Besplatno savetovalište za mlade u Pančevu: Muči ih depresija, osećaj besmisla i anksioznost VIDEO

U ovim teškim vremenima i mlađim generacijama je potrebna podrška. Međutim, psihoterapija kao vid stručne pomoći za mnoge je luksuz i ne mogu svi da je priušte. Otkrivamo gde mladi mogu da odu na besplatno psihološko savetovalište ako su iz Pančeva...

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

Nesigurnost, strah, neshvaćenost samo su neki od problema sa kojima se suočavaju mlađe generacije. Srećom postoji Moje mesto, besplatno savetovalište za mlade u Pančevu.

"Mi imamo veliki broj prijavljenih klijenata, preko 25 klijenata koji su u procesu rada i 15-ak koji su na listi lekanja s tim da svakog dana dobijemo po nekoliko novih prijava tako da je to jedan kontinuitet", kaže za TV Prva Marija Jević, koordinatorka projekta.

Mlađi adolescenti najčešće se javljaju jer im je teško da usvoje nove tehnike učenja ili da savladaju neprijatne emocije poput ljutnje, besa i tuge.

"Ovi stariji adolescenti od 18 do nekih 22 godine najčešće dolaze zbog napada panike, povišene anksioznosti i depresivnog raspoloženja ili osećaja besmisla. Postoje i mladi sa mnogo ozbiljnijim problemima iz psihijatrijskog domena. To su teške depresivne epizode, depresivne slike sa nekim suicidalnim mislima ili pokušajima u prošlosti, njima pomažemo tako što ih upućujemo dalje", otkriva psihoterapeut Jadranka Grujičić Đurić.

Od 15. marta besplatna psihološka podrška održava se dva puta nedeljno u Domu omladine Pančeva.

Zbog velikog interesovanja nadaju se da će pored individualnih seansi uskoro organizovati i grupne radionice za pomoć mladima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu