1. @dar
  o cu ti pricas tj.pravis se vazam?! pojasni malo sta to znaci a ne tek tako....
   (maka, 31. maj 2015 23:25)

  # Link komentara

 2. A PTH za parastitastu i Vitamin D ne rade preko drzavnog! Teska sramota, imao sam sve simptome i uradio PTH i Calcium privatno otiso u bolnicu Pancevo oni mi napisali da mi nije nista da idem kod psihijatra!!! Tek kad sam privatno platio endokrinologa u BG dokazao sam sta mi je. Teska sramota da ni simptome ne znaju a drzava ni ne vadi PTH preko fonda! U soku sam ko me leci, zdravstvo je kriminalno, a tek o b12 pojma nemaju za to sam bio prinudjen na VMA da odem i to privatno takodje jer iako sam drzavno osiguran uput ne mogu da dobijem jer sam iz Panceva!
  (pancevac, 30. maj 2015 13:45)

  # Link komentara

 3. Grohotom se smejem za njihov "lek". Dozivotno uzimanje tiroksina nije nikakav lek, to je kao kada bih zacepljen nos lecio kapima za nos. Lek je jod (kombu alge, minaqua, morska riba) i selen(brazilski orah), uz obavezno izbegavanje kalijum bromata koji se trpa u brasna i peciva i koji stitna zlezda usvaja umesto joda i pravi havariju.
   (Dar, 29. maj 2015 12:08)

  # Link komentara

 4. Odlicno je sto podizete paznju javnosti na ovaj veoma cest proble, narocito zena.
  Ipak, pitajte nadlezne zasto se placa lek(hormon) koji mora svakodnevno da se pije i ne dobija se odavno na recept? Kao i zasto se u domu zdravlja ne rade hormonske analize, a svaka zna bi trebalo da ih uradi??

  Ovo su prakticna i konkretna pitanja, ako se rade ovakve kampanje!!
  (Dobrila Borojevic, 29. maj 2015 10:52)

  # Link komentara

 5. Niti u jednom Domu zdravlja se ne rade analize hormona stitaste zlezde. Ali vam lekar moze dati uput da analiza uradite u najblizem kinickom centru. Ne mora da se sve radi kod privatnika (niti je pouzdanije).
  (ivon, 29. maj 2015 10:43)

  # Link komentara

 6. @Rajko Nis A kome ti to da kazes kad je u nasoj zemlji obavezno zdravstveno osiguranje i odbija ti se od plate hteo-ne hteo. Ja da imam izbor, prva bih uzela te pare i lecila se gde ja hocu, kako hocu, ali ne moze...
  (toliko, 28. maj 2015 23:20)

  # Link komentara

 7. Tačno je da su bolesti štitste žlezde sve češće i da se relativno kasno dijagnostikuju jer nije uređen zdravstveni sistem.Rešenje je porodični lekar umesto izabranog lekara i izjednačenja državnog zdravstva i privatne prakse.Zašto dva puta plaćamo,prvo osiguranje i drugi put usluge privatnog lekara?!Probudimo se!
  (Rajko Niš, 28. maj 2015 21:53)

  # Link komentara

 8. Batalite ta vasa 'obelezavanja nedelje ovoga i onoga'..bolje da pare koje imate i koje cete protraciti kroz stampanje brosura na masnom papiru ulozite u raspale Domove zdravlja pa da, recimo moja majka antitela stitne zlezde MOZE da odradi u laboratoriji tog DZa nego sto mora da iskesira 20e za te nalaze privatnicima..ali vazno je da se od plata i penzija odbija zdravstveno, to je najbitnije...
   (Pera, 28. maj 2015 20:08)

  # Link komentara

 9. A Pancevo posle bombardovanja sve je vise bolesnih ja od 2009 se zezam.Hipertiroza kod mene bio ubrzan tad srca pritisak 250/150 u momentu haos
   (PIVKE, 28. maj 2015 19:11)

  # Link komentara