Problemi sa podočnjacima

Rođena sam 20.09.1973. godine u Nišu gde živim i radim. Unazad nekoliko godina moja muka su moji podočnjaci, koji zauzimaju sve više prostora i postaju sve tamnije boje. Čak i kad sam na odmoru i kad se stvarno odmaram pa i pocrnim na suncu oni ne nestaju. Zbog vrste posla koji obavljam svake godine obavim i lekarski pregled koji uključuje i analizu krvi i mokraće i rezultati su u redu.

Pokušavala sam da i određenim preparatima bar malo umanjim izraženost podočnjaka, ali ti preparati samo izazovu jak svrab i jako suzenje očiju. Šta mi valja činiti da se rešim ovih mojih podočnjaka? Spremna sam da krenem iz početka sa svim potrebnim analizama kako bismo utvrdili uzrok njihovog pojavljivanja.

Podeli

Podočnjaci mogu biti genetski predisponirani i ne moraju označavati oboljenje. Kada se razmišlja o bolesti povezuje se sa funkcijom bubrega i tada se rade nalazi uree, kreatinina, eventualno bilirubina. Ukoliko je Vaša laboratorija uredna možete pokušati sa nekom od estetskih procedura. Dešava se da sa gubitkom masnog tkiva ispod podočnjaka sam kapak dobija tamnu prebojenost zbog neadekvatne prokrvljenosti.

Popunjavanjem područja ispod kapka sa hijaluronom može se značajno popraviti izgled podočnjaka. Postoje i supstance koje je moguće ubrizgati u kapak a koje popravljaju cirkulaciju i drenažu tog područja. Za detaljniji savet morala bih da Vas vidim.

Dr Svetlana Đurišić, dermatovenerolog Dermatim.net

strana 1 od 11 idi na stranu