Treći krajnik i rast

Moj sin ima 2.7 god. Ima visinu od 94 i težinu od13.6 kg. Da li je to prihvatljiva mera jer ja imam 174 a tata 187 cm. Po nekim tabelama to je u granicama i pedijatri nam kažu da bi trebalo malo više ali je relativno kada će se to pokazati njegov razvoj nekada tek u pubertetu a još jedan od razloga je navodno njegov treći krajnik i ostala dva koja su uvećana a nisu za skidanje jer nijednom do sada nije imao bronhitis niti teške upale uva, ali efekat je tesko postižan sa antibioticima pa smo sve većinom rešavali jugocilinom. Da li i koliko mogu na rast i napredak da utiču krajnici i da li da budem uporna da ih operišemo, makar samo treći krajnik?

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 28.03.2010.

23:38

Default images

Nema razloga da brinete zbog napredovanja Vašeg deteta. Visina i težina Vašeg deteta su u granicama normalnih vrednosti za uzrast.

Uvećani krajnici ne utiču na napredovanje deteta, ali često mogu biti žarište raznih infekcija. Razlozi za uklanjanje krajnika su danas suženi. Da li ih je neophodno odstraniti ili ne, treba da proceni ORL specijalista.

Dr Danijela Todorović - specijalista pedijatrije

Dom zdravlja "Dr Ristić"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: