VICE: Imala sam 15 godina i bila narkomanka u Srbiji

"Želim da ispričam svoju priču jer verujem da možda može da pomogne ljudima koji se nalaze u problemu u kojem sam nekada bila i ja".

Podeli

"Bila sam sedmi ili osmi razred kada sam prvi put sa drugaricom probala travu. U početku me to ništa nije radilo, ali sam se zato treći put preduvala do nivoa overavanja. To što mi je bilo loše, nije ubilo želju da nastavim. Što nije ni neobično – koliko ljudi se napije, povraća, završi i na ispiranju, pa opet nastavi da konzumira alkohol. Vrlo jasno se sećam da sam i kao dete znala da ću se drogirati kad porastem. Želela sam to oduvek i tada nisam ni shvatala zašto mi je to bilo potrebno - da pobegnem i da ne razmišljam o onome što me zaista muči". Ispovest devojke koja je prošla "pakao" narkomanije možete pročitati na sajtu Vice.com.

Moja borba

Istina iza fotografije koja je potresla svet

Džesika ima četiri godine i boluje od raka. Posle 13 meseci borbe sa opakom bolešću, lekari su njenim roditeljima rekli da joj je ostalo samo nekoliko nedelja života. Tih dana, njen otac Endi Vilan fotografisao je svoju ćerku nešto pre nego što je morfijum počeo da deluje i prikazao svu bol ovog sveta u jednom krhkom telu.

Moja borba subota 5.11. 15:20 Komentara: 99
strana 1 od 6 idi na stranu