je dr Julka Damjanović, specijalista pedijatrije i neonatologije.

Kada je vaša beba naučila da hoda, verovatno se šepurila po ceo dan, širokim i neugodnim hodom, izbočenih leđa i sa isturenim stomakom. Kako postaje upoznatija sa hodanjem i održavanjem ravnoteže, razdaljina između stopala će se smanjiti i umesto da ih okreće u stranu, ona će stopla uperiti ravno napred. Tek nakon nekog vremena hodanja, dete će biti u stanju da radi i druge stvari dok hoda. U trenutku kada ima dva ili tri meseca iskustva, ne samo da može da nosi igračku u jednoj ruci dok hoda, već može i dosegnuti iznad svoje glave ili pogledati ka gore dok hoda, kao što se može i okrenuti i čučnuti.

Idealno je da deca uče da hodaju dok su bosonoga. Tako njihovi goli prsti dodiruju tlo i razvijaju tabane. Cipele su im potrebne samo da bi ih zaštitile od hladnoće ili oštrih površina.

Zdravlje: PR

Beba u pokretu

Menjanje pelena bebi koja je u pokretu uvek je veoma nezgodno, a dodatni je izazov gde joj promeniti pelenu kad ste napolju. Nije važno da li ste u supermarketu, kafiću ili čak avionu, Pampers Pants pelene mogu pomoći da menjanje pelena bude lakše za vašu aktivnu bebu. Naročito sada, kada se Pampers Pants mogu naći u manjoj veličini, za bebe od 6 meseci, i kada imaju tri upijajuća kanala koji održavaju bebinu kožu suvom do 12 sati.

zdravlje: pr ponedeljak 11.12. 15:00 Komentara: 0

Jedan mineral za sveukupno zdravlje – JOD

Kao musketar iz romana Aleksandra Dime, jedan mineral za sveukupno zdravlje – JOD. Njegove su pare ljubičaste a hrani sve naše ćelije i ima čudesan zdravstveni učinak na celo telo. Nobelovac Albert Sent Đerđi, koji je otrkio vitamin C, nazvao je JOD PANACEA – univeralznim lekom, eliksir života.

zdravlje: pr ponedeljak 4.12. 10:00 Komentara: 0

Jod u ishrani za dugovečnost

Ishranom definitivno može da se utiče na kvalitet života. Ishrana Japanaca, koja dokazano smanjuje rizik od raka, bazirana je na hrani morskog porekla: školjkama, morskim algama i plavoj ribi.

zdravlje: pr ponedeljak 27.11. 09:30 Komentara: 0

Zdravija ishrana čuva naše zdravlje

Dijabetes je među vodećim uzrocima smrti u Srbiji. Gotovo pola miliona ljudi u našoj zemlji ima dijagnozu šećerne bolesti, a procenjuje se da nekoliko stotina hiljada i ne zna da ima ovu bolest. Ipak, prevencija najraširenijeg tipa dijabetesa je moguća uz zdrav način ishrane i redovnu fizičku aktivnost, usaglasili su se učesnici okruglog stola na temu prevencije i borbe protiv dijabetesa u organizaciji kompanije Delez Srbija, obeležavajući međunarodni Dan dijabetesa.

zdravlje: pr utorak 14.11. 16:45 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu