Trudnoća i anksioznost

Lečila sam se dve godine od anksioznosti. Sada bih htela da ostanem u drugom stanju. Ako se slučajno i vrati neki simptom anksioznosti, da li to može negativno da utiče na trudnoću? Pila sam zoloft dve godine i išla na psiho terapiju. Imam 37 godina, fizioterapeut sam i već imam jednog sina.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2010.

15:51

Default images

Vaša želja da ostanete u drugom stanju je već znak pobede nad anksioznošću. S obzirom da je trudnoća drugo stanje, da su izmenjeni parametri kako fizički tako i psihički, da se očekivanje novog bića sačekuje sa radošću ali i strepnjom razumljiva je vaša briga.

Sve to dovodi i najstabilniju trudnicu u blago stanje straha. Ako je pre toga već imala anksioznu neurotsku podlogu, ista se može pojačati. Zato je potrebno da se sa svojim psihoterapeutom posavetujete, možda će sve vreme on uz ginekologa biti Vaš pomoćnik da pobedite te zamke.

Ja se nadam da ćete nastaviti glavnom stazom, koja rađa život, a te sporedne staze raznih strahova zaobiđite, kad vide da ih ignorišete neće Vam se više ni nametati.

Dr Marica Đuran, specijalista ginekologije i akušerstva

http://www.dr-ristic.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: