Krvarenje nakon prvog odnosa

Pre 2 dana sam prvi put spavala sa dečkom i zgubila nevinost. Već 2 dana imam krvarenje. Da li je to normalno, i da li će to prestati ili nešto nije u redu?

Podeli

Krvarenje nakon prvog seksualnog odnosa je normalno. Vi nam niste naveli koliko je obimno to krvarenje. Ukoliko je to obilno i ne prestaje posle par dana trebalo bi da se javite lekaru, ako je krvarenje u tragovima ono bi trebalo da prestane za par dana i nema razloga za brigu.

Dr Marija Stoiljković, specijalista ginekoligije sa akušerstvom, Lekarinfo.com

Pitajte lekara

Upala grlića materice

Imam problem sa upalom grlića materice a treba i da uradim test na hlamidiju. Problem je što mi je stomak nadut ispod pupka a kada pritisnem kao da mogu da napipam nesto u obliku jajeta sa leve i desne strane i stomak mi je dosta tvrd.

Pitajte lekara četvrtak 10.03. 12:55 Komentara: 0

Pritisak u grudima

Imam 26 godina, visina 170, težina 60kg. Bavim se novinarstvom. Već duže vrijeme osjećam pritisak na prsima i teško dišem. Nekad je toliko izraženo da mislim da ću se ugušiti. Lako se zamaram i stalno zam "zahuktana" kao posle trčanja. Pritisak je non-stop prisutan i u fazi mirovanja. Budim se s tim i liježem. Jako je neprijatno. Od nedavno mi se dešava na vratu, u onoj jami između ključnih kostiju da me tako steže i davi, kao da mi nešto stoji u grlu, neki jak pritisak koji mi otežava disanje i gutanje. Snimala sam štitnu žlijezdu i snimak je u redu. Nalazi krvi su mi u granicama normale, kao i snimak pluća. Prije 3 mjeseca kada su počele prve komplikacije snimala sam srce i takođe je sve bilo u redu. Stvarno sam jako zabrinuta jer je to stalno prisutno i nisam u stanju da funkcionišem normalno i da obavljam redovne obaveze. Šta može biti - nešto opasno? Šta mi predlažete?

Pitajte lekara četvrtak 10.03. 12:48 Komentara: 1

Šta sa upalom prostate?

Imam problem sa otežanim mokrenjem već desetak dana. Ne osećam bol već je otežano pri samom početku. Često se javlja i osećaj pune bešike ili čak i punog stomaka, što inače nije bio slučaj. Radio sam ultrazvuk i ispao je dobar. Takođe sam uradio i krvnu sliku i urin, sedimentaciju i CPR. Sve je normalno. Doktor je konstatovao blagu upalu prostate i dao mi ciproflaksin monohidrohlorid. Popio sam već 5 tableta ali nema nikakvog dejstva. Inače, imam problem i sa levom nogom i zadnjim delom kičme. Javlja se nelagodnost pri promeni vremena i hladnoći i možda i to ima veze.

Pitajte lekara četvrtak 10.03. 12:43 Komentara: 0

Povišeni trigliceridi

Rođen sam 1956. godine i muško sam. Imam povećane vrednosti triglicerida 3,5 do 4. Ukupna masnoća je u granicama. Pijem atorvastatin ali bez rezultata. Kako da smanjim trigleciride? Koje lekove i kojim čajevima ili hranom?

Pitajte lekara četvrtak 10.03. 12:35 Komentara: 4

Sportska povreda

Prije pola godine sam na fudbalu povrijedio koljeno, dijagnoza je lezija prednjih ukrštenih ligamenata. U međuvremenu, nakon što sam skinuo otok počeo sam da trčim pravolinijski i da radim pojedine vježbe. Koje vrijeme je potrebno da bi se koljeno oporavilo i ako možete da mi predložite i neke vježbe koje bi po vašoj procjeni bilo poželjno da radim?

Pitajte lekara četvrtak 10.03. 12:12 Komentara: 0

Bolovi u grudima

Imam povremene bolove u grudima a stalno osećam kao da se kida nešto u grudima. Pored toga osećam kao vodu da imam vodu u plućima a dok govorim, na sredini grudi imam bolove u smislu probadanja, ponekad me zaboli leva ruka, recite mi šta bi moglo biti.

Pitajte lekara četvrtak 10.03. 12:09 Komentara: 0

Jake glavobolje

Imam 26 godina i imam tešku glovobolju. Lekar mi je rekao da imam simptome puklog aneurizma. Od lekova uzimam nimesulid, ergotamin, ibuprofen i paracetamol. Bolove imam na svaka 3-4 dana.

Pitajte lekara četvrtak 10.03. 12:05 Komentara: 0

Razlika u krvnom pritisku

Imam 52 godine, zdrav sam i ne osećam nikakve smetnje ali me brine velika razlika pritiska izmerena na levoj ruci (130/90) i na desnoj ruci (160/110). Merio sam pritisak tri dana po tri puta dnevno, na levoj ruci je konstantan a na desnoj varira - gornji od 140-160 a donji od 100-110. Da li to treba da bude tako?

Pitajte lekara četvrtak 10.03. 12:01 Komentara: 2
strana 1 od 12 idi na stranu