"Da nema doktora Nestorovića, trebalo bi ga izmisliti" VIDEO

Jedva smo dočekali da ispratimo 2020. i verujem da sada svi pokušavamo da je zaboravimo što pre. Zato je važno da nam neko kaže kako da se izborimo sa traumama koje nam je ta godina ostavila, da nas nauči kako da probudimo optimizam, vedrinu, snagu duha, sve ono što nam je potrebno da bismo bili jači i od virusa i od svih teških trenutaka koje smo preživeli i preživljavamo.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 02.01.2021.

16:04

Default images
Foto: Printskrin/TV Prva

Pshoterapeut Zoran Milivojević smatra da je prošla godina bila obeležena strahom i restrikcijama i često smo odustajali od svojih želja.

"Ono što nam fali je zabava, što je povezano sa druženjima i putovanjem", naveo je MIlivojević.

Psihoterapeutkinja Gordana Nikić smatra da treba da shvatimo šta smo naučii u prethodnoj godini kako bismo mogli da nastavimo dalje.

Shvatili smo koliko nam znače međuljudski odnosi i da sreću ne donosi materijalno nego drugi ljudi, smatra Nikić.

Milivojević ističe da "da nema doktora Nestorovića, trebalo bi ga izmisliti".

"On je veliki stručnjak i čovek koji misli svojom glavom. Ljudima treba nada i svetlost na kraju tunela", navodi on, dodajući da je izjava Nestorovića da "možemo u šoping u Milano" imala pozitivan psihološki uticaj na narod u trenutku kada je trebalo sprečiti širenje panike, a u tome je saglasna i Nikić.

"Mi u narodu ne cenimo kada neko misli svojom glavom", ističe Nikić.

Milivojević smatra da smo se prilagodili u prethodnoj godini i kako svi čekamo da popusti opasnost koja je u svetu oko nas.

"Ljudska mašta ima određenu granicu. Ne možemo svi da budemo srećni u situaciji u kojoj smo svi frustrirani", ističe Milivojević.

Nikić smatra da moramo da se fokusiramo na realnu situaciju i izvlačimo iz nje najbolje.

"Mudrost je sagledati ono što nam se dešava i naći inspiraciju i uraditi dobru stvar svaki dan", navodi Nikić.


S obzirom na porast samoubistava tokom prethodne godine, Nikić ističe da je depresija je teška bolest i da samoubistava ima sa ili bez korone,dodajući da smo sada kao društvo više počeli da obraćamo pažnju na depresiju.

Pogledajte prilog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: