Zdravlje

Smanjite deci so u ishrani

Mladi Amerikanci jedu isto soli kao i odrasle osobe, oko 1.000mg ili istu količinu koja se nalazi u samo jednom hambrugeru. Uzimanje veće količine soli od organizmu potrebne uzrokuje povišeni krvni pritisak, ali gojazne osobe mogu biti najosjetljivije kad je reč o negativnom efektima uzimanja prevelike količine soli.

Vesti utorak 18.09. 10:15 Komentara: 0

Hiršprungova bolest?

Želim da Vas zamolim da mi objasnite šta znači TOXIC COLITIS-HIRSCHSPRUNG DISEASE? Molim da mi pomognete da što bolje razumem ovu dijagnozu, radi se o bebi koja je bila 5 nedelja stara, dečak, zdrav, na rođenju 4.5 kg. Molim Vas za pomoć.

Pitajte lekara nedelja 8.05. 13:14 Komentara: 0

Revakcinacija dece

Da li dete od 1,5 godine starosti treba revakcinisati sa pentaksimom (ranije je primalo) iako on u sebi sadrži i treću vakcinu, na koju se revakcinacija ne odnosi? Kako bi to uticalo na zdravlje deteta i kako izgleda dalji kalendar revakcinacije pentaksimom?

Pitajte lekara utorak 18.05. 16:08 Komentara: 1

Kako detetu ojačati imunitet?

Imam devojčicu od 6,5 godina. Ide u vrtić tri dana, a onda se odmah prehladi ili dobije neki virus i onda je lečimo i po 15 dana. Probali smo da joj dajemo razne vitamine za jačanje imuniteta, ali čim ode u vrtić razboli se. Kad je kod kuće, zdrava je. Molim vas dajte mi neki dobar savet šta da radimo, kako da joj ojačamo imunitet?

Pitajte lekara utorak 11.05. 22:33 Komentara: 1

Streptokoka kod dece

Imam bebu od 18 meseci, brisom grla i nosa izolovane su Candida spp iz guše i Streptoccocus pneumonie iz nosa. Dobio je terapiju ali me zanima kako se prenosi i da li postoji mogućnost da je dobio steptokoku od nas?

Pitajte lekara ponedeljak 19.04. 12:33 Komentara: 1

Treći krajnik i rast

Moj sin ima 2.7 god. Ima visinu od 94 i težinu od13.6 kg. Da li je to prihvatljiva mera jer ja imam 174 a tata 187 cm. Po nekim tabelama to je u granicama i pedijatri nam kažu da bi trebalo malo više ali je relativno kada će se to pokazati njegov razvoj nekada tek u pubertetu a još jedan od razloga je navodno njegov treći krajnik i ostala dva koja su uvećana a nisu za skidanje jer nijednom do sada nije imao bronhitis niti teške upale uva, ali efekat je tesko postižan sa antibioticima pa smo sve većinom rešavali jugocilinom. Da li i koliko mogu na rast i napredak da utiču krajnici i da li da budem uporna da ih operišemo, makar samo treći krajnik?

Pitajte lekara nedelja 28.03. 23:38 Komentara: 0