Novi kol-centar za Srbiju za pitanja o zdravstvenoj zaštiti

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) će za nekoliko nedelja otvoriti Nacionalni kol-centar gde će građani na jednom mestu moći da dobiju informacije o svojim pravima u sistemu zdravstvene zaštite, a on će zameniti sve postojeće fiksne linije Filijala i ispostava RFZO u zemlji.

Izvor: Beta, Večernje novosti
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prema saznanjima dnevnog lista Večernje novosti, info-linija koju je RFZO otvorio početkom nedelje je uvod u nastajanje kol-centra za celu Srbiju koji će u direktnoj komunikaciji građanima šta od pregleda, dijagnostike ili terapija mogu da dobiju o trošku osiguranja.

Prema podacima RFZO-a, od početka rada info-linije u proseku se javljalo 80 osiguranika dnevno, od kojih je tri četvrtine bilo u vezi sa lečenjem u inostranstvu, dok je preostalih 25 odsto poziva bilo vezano za druga prava iz nadležnosti RFZO.

"Veliki broj poziva pokazatelj je da osiguranici ne poznaju dovoljno svoja prava iz zdravstvenog osiguranja", kazala je drektorka RFZO Sanja Škodrić i dodala da najviše zabuna nastaje oko mogućnosti za lečenje u inostranstvu.

Nacionalni kol-centar će kada otpočne sa radom biti dostupan na 0700/333-443.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.