Problemi sa stolicom

Imam 24 godine. U poslednje vreme sam primetila da mi je stolica stanjena. Od svoje 20-te godine zbog puno sedenja imam hemoroide, tj. tada sam primetila tragove krvi na toalet papiru i povremeno na stolici. Povremeno osecam oštar ali kratak i povremen bol na levoj strani pored pupka.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 21.11.2010.

10:46

Default images

Ono što me brine je što je stolica dosta tanja nego pre. Da li ima razloga za brigu? Svi spominju kolonoskopiju, da li je moguće utvrditi bar nećto preko testova krvi? Simptom da Vam je stanjena stolica nije razlog za brigu, ukoliko uz taj simptom nemate mučnine, zatvor, prolive, bolove u stomaku, crnu stolicu, nagon na povraćanje.

Pojava stanjene stolice može se javiti i zbog hemoroida, ali i ne mora. Ako imate svežu krv u stolici ili bolove prilikom odlaska u toalet, treba da se javite opštem hirurgu - koloproktologu, koji će pregledom utvrditi da li imate problem sa hemoroidima. Tek nakon pregleda, ukoliko je to potrebno, treba raditi dalje dijagnostičke procedure među kojima je i kolonoskopija.

dr Vladimir Živković, specijalizant opšte hirurgije
LekarInfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: