Doktor savetuje kako da sprečite povrede i prelome na ledu VIDEO

Kada su na ulicama sneg i led, onda mala nepažnja može da dovede do lomova i teških povreda. To traumatično iskustvo su ovih dana zbog niskih temperatura i leda na trotoarima i kolovozu mogli da dožive mnogi Beograđani, a pogotovo stariji građani.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TV Prva/Screenshot
Foto: TV Prva/Screenshot

Vojnomedicinska akademija (VMA) je danas dežurna klinika i svi pacijenti sa ortopedskim povredama se usmeravaju u ovu ustanovu. Dežurstvo je počelo oko pola osam i svi pacijenti koji imaju teže ili lakše povrede dolaze u navedenu kliniku.

Doktor Dragoslav Barjaktarević je objasnio šta se dešava i da li je broj pacijenata zaista povećan zbog ovakvog vremena.

"Očekivano je povećano povređivanje pacijenata zbog aktuelnog vremena, snega, leda i zime. Dežurstvo je počelo u pola osam i čekamo povređene i obolele", rekao je Barjaktarević i dodao da su ljudi često nepažljivi, pogotovo starija populacija, koja se inače lakše povređuje, s obzirom na aktuelne uslove i poledicu.

"Incidenca povreda je veća. To su uglavnom povrede ekstremiteta. Inače su to povrede koje se dešavaju i kad nije hladnoća, samo što je broj tih povreda sada veći", objasnio je on.

Koliko je veći broj povređenih u ovom periodu, koji su najčešći prelomi i šta savetuje doktor Barjaktarević, pogledajte u prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.