Kako psihoterapija može da utiče na našu finansijsku situaciju? VIDEO

Već je poznato da je psihoterapija leči depresiju, a poslednja istraživanja izračunala su i kako odlazak kod terapeuta može poboljšati finansijsku situaciju. Evropske studije pokazuju da, ukoliko poboljšaju svoje mentalno zdravlje, muškarci mogu zarađivati 12 odsto više, a žene 8 procenata.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2023.

18:15

Kako psihoterapija može da utiče na našu finansijsku situaciju? VIDEO
Foto: Shutterstock/ Nathan Cowley

Neadekvatni odnosi mogu da nas iscrpe i umore na više nivoa. Odnosi u porodici, utiču na odnose na poslu, situacija na poslu odražava se na emotivni život i tako u krug.

Psihoterapija direktno nije isto što i finansijska konsultacija. Sigurno da je osoba koja je emotivno stabilna, koja ima visok raspon socijalnih veština koja može da definiše svoje poslovne ciljeve na kritičan način sigurno će imati ifinansijski zadovoljavajući feedback. Osobe koje su negde ugrožene u svojoj svakodnevnici i koje sa teškoćom odlaze na posao sigurno da će njihovi rezultati biti lošiji.

Simptomi depresije sputavaju nas u normalnom životu na više nivoa. To nije samo bezvoljnost ili slaba produktivnost, već utiče na životne odluke. Iako do promene neće doći preko noći, psihoterapija može da se iskoristi za rešavanje osnovnih uzroka finansijskih poteškoća prema podacima iz sprovedene studije.

Osoba koja ima recimo problem sa nesanicom biće razdražljiva i dekocentrisana na poslu. Psihoterapija može da poveća produktivnost.

Ljudi koji imaju simptome i znake depresivnosti, anksioznosti, strahova i drugih emocionalnih problema nisu jedini koji treba da posećuju psihoterapeuta. Oni koji prepoznaju da mogu svoje sposobnosti da unaprede takođe treba da posete stručna lica u vidu napretka svoje ličnosti.

Više pogledajte u videu ispod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: