Vakcine protiv raka grlića materice

Evropski centar za kontrolu bolesti (ECDC) preporučio je 5. septembra da se sve devojčiče od 10 do 14 godina vakcinišu protiv humanog papiloma virusa (HPV), čiji neki tipovi izazivaju rak grlića materice

Pošaljite komentar
 1. @Apel na razum Bravo za link!!!
  Obrazujte se sto vise mozete, ne slusajte sta vam placenici preporucuju.
  (anti vakcine, 22. decembar 2012 06:16)

  # Link komentara

 2. Citajuci ove komentare o anti-HPV vakcini zakljucujem da smo beznadezno tupav narod.
  A cinjenica da u Srbiji ne postoji organizovani, besplatan screening program za sve zene od 20 - 70 godina kako je to u naprednom svetu govori da srpski lekari i srpsko Ministarstvo zdravlja nisu uopste zainteresovani za zdravlje zenske populacije odnosno smanjneje stope obolevanja i umiranja od cervicalnog cancera.
  (Doc, 27. septembar 2012 14:12)

  # Link komentara

 3. Pre nego što bilo ko odluči da primi ovu vakcinu (ili bilo koju drugu), a pogotovo da je da svom detetu, bilo bi svakako razumno da se malo obavesti o njenim efektima, naravno ne na sajtu proizvođača vakcine. Ovaj link će vam u tome pomoći:
  [link]
  (Apel na razum, 14. septembar 2012 13:32)

  # Link komentara

 4. Ako se dobro secam, pre nekih godinu dana sam, mislim da na teletextu RTS-a, procitala tekst da se ispostavilo da je ova vakcina jako stetna i da su nus pojave stetnije od koristi same vakcine.
  (?, 13. septembar 2012 08:59)

  # Link komentara

 5. Besmisleno je i pretpostaviti da se vakcinacijom moze spreciti rak. Ali reklamnim kampanjama se sve da usaditi u svest naroda. PR agencije to zovu perpetuum mobile. Jednom usadjeno predstavlja nepresusni izvor prihoda i madinerija je koja ne staje jer je niko ne dovodi u pitanje. Moja deca nikada nisu primila nijednu vakcinu ali zato ovce vakcinisem redovno...
   (nebojsa, 7. septembar 2012 00:01)

  # Link komentara