Anskioznost i štitna žlezda

Imam 26 godina i vec 7 godina bolujem od poremećaja štitne žlezde. Prve četiri godine dijagnoza je bila hipertireoza, koja je lečena radioaktivnim jodom, posle čega je došlo do ozdravljenja. Takvo stanje se održalo dve godine. U poslednjih godinu dana javila se hipotireoza okarakterisana kao odgovor na primljenu terapiju. Uzimam letrox 100mg dnevno i bromazepam i za sada su hormoni na normalnom nivou. Problem su anksioznost i napadi panike koji se javljaju često, a kako mi je objašnjeno, uzrokovani su porastom kortizola u organizmu. Lekari mi nisu prepisali ništa za taj problem uz objašnjenje da je to uzrokovano hipotireozom i da će proći samo od sebe kao i da ne smem da se nerviram. Interesuje me da li postoji neko prirodno sredstvo koje bi mi pomoglo u otklanjanju tegoba, jer zaista postaje naporno boriti se sa tim svakodnevno. Ili ako možete da mi preporučite neko savetovalište ili neke dodatne preglede, konsultacije, kako bih rešila ovaj problem.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

23:04

Default images

Vi imate smanjenu funkciju štitaste žlezde (nastalu kao posledica delovanja radioaktivnog joda u lečenju hipertireoze) koja je na adekvatnoj supstituciji. Tegobe koje navodite, anksioznost i napadi panike nisu posledica oboljenja štitaste žlezde. Potrebno je da se za početak javite psihologu.

dr Slađana Drobnjak

http://www.dr-ristic.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: