Zdravlje

Problem sa hrkanjem

Imam problem sa hrkanjem, šta biste mogli da mi preporučite? Imam 45 god. Od lekova ne pijem ništa i ne bolujem ni od jedne bolesti. Uredno večeram i nisam gojazna.

Pitajte lekara petak 28.01. 11:38 Komentara: 0

Krvarenje iz nosa i alergija

Imam 37 godina i u zadnjih godinu dana problem sa krvarenjem iz nosa. Doktorka mi je rekla da to ima veze sa mojom alergijom na polen trave ali ja krvarim i kada jesu i kada nisu trave aktuelne. Krvarenje je najčešće ujutru ali kada god pogledam nos sluzokoža mi je jarko crvena, kao krvava čitav dan. Pila sam lek protiv alergije i stavljala kapi ali ništa se mnogo nije promenilo. Jako mi smeta ovo i već me psihički opterećuje jer nikada ne znam kada i gde će mi se desiti. Postoji li bilo kakav način da rešim ovaj problem jednom za svagda? Nemam drugih bolesti, pritisak mi je u redu kao i krvna slika.

Pitajte lekara četvrtak 20.01. 19:28 Komentara: 0

Gušenje u toku noći

Dok spavam (a to mi se desilo par puta) odjednom izgubim disanje i ne mogu da dišem. Udaranjem u grudi (jako) nekako uspem da povratim dah, tj. disanje. Imam 61 godinu, muškog sam. Od lekova nista ne uzimam.

Pitajte lekara četvrtak 20.01. 19:24 Komentara: 0

Sekret iz nosa

Imam problem sa sekretom iz nosa. Stalno moram da koristim maramicu, pogotovu zimi kada je hladno vreme, a i leti... O čemu se tu radi, kako mogu da rešim taj problem?

Pitajte lekara četvrtak 20.01. 18:50 Komentara: 0

Streptokoka

U brisu iz grla mi je pronađena Streptococcus Pyogenes (grupa A) 20%. Ja nemam nikakve tegobe, sem neprijatnog zadaha i konstantnog umora, pa se bojim da ja to imam već duže vreme. Antibiotici po osetljivosti su svi na bazi penicilina. Ja sam počela da uzimam amoksicilin na 8h i ispiram žalfijom. Koliko dugo se uzima terapija? Koliko je 20%? Da li je potrebno izvršiti i ginekološki pregled s obzirom da sam na nekom forumu pročitala da je pronađena bakterija u ginekološkom brisu ?

Pitajte lekara sreda 15.09. 11:54 Komentara: 0

Polipi

Pre skoro dve godine ORL doktor u Klinickom centru Srbije mi je na glasnim žicama pronašao polipe (kao kada nam izađu žuljevi na rukama, tako sam nekako shvatio). Odlasku kod doktora je prethodila ispljunuta sukrvica. Nije mi prepisao nikakve lekove samo vežbe disanja. Od tada pa sve do pre mesec dana nisam imao nikave tegobe. Međutim, u poslednje vreme konstantno imam osećaj da mi u grlu stoji knedla, otežano gutam, kada pljunem (pošto imam šlajma dosta) grlo mi odmah odreaguje, a čini mi se da malo i teže pričam. Pa Vas molim da mi date neki savet, predlog ili nešto slično.

Pitajte lekara sreda 15.09. 11:51 Komentara: 1

Operacija krajnika

Pre 8 dana operisala sam krajnike u opštoj anesteziji, rana lepo zarasta, jedem kašastu hranu, još uvek imam bolove na oko 8- 10 sati, a kada popijem neki anelgetik bude bolje, nemam temperaturu. Pitala bih Vas koliko će mi još trajati bolovi? Koliko je potrebno da rana zaraste u potpunosti? Kada mogu početi da radim?

Pitajte lekara sreda 15.09. 11:49 Komentara: 0

Alergijska kijavica

Imam alergijsku kijavicu na grinje dijagnostifikovanu 1993. godine. Ne koristim terapiju, simptomi dođu i prođu i ja ih trpim. Od pre 2 meseca pojavile su se kožne promene u vidu urtikarije i angioedema. Doktorka smatra da je i to alergijska reakcija na grinje, ali da ne smem da koristim terapiju, jer pokušavam da ostanem u drugom stanju. Da li postoji neka dijeta koja će mi pomoći da se simptomi kožne alergije ređe javljaju? Najveći problem mi je pojava angioedema, jer tada izgledam katastrofalno, a uveče kad legnem ne znam kakva ću se ujutru probuditi. Mogu li da mi pomognu neki vitamimi, minerali i slično? Imam 34 godine.

Pitajte lekara utorak 1.06. 12:36 Komentara: 0

Dijabetes i grip

Moj otac pati od dijabeta tipa 2 a majka od reumatoidnog artritisa. Oboje imaju 60 godina i aktivni su, kreću se, koriste javni saobraćaj, u kontaktu su sa ljudima. Da li mi savetujete vakcinaciju? Ako ne, imate li neki drugi savet jer se plašim posebno za oca.

Pitajte lekara petak 13.11. 15:54 Komentara: 1

Deca sklona infekcijama i ah1n1

Imam devojčicu od četiri i po godine koja je sklona respratornim infekcijama, ali bez većih komplikacija (dva puta je za sve ovo vreme imala opstrukciju koju smo resavali inhalacijom). Moje je pitanje da li preporucujete vakcinaciju protiv H1N1?

Pitajte lekara petak 13.11. 15:21 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu