Ćelijski limfom

Sin mi je bolestan, dijagnoza je mycosis fungoides. Gde se najbolje može obratiti lekaru i ko je nabolji stručnjak u oblasti?

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 14.12.2010.

13:40

Default images

Mycosis fungoides je najčešća forma kožnog T-ćelijskog limfoma. Uglavnom se javlja na koži. Tokom vremena može da zahvati i unutrašnje organe. Uzrok nastanka ove bolesti je još uvek nepoznat, ali se smatra da nije nasledna. Ona ne spada u zarazne bolesti. Bolest podrazumeva povećanu ekspresiju CD4 T-limfocita koji su deo odbrambenog sistema čoveka.

Glavni simptom je svrab. Bolest se dijagnostikuje kliničkim pregledom i biopsijom kože. Lečenje zavisi od faze bolesti. Najbolje je da se javite dermatovenerologu (kožnom lekaru) koji će Vam dati terapiju.

dr Irena Mitić, lekar opšte prakse Lekarinfo.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: