Oko 60 odsto studenata se zbog virusa bori sa depresijom VIDEO

Kažu - čuvajte se jer se koroni ne nazire kraj. Pandemijska situacija izmenila je komunikaciju među ljudima i dovela do promena u svim sferama života.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2020.

15:45

Oko 60 odsto studenata se zbog virusa bori sa depresijom VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

Evo recimo imamo onlajn studiranje i neka istraživanja pokazuju da se studenti sada zbog toga u velikoj meri bore sa depresijom.

Profesorka Bojana Ostojić kaže da su istraživanja pokazala da 60 odsto studenata boluje od neke vrste depresije i to je najviše pogodilo studente prve i druge godine, jer im nedostaju prijatelji, predavanja, potpuna im je nepoznanica da moraju da borave u kući i prate onlajn predavanja.

"Prema istraživanjima se ispostavilo da je studentima mnogo falila direktna komunikacija sa profesorima, da li su to Vajber grupe, da li su to Vots ap grupe, koje smo napravili za svaki predmet, jednostavno je falila živa priča sa profesorom i podrška", kaže ona za "150 minuta".

Studentkinja Jelena Ružić se sretala sa studentima koji su imali depresiju, ali kaže da je dosta njih to dobro podnelo zato što su se profesori potrudili.

"Nedostaje mi ta živa priča sa prijateljima, kafa posle predavanja, pauze u predavanju", objašnjava ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: