Petak, 16.09.2022.

11:45

Stručnjaci su rangirali bol – ovaj je ubedljivo najjači

Izvor: klix.ba

Struènjaci su rangirali bol  –  ovaj je ubedljivo najjaèi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Franko ja sam zena koja povremeno pada u nesvest od menstrualnih bolova i povraca (evo bas sinoc npr). A verujem da je porodjaj jos gori tako da ti je to bas lose poredjenje.
(elem, 17. septembar 2022 17:50)

Nije loše poređenje i to kod tebe je anomalija. Izuzetno retka pojava.
Bolovi koje ja navodim su konstantni i svako ih na taj način iskusi.

Bol zbog kojeg poželiš da momentalno umreš ne može nikako u istu rečenicu sa prirodnim porođajem i menstruacijom.

Kole

pre 1 godinu

Najjači bol je kad boli mene. Za vas me baš briga. Šaim se. Bubreg boli da bog sačuva. Ja imam visok prag bola, ali sam grizao jastuk od bolova. Sve na glavi takođe boli. Uho, zubi i sama glava. Supruga moga bivšeg kolege je 10 godina trpela užasne migrene. Na kraju je mirno ušla u Savu i udavila se. Razne vrste kancera izazivaju užasne bolove koji se ne mogu trpeti bez jakih lekova. Ranije je to bio morfijum. Daleko bilo, kud o ovome i pišem.

joj

pre 1 godinu

Niko nije rekao da bolovi nisu jaki.
Naravno da je porođaj iscrpljujeće i bolno iskustvo, ali prosto ti bolovi i dalje nisu najjači, i to je naučna činjenica.

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.

Ja to na porođaju nikad nisam video, niti sam za to čuo. Te stvari i ako postoje, izuzetno su retke.

Glupost bukvalno, tacno se vidi da su listu pravili muskarci jer je recimo srcani udar za zene gotovo bezbolan, zbog cega ga je tesko dijagnostifikovati. Ali to se naslo na listi a porodjaj nije.

Ja sam lomila zglob noge imala 2 operacije na istom. Ni prelom ni oporavak nakon operacije ne moze da se meri sa menstrualnim bolovima koji isto nisu na listi. Dan nakon operacije popijes Panadol ekstra par puta i sve ok, a za menstruaciju mi isti nista ne pomaze nego mora nesto jace
Dokle ce vise muskarci da odredjuju sta su "naucne cinjenice" jadno je jako.

elem

pre 1 godinu

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.
Franko Gavrilovic Mladji

Franko ja sam zena koja povremeno pada u nesvest od menstrualnih bolova i povraca (evo bas sinoc npr). A verujem da je porodjaj jos gori tako da ti je to bas lose poredjenje.

ime

pre 1 godinu

Nemojte da ste dosadni sa porođajnim bolom. Ovo je spisak bolova nastalim bolešu. Kamen je neprevaziđen, padanje u nesvest od tog bola nije retkost.
(zare, 16. septembar 2022 20:32) # Link komentara

Okto ima smisla al trebali su onda tako da stave. Takodje bolovi u zubima nepravedno zapostavljeni.

Boke

pre 1 godinu

Po nekom drugom istraživanju, najjači bol urokuje jedna vrsta otrovnog morskog puža sa bodljama. Inače je mnogo toga izostavljeno. Šta kažete na burgijanje zuba bez anestezije? :)

Marko

pre 1 godinu

Ja na svu srecu nisam imao prilike da osetim ni jedan od ovih bolova,mozda zub ali dosta davno..ali moj otac jeste,i infarkt,i kamen u zuci,migrene..koliko on moze da izdrzi bol,govori i to da je jednom prilikom sekiru ozbiljno zaboo u cevanicu,dosao kuci,stavio rakiju,ni kod lekara nije otisao jer se plasio vakcine,nista..a onda je dosao pankreas..pakao..sedeo je mokar od bolova u urgentnom..ljudi ulaze preko veze,sestra besna,kada ga je videla,sama je trcala da odnese rezultate..on sedi u cekaonici,i kaze ili me ubi ili mi daj nesto,ja ne mogu vise..posle neke opake droge bolovi su prestali posle 5 sati.

duki

pre 1 godinu

Ja godinama imam bolove u kolenu zbog operacije ligamenata. Javljaju se kod promene vremena i variraju u jacini i trajanju. Nekad je samo onako blago iritantno ali traje satima a nekad me sasece da mi treba par sekundi da se opasuljim. Svakome svoja muka najveca.

KKK-666

pre 1 godinu

Mislim da ti poredjenje bola prilikom porodjaja i napad kamena ili peska u bubregu,nije za poredjenje,prilikom porodjaja žena je svesna da na svet donosi svima omiljeno biće a bol prilikom kamena i peska u bubregu ne donosi ništa lepo osim ultra jakog bola!Hvala bogu ovaj drugi bol nisam nikad osetio a nadam se ni da neću!
(igor, 16. septembar 2022 23:26)

Siguran sam da nisi niti ovaj prvi niti ikad hoces.

Aleksandar

pre 1 godinu

Skoro sam imao operaciju tumora na bubregu, izvadili su ga.
Elem, nije to poenta već da je do mene ležala devojka od svojih 35 god, koja je isto operisala i koja je još na intenzivnoj kukala koliko je boli i rekla kako dva porođaja nije ni osetila.
Eto, toliko...

ćutim a govorim

pre 1 godinu

Patim od išijasa evo peta godina, padanje u nesvest od bolova je kod mene redovna pojava, slabo da mi pomažu i blokade. Doktor mi reče, da postoji opasnost od otkazivanja nekih organa u donjem delu trbuha a imam 45 godina!!!

ls

pre 1 godinu

Diskus hernija sa isijasom i pritiskom na sakralni nerv. Kada uhvati to je kosmicki bol. Nebi ga ni neprijatelju pozeleo.
(Jole, 16. septembar 2022 15:43)

Slažem se. Ja sam skoro povratio od intenziteta.
(Muzika, 16. septembar 2022 23:00)

Ziveo sam sa tim bolom dosta dugo i molio doktore da me operisu. Posle operacije, to je bolelo toliko da sam izgubio 10kg za 12 dana u bolnici, trebalo mi je po 40 minuta da se okrenem sa jednog boka na drugi i da se krenem ustajati iz kreveta, a imao sam samo 23 godine, mogu misliti kako je starijim ljudima. Tada sam se setio onih Holivudskih scena kada nekoga nesto jako boli pa se u golu vodu pretvori, isti slucaj je i kod mene bio 12 dana.

Pera

pre 1 godinu

Besmisleno je da iko komentarise bolove koje nije osetio, tako da je debata o poredjenju porodjaja i drugih bolova samo za one koji su prosli kroz njih.

Ja sam imao jake migrene, kamen, divertikulum, prelom prsta i ukljestenje ramena.

Kamen je neprikosnoven. Bol krece neprijatnoscu u besici i onda raste danima kako kamen prolazi kroz ceo vas urinarni trakt. Najodvratnije je kada ga osetite u svom polnom organu, ali neprijatnost je kratka, bol je strasan dok je kamen u besici. Brufen ili paracetamol su beskorisni.

Migrene su drugi najstrasniji bol koji i dalje ponekada imam kada dehidriram. Ocne jabucice pulsiraju od bola, i oci ne mogu zatvoriti od bola. Dokle god ima svetla, bol je slabiji, na svako zatvatanje ociji, bol je gori i gori. Najgore u svemu je sto ne mozete zaspati od bola. Srecom, brufen smiruje sve za 20 min i najveci strah mi je da ga nemam pri sebi.

Divertikulum je bol sa leve i desne strane stomaka. Nije strasno, ali vas boli mesecima.

Prelom prsta je gotovo bezbolan. U trenutku preloma bol je ostar i odmah znate da je nesto puklo, medjutim adrenalin pokrije sav bol, i bol dolazi kasnije.

Ukljestenje ramena je strasno jer traje godinama. Cela ruka vas boli i rame se koci. Uz to sam imao i ostecenje nerava u pleksusu i prsti vam trnu i imate strasne nasumicne bolove po celoj ruci. Uprkos boli morate raditi vezbe jer bi u suprotnom rame ostalo trajno ukoceno.

Deep Throat

pre 1 godinu

A polineuropatija?!

Boli ko psi konstantno da ti grizu stopala, u to sam vrijeme trošio velike količine Oksikodona, po 80mg dnevno!

Mare

pre 1 godinu

Iskusio sam kamen u bubregu i mislio sam da umirem. Bol koji parališe čitavo telo. Najgore ako ne znate uzrok a unutra se raspadate, onda deluje i strah. Mada verovatno i taj kamen može da ima različite nivoe...

Branka

pre 1 godinu

Prvi porođaj je meni trauma, 16 sati bolova koji razaraju bolelo je sve i grudni koš. Mislila sam umeću. Drugi porođaj je boleo ali ni približno kao prvi.

Ja na rang listu bolova stavljam teži porođaj.

Borjana

pre 1 godinu

Treba ih tužiti i oduzeti licencu da ih niko ne bi zvao strucnjacima više. Ko se poradjao zna zašto. Migrenu i ukočenost smo svi imali i još neke sa spiska.... Morrreeee

Milax

pre 1 godinu

Mene je kamen u bubregu toliko bolio da sam se valjao po podu od bolova.Pored tog bola vađenje gaze,tj zavoja iz nosa nakon operacije nosne devijacije je neopisiv bol ,urlikao sam kao da mi deru kožu sa leđa.....

Sv znate u sve se razumete

pre 1 godinu

Muskarci ne treba da komentarisu nesto o cemu pojma nemaju. Da je do njih vec bi izumrli. Nisu oni toliki mazohisti.

Megabol

pre 1 godinu

Slomljeni penis tokom odnosa. Ko nije doživeo ne može ni da zamisli. Znam samo da sam se onesvestio skoro momentalno i posle probudio u bolnici. Par dana do operacije su mi bili najduzi u zivotu.

andjelija

pre 1 godinu

sigurno da su muskarci ti - strucnjaci- koji su dosli do ovog zakljucka.
imala kamen u bubregu, jeste nesnosan bol, jedan od najjacih sigurno. ali neuporediv sa porodjajnim bolom.
neuporediv!

Vladimir

pre 1 godinu

Tromb u nozi ili DVT, koji sam zaradio nakon povrede, nije najjači bol ali je konstantan, pogotovo kada morate 5-6 dana čekati pregled da vam prepišu antikoagulante. Kao 6 meseci je bilo, a ne 6 dana.

SvilajnacPomoravlje

pre 1 godinu

Za svojih 28. godina života iskusio sam 4 vrste bola, evo kako sam ih doživeo:
Dvostruki prelom butne kosti i ručno nameštanje (bolno iskustvo ali ne baš toliko koliko se potencira, naravno nameštanje je bilo izuzetno bolno) , vađenje drena iz testisa (osećaj zaglušujućeg tupog bola ali ništa specijalno), cirkumzicija bez anestezije ( klasičan bol sečenja samo malo dominantniji) zubobolja ( fenomenalna totalna bol zbog koje sam lupao glavom u zid od muke).

Nsbs

pre 1 godinu

Fali ručno čupanje placente nakon porodjaja (ako placenta ne krene sama). Oseća se i kroz epidural, i bukvalno ti neko odlepljuje organ od tkiva i vadi napolje, a osećaj je toliko grozan da ni ne primećuješ da je ruka do lakta u već namučenom tkivu. Tako da ne mlatite nego kupite taj epidural zlu ne trebalo, samo zamislite da vam neko na živo recimo odvaljuje plućnu maramicu i još vam tupi kako ste “razmaženi” što hoćete anesteziju.

duledudule

pre 1 godinu

Kad sam bio mali promašio sam tanjir sa pečenom slaninom koji je bio na šporetu smederevcu. Lepo sam naslonio šaku na vrelu ploču! Ne sećam se ni kako sam sklonio ruku ni kako su me odveli u bolnicu. Nema gori bol od opekotina!
(Moj bol je na prvom mestu!, 16. septembar 2022 22:09)
Ja sam sa 3 godine prosuo lonac vrele vode po sebi, ne secam se, ali kad pitam majku uvek me prekine. Lezao sam 3 nedelje na institutu za majku i dete, presadjivana mi je koza sa butine i guze na ruku, sad imam 42 godine i veliki oziljak na ruci i malo na grudima. To je moj zig.

uh

pre 1 godinu

pre 14 godian opersan sam na dedinju/ Posto sam imao trombove ispod abdominalne aore . krv mi nij isla prema nogama bolovi su bil ijaki da sam hteo samda isecem noge. Ali psoel operacije na intezivnoj gledao sam na sta kad ce sledeca doza morfijuma. To su bili za mene najjaci bolovi koje sam ja iskusio. Imao sam i infarkt ali nije ni prizblizno ovome. Ne dao Bog nikome. Hvala lekarima spasli su mi noge. Da anije bilo infarkta ne bi niko ni primetio da su trombovi krivci zbog cega sam imao nesnosne bolove u nogama,

Kole

pre 1 godinu

Porodjajni bolovi vise ne postoje.
Muskarci su izmislili epidural pa im zene vise kenj***u za sve ostalo
Epidural, carski rez, estetska genitalna hirurgija ...
Bolovi vise ne postoje

soul

pre 1 godinu

Meni vadjenje umnjaka. Jos kad mi je posle 45min. neuspesnog vadjenja zubar rekao da se malo odmorim pa da nastavimo jer vadjenje moze da traje do 2.5h...Da sam imao stoljpi odmah bi ga roknuo.

Olja

pre 1 godinu

Ima duhovitih komentara. Ali, ima vas nekoliko koji ste napravili liste "iz iskustva", wow, žao mi je. Svima verujem, ali imamo različit prag bola i različiti delovi tela su nam slaba tačka. Univerzalno - kamenje, opekotine, kidanja tkiva i to što mnogi ponavljaju sigurno jesu nepodnošljivi. Za mene je još uvek zub prvi.

duledudule

pre 1 godinu

Iskusio, pa da poređam:
1. Lumbalna punkcija sa 12 godina života (i sada se sećam igletine i držanja dve medicinske sestre)
2. Sređivanje kožice na znate već čemu sa 13 godina (mislio sam da je došao kraj koliko je bolelo)
3. Išijadikus u 48 godini (mesec dana niti sesti, niti hodati, niti spavati, čist horor)
4. Sečenje tetiva palca nožem u 26 godini (3 nedelje ekstremnog bola cele šake)
5. Prelom leve ruke-2 puta u 11. i 14.godini (nameštanje ruke pre stavljanja gipsa strašan bol)
6. Prelom 4 rebra i potres mozga prilikom pada sa drveta u 10. godini ( 3 meseca bolnice, terapija...)
7. Vađenje šestice kod školskog stomatologa u šestom razredu osnovne škole koji je trajao 4 sata ( nije imala pojma, lice mi je bilo otečeno skoro mesec dana)
8. Sve ostalo ( više šivenih posekotina na bradi i čelu, udarac u vrata plakara u predelu ušiju sa krvarenjem...) na poslednjem mestu.

Dobro je da još hodim zemljom...
Posle svega ovoga...
(Simon le Bon, 16. septembar 2022 20:49)
Ti si bas bio nestasno dete, ziv bio prijatelju !

igor

pre 1 godinu

Niko nije rekao da bolovi nisu jaki.
Naravno da je porođaj iscrpljujeće i bolno iskustvo, ali prosto ti bolovi i dalje nisu najjači, i to je naučna činjenica.

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.

Ja to na porođaju nikad nisam video, niti sam za to čuo. Te stvari i ako postoje, izuzetno su retke.

Žensko telo je evolucijski napravljeno tako da može da izdrži porođaj bez problema.
To je i logično jer nas ne bi bilo da je porođaj previše bolan za žene, niti bi se bilo koja žena odlučivala za drugu trudnoću.

Mnogo je žena koje su se prirodnim putem porodile, a žele još neko dete.
Koliko znaš ljudi da žele da ponove pokretanje kamena ili čak peska u bubregu?

Mešate babe i žabe, i idete u krajnost.
Ova jedna napisa dole da se neko onesvesti kada mu vade krv iz prsta.
Pa ta osoba se onesvešćuje od straha i šoka, ne od bola.
(Franko Gavrić Mlađi, 16. septembar 2022 21:06)

Mislim da ti poredjenje bola prilikom porodjaja i napad kamena ili peska u bubregu,nije za poredjenje,prilikom porodjaja žena je svesna da na svet donosi svima omiljeno biće a bol prilikom kamena i peska u bubregu ne donosi ništa lepo osim ultra jakog bola!Hvala bogu ovaj drugi bol nisam nikad osetio a nadam se ni da neću!

Dragisa

pre 1 godinu

Uh,najbolje bi bilo da se sve boli svedu na one oko ljubavnih jada,ako je moguce. :) Interesantna je rang lista kod mnogih,dosta ovisi i o licnoj kako da kazem konfiguraciji. Neko je spomenuo bol kod operacije hemoroida,meni je to nagori jer sam po operaciji bio 11 dana u bolnici i izgubio 12 kila,plus morfijum svaki dan. Imao sam nesrecu da iskusim i kamen u bubregu i zuci,boli zestoko,ali ovo sto sam prvo naveo je jos tri sprata iznad,cudo nevidjeno i neopisivo.

oprem dobro

pre 1 godinu

U mom slučaju ubedljivo najgore je bilo iščašenje ramena pa tek onda diskus hernia koja traje mnogo duže tako da se taj bol nekako akumulira. Srećom kamen u bubregu nisam imao.

Muzika

pre 1 godinu

Diskus hernija sa isijasom i pritiskom na sakralni nerv. Kada uhvati to je kosmicki bol. Nebi ga ni neprijatelju pozeleo.
(Jole, 16. septembar 2022 15:43)

Slažem se. Ja sam skoro povratio od intenziteta.

Moj bol je na prvom mestu!

pre 1 godinu

Kad sam bio mali promašio sam tanjir sa pečenom slaninom koji je bio na šporetu smederevcu. Lepo sam naslonio šaku na vrelu ploču! Ne sećam se ni kako sam sklonio ruku ni kako su me odveli u bolnicu. Nema gori bol od opekotina!

Dzz

pre 1 godinu

Porodjaj sam po sebi nije TOLIKO strasan. Da boli naporno je al kad te secnu da dete prodje i nije tako strasno plus se vidi kraj pa ti je lakse. Ali sve ono pre nego sto krenu naponi—- sirenje kanala da to dete prodje kad ti se same kosti razdvajaju a tebi suze idu i mislis da ces sigurno da umres i da je bolje da umres. E to je patnja

poy

pre 1 godinu

Pa i zene koje su imale kamen u bubregu kazu da vise boli od trudnoc
(Dejan, 16. septembar 2022 20:26) 

Definitivno ne u mom slucaju. Porodjaj je jos gori.

Stanko- pisite Propalo ( slabo plivam a i bojim se )

pre 1 godinu

Bio sam momcic ( oko 15 g. ) - sedeo sam za stolom i gledao tv sa ocem - Izvlacim se ispod stola a tata pita - sta je tebi, sta trazis pod stolom ? Mene je Oko zabolelo na delic sekunde i pao sam (?) pod sto sa stolice kao da me je grom pogodio. Bol je bio neverovatne jacine a na srecu trajao je kao treptaj oka !

Yeke

pre 1 godinu

Imala sam napad bubrega a i poradjala sam se bez epidurala, pa mogu da iznesem svoje iskustvo. Dakle, porodjaj boli za dve-tri nijanse vise i to je najjaci bol koji sam osetila u zivotu. Napad bubrega je takodje jeziv, ali ipak boli manje.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Što se tice toga da ti bolovi nisu jaki jer zene ne padaju u nesvest kad se poradjaju, znam neke muskarce i zene koji padaju u nesvest kada vade krv. Treba li i to da bude na listi bolova?
(Ivana, 16. septembar 2022 16:54)

Niko nije rekao da bolovi nisu jaki.
Naravno da je porođaj iscrpljujeće i bolno iskustvo, ali prosto ti bolovi i dalje nisu najjači, i to je naučna činjenica.

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.

Ja to na porođaju nikad nisam video, niti sam za to čuo. Te stvari i ako postoje, izuzetno su retke.

Žensko telo je evolucijski napravljeno tako da može da izdrži porođaj bez problema.
To je i logično jer nas ne bi bilo da je porođaj previše bolan za žene, niti bi se bilo koja žena odlučivala za drugu trudnoću.

Mnogo je žena koje su se prirodnim putem porodile, a žele još neko dete.
Koliko znaš ljudi da žele da ponove pokretanje kamena ili čak peska u bubregu?

Mešate babe i žabe, i idete u krajnost.
Ova jedna napisa dole da se neko onesvesti kada mu vade krv iz prsta.
Pa ta osoba se onesvešćuje od straha i šoka, ne od bola.

Lola

pre 1 godinu

Taj bol u ramenu istina nije baš neizdrziv ali traje mesecima i jeste takav da tera na povraćanje.

(Neko iz mase, 16. septembar 2022 15:45)

Nisi ti sinko osetio bol u ramenu, kad se tkiva i nervi upale. Moli Boga da tako i ostane. Cervikalna hernija takodje. Izoblicis se od bolova i ne spavanja, gutas novalgetole u casi sa malo vode na par sati i primas uz to injekcije, a bol ne prestaje, jedva se malo ublazi.

Nikola

pre 1 godinu

Imao sam migrenske napade i lom kostiju, koji ne moze da se poredi sa migrenom, ali neprevazidjen bol koji sam osetio je ukljestenje meniskusa kolena. Ranije se tvrdilo da je to najbolnije povreda. Nekada se u americkoj policiji ucilo da zlocincu pucaju u koleno i tako ga onesposobe, jer od bola vise nije mogao da drzi pistolj.
Posle povrede su mi mnogi potvrdili da nisu culi uzasnije krike od onij koje sam imao posle povrede meniskusa. Nazalost, pored bola su mi ostale i dozivotne posledice.

P.S. Slepo crevo je iscrpljujuc bol, koji traje, ali kratko, do operacije i posle prodje.

zare

pre 1 godinu

Nemojte da ste dosadni sa porođajnim bolom. Ovo je spisak bolova nastalim bolešu. Kamen je neprevaziđen, padanje u nesvest od tog bola nije retkost.

Mile

pre 1 godinu

Hmmm, sve amateri, evi mija iskustva i top lista:
1) kamen u bubregu (bukvalno obara s nogu) bol 10
2) oporavak od operacije ciscenja ciste iznad zuba (jedinica), operacija nista, ali kada prestane dejstvo anestezije, kao da me "dum dum" metak pogodio u vilicu (bar tako ja zamisljam), bol 9.5
3) oporavak posle operacije ukljestenih hemoroida (zodol ne deluje), nema leka za bolove koji deluje a morfijum nisu hteli da mi daju, zamislite da izbacujete zilete kada idete na vc. Bol 9.
4) napad slepog creva, hmmm bol 8.
3) kidanje ligamenata u stopalu bol 7. (sem u momentu kidanja, tad je bol 10)

Ostalo mi je sve laganica :)

Ekspert

pre 1 godinu

Imao sam pola ovih stvari i bol u zubu je neprevazidjen, a cini mi se da ga nema na listi. Kamen u bubregu jeste bolan al se opet nekako namestis, popijes brufen pa se smiri, predinfrakt je zeznut jer bukvalno imas osecaj da umires ali sve to traje mnogo krace nego zubobolja koja ubija konstantnim pulsiranjem u mozak, trni sve zivo a cesto se desi da lekovi ne pomazu nego jedva stupe bol.

Rile dzon dir

pre 1 godinu

Srcani udar?? Prezivio, ne sjecam se nikakvog bola cak sam se i prijatno osjecao prije nego je mrak pao. Mozda se zato i kaze "Slatka smrt" Bubreg/kamenac je bio najgori koji sam osjetio a onda uho, isijas pa zub.

Simon le Bon

pre 1 godinu

Iskusio, pa da poređam:
1. Lumbalna punkcija sa 12 godina života (i sada se sećam igletine i držanja dve medicinske sestre)
2. Sređivanje kožice na znate već čemu sa 13 godina (mislio sam da je došao kraj koliko je bolelo)
3. Išijadikus u 48 godini (mesec dana niti sesti, niti hodati, niti spavati, čist horor)
4. Sečenje tetiva palca nožem u 26 godini (3 nedelje ekstremnog bola cele šake)
5. Prelom leve ruke-2 puta u 11. i 14.godini (nameštanje ruke pre stavljanja gipsa strašan bol)
6. Prelom 4 rebra i potres mozga prilikom pada sa drveta u 10. godini ( 3 meseca bolnice, terapija...)
7. Vađenje šestice kod školskog stomatologa u šestom razredu osnovne škole koji je trajao 4 sata ( nije imala pojma, lice mi je bilo otečeno skoro mesec dana)
8. Sve ostalo ( više šivenih posekotina na bradi i čelu, udarac u vrata plakara u predelu ušiju sa krvarenjem...) na poslednjem mestu.

Dobro je da još hodim zemljom...
Posle svega ovoga...

Драган Б.

pre 1 godinu

Razgovarale cerka, keva i baba koja je od njih tri dozivela najjaci bol u svome zivotu.
Kaze cerka - Moj najveci bol u zivotu je bio kada sam prvi put spavala sa deckom, to je bio nepodnosljiv bol, cak je i krvi bilo.
Keva ce na to - Ma daj bre ceri, pa nije to nista, ja sam se dva dana i dve noci poradjala sa tobom, e to je bol, preznojavanje...jedva sam ja to izdrzala
Ma sta laprdate vas dve - rece baba - nemate vi pojma sta je bol. Pre neki dan sam vozila bicikl klitoris mi je zapao u lanac.

ime

pre 1 godinu

Kamen u bubregu i zubobolja. Ali pre svega zubobolja. A od kamena sam povracao…

Dosta zavisi i od oblika kamena. Sto je pravilniji i zaobljeniji- bol je manji. Malo manji, ali manji.

А. Петров

pre 1 godinu

@“Tesko onoj zemlji koja trudnocu tretira kao bolest. Kao u Srbiji na primer. Jer niko nece da bude bolestan, pa ni zene………
(Sergio, 16. septembar 2022 17:53)

Па породи се ти. Да нас буде више.

Anonimno

pre 1 godinu

Biti ziv zapaljen i preziveti je najgori bol,gde cak ni najaci lekovi pomazu,znam jer sam preziveo,a zene mogu koliko zele da tvrde jer ist argument mogu ja da koristim da one nisu bile zive zapaljene

Iki

pre 1 godinu

Porođaj, da, imaš utisak da umireš, koliko boli. Dosta bolova iskusila, rekla bih da me je najviše bolelo kad sam isekla jagodicu malog prsta i kad su me šili. Imam jako visok prag tolerancije na bol ali tad sam se skoro onesvestila...

pobesneo max

pre 1 godinu

Kad sam izbacivao pesak i kamen iz bubrega, doktor reče ovo je jedan od najjačih bolova koji postoje. Meni je lično jači bol u stomaku zbog netolerancije na laktozu. Posle pola litre mleka ne znam da li ću od bola povratim ili padnem u nesvest dok sedim na wc šolji. Dok nisam shvatio da je mleko problem, umirao sam 3 puta nedeljno. Sada ga ima samo na selu a u tetrapak sipaju neku belu vodicu.

Sergio

pre 1 godinu

Tesko onoj zemlji koja trudnocu tretira kao bolest. Kao u Srbiji na primer. Jer niko nece da bude bolestan, pa ni zene. Ja mislim da u Srbiji nije ostalo ni 5 miliona stanovnika, iako zvanicni podaci tvrde vise. Ubrajaju gomilu gastarbajtera sa fiktivnim prebivalistima.

maki

pre 1 godinu

Poraz od Italije u basketu najviše boli ubedljivo
(barba, 16. septembar 2022 14:41)

Potpisujem, mada je mozda za nijansu jaci 2005 od Francuza u Novom Sadu, jedva se vratih iz NS u Bg.

majstor

pre 1 godinu

Nemaju pojma...bubrezni napad je jedan od najvecih bolova...odskakao sam od stola zbog bolova i da nisam dobio lek jos jedno 15 min recimo, mislim da bih se onesvestio po prvi put u zivotu. Uzasan bol

Bojana

pre 1 godinu

Znam da će muškarci reći da je ženama reći da je prirodno da porođaj boli. Boli kao da ti neko lomi kosti, ali žena zaboravi bol kad dođe to malo klupko. Sve ostalo, osim bolova usred kancera, je nebitno.

interista

pre 1 godinu

Skoro sam imao prelom metakarpalne kosti u levoj šaci, i morali su da rade repoziciju, do tada nisam verovao da tako nešto može da boli, to je uzasno, jeste da je trajalo mozda samo deset sekundi, ali malo je falilo da padnem u nesvest. Kao klincu mi se zalepio najlon zapaljeni za šaku, to je isto bilo neverovatno, ne dao bog nikome.

Trovach

pre 1 godinu

Moja supruga je imala prelom cevanice i to duzinski i spiralno. Toliko je bila u soku da se smejala dok su joj doktori namestali nogu. Naravno, pravi bol je dosao kasnije, ali je dobila lekove.

sremac

pre 1 godinu

Mislio sam da je upala sinusa najjaci bol koji sam osetio,toliko je bio jak da sam skoro udarao glavom u zid ,cak mi je i lekar rekao da moze da pukne bubna opna od bolova ali bol kad mi je pukla ahilova tetiva se ne moze opisati a tek oporavak,nedaj boze nikom.

Маја

pre 1 godinu

Масарико, два пута сам се порађала без икакве анестезије, потпуно природно, само су ми после порођаја за ушивање давали локалну анестезију. Имам нажалост мигрене и могу ти рећи да је мигренозни бол неупоредиво јачи од порођајног!

jeremija

pre 1 godinu

@Franko Gavrić Mlađi - evo da ti se javi jedna koja se onesvestila zbog porođajnih bolova, a koji su trajali 33 sata. Znači - SVIH 33 sata čiste agonije!
Kao dodatak, imam i kamenje u bubregu i iz iskustva mogu da kažem da ne znam koji mi je bol bio gori...

Kontras

pre 1 godinu

Od fizickih bolova slazem se sa strucnjacima, verovatno znaju.

Od emotivnih bolova pored gubitka clana porodice samo jos jedno:

kad te prevari druga polovina kojoj si verovao/verovala. Mentalni, emotivni i fizicki bol. Bukvalno cepanje dela sebe, to jest onog sto si smatrao/smatrala delom sebe.

Jedini lek - ostaviti tu osobu, prekinuti agoniju i vreme.

svasta

pre 1 godinu

Kad muskarci raspravljaju o bolu na porodjaju. Smesni ste. To govorim kao zena koja se poradjala, imala kamen u zuci i izbacivala kamen iz bubrega vise puta, a o migrenama i zubima da ne govorim. Nista ne moze da se poredi sa porodjajem i ne, zensko telo nije pravljano da se rascepi 5cm sa obe strane, ako me razumete.

Bole

pre 1 godinu

slabo se javljaju zene da nam kazu koliko ovi lazu ... mada sigurno nije svako podjednako osetljiv ili neosetljiv pogotovu kad se vide treninzi ratnika saolina i kako se cepaju u jaja tom " bolu " ne moze odoli niko iz zemaljskog kraja osim samo njih zato im treba napisati neku pesmu i stih ?

Higsov Bozon

pre 1 godinu

Bol prilikom pokretanja kamena u bubregu je neopisiv,potpuno oduzima snagu,obliva vas hladan znoj,povraćate,a često izgubite svijest.Sve ovo pričam iz ličnog iskustva.Kada sam u bolnici "došao sebi" doktor mi je rekao da je imao iskustva sa pacjentima koji trpe bolove od lomova,uboda,ranjavanja,raznih bolesti,i svi ti pacijenti jauču,zapomažu,traže pomoć...oni koji dođu zbog pokretanja kamena u bubregu samo ćute,nemaju snage ni da jauknu.

Ivana

pre 1 godinu

Četrdeset godina živim sa migrenom, a pre 7 godina preživela i infarkt. Ti bolovi su jaki, baš jaki i iscrpljujuci, ali mnogo manji od porodjajnih (porodila se dva puta). A za muškarce koji raspravljaju o porodjajnim bolovima, evo kratkog opisa. U nekom filmu baka objasnjava unuci kako izgleda porodjaj, pa kaže:"Zamisli da treba da iskakiš lubenicu".
Što se tice toga da ti bolovi nisu jaki jer zene ne padaju u nesvest kad se poradjaju, znam neke muskarce i zene koji padaju u nesvest kada vade krv. Treba li i to da bude na listi bolova?

Neko iz mase

pre 1 godinu

Taj bol u ramenu istina nije baš neizdrziv ali traje mesecima i jeste takav da tera na povraćanje. Bol zaglavljenog kamena je neizdrziv pogotovu ako traje dugo a u mom slučaju 48h. Sve to nadmašuje bol pročišćavanja mokraćnog i bubrežnog kanala uz instaliranje sonde. Taj bol je pobednik dana i samo je sreća što traje samo koji minut. Sekund kao godina. To je onaj momenat kada živi zavide mrtvima.

Džoni

pre 1 godinu

Kamen u bubregu je po meni neprevaziđen. Na žalost iskusio sam mnogo bola tokom svojih 46 godina, ali ništa ne može da se poredi sa kamenom kada krene iz bubrega kroz kanal ka bešici. Znači, nemogiće naći položaj da bar bude izdržljiv bol, a i kad se nekako namestiš i umiriš svaki udisaj valjda uzrokuje novu bol i imaš utisak ako bi izustio neku reč da bi se raspao. Iskustvo koje ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju.

Ostoja

pre 1 godinu

Imao sam i išijas, i klaster glavobolju i perforaciju debelog creva, herpes zoster... Ali najviše me bolelo uklještenje nerva zbog diskurs hernije, ... To je bol kao da imate nož u ledjima, čak i pokret glave izazva užasan bol u kičmi... I nema položaja u kojem se bol može smanjiti! Pod dva je klaster glavobolja...

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Migrena je na listi ali porođajni bolovi nisu. Nisam feminista, ali ovo je glupost.
(Masariko, 16. septembar 2022 13:59)

Bol u glavi i zubima je odvajkada najjači i gotovo potpuno mepodnošljiv.

Porođajni nije nepodnošljiv jer su žene građene za njega. Prosto je priroda to regulisala.

Znam za bar 500 porođaja u svoje vreme. Nijedna žena se od bola nije onesvestila.
Veliki bol, ali prirodan.

Zbog kamena u bubregu, gangrene i sl. su ljudi molili da ih neko ubije i da im prekrati muke.
Nema to veze sa feminizmom.

Ddd

pre 1 godinu

Kad se moja drugarica porađala mislila je da će umreti od bola. Kad sam se ja porađala, poželela sam da umrem, samo da prestane bol. Ako je takva situacija i kod ovih drugih bolova, priznajem ih kao jednake ili gore.

delirijum

pre 1 godinu

Kamen u bubregu kad se pokrene je pakao zivi, a jos kad se zaglavi-ne pozeleti nikome
(Ana, 16. septembar 2022 15:02

Slažem se a na taj bol koji si osetila dodaj još 30% jači bol kod muškaraca iz objektivnih razloga.Naš mokraćni kanal se sužava a duži je.Imao sam taj bol a drugaru sa istim problemom nije pomogao ni morfijum više komada.Pao u nesvest od bola.

Smuleco

pre 1 godinu

Kamen u bubregu i pankreatitis. Mada, moje lično iskustvo najjačeg bola je bilo, pored toga što sam spoznao do tada bol posle operacije, traumatično vađenje umnjaka.

Hmm

pre 1 godinu

lično iskusio par vrsta bola. Prvo kamen u žuči, i mislio da je neizdrziv bol. A onda dobio pankreatitis...Prosto sam poželeo onaj divni umirujuci bol žučne kese, taj lahor, tu prijatnost. Jer u odnosu na pankreatitis, sve ostalo bledi...Ne daj Boze nikome.

brm

pre 1 godinu

Porođajni bolovi su teški za merenje i mogu da variraju. Jedno je bol u trenutku porođaja (i verujem da su upravo ti bolovi mereni), a drugo je ceo proces porođaja i muke koje kod nekih žena traju i do dva dana i rekao bih da je taj proces kod većine žena 10x gori od samog momenta kada beba izlazi. Pogotovo što se luči gomila raznih hormona, što ne čini ceo proces lakšim...naprotiv.

Od žena koje su se porađale i imale kamen u bubregu, čuo sam da je upravo kamen u bubregu najveći bol koje su iskusile, ali nijedna nije rekla da postoji još neki drug bol koji bi namašio porođajni...a bilo je još nekih koje su imali neke od navedenih stvari sa ove liste.

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Meni je krenuo kamen u bubregu u sred Beograda,secam se,kod Saborne crkve.
Tiltovao sam iz mesta,agonija!
Izasao iz auta na semaforu,i dovuko se do trotoara. Srecom,bio drugar sa mnom,pa pomerio auto. 20 min nisam znao ni sta cu,ni gde cu. Ni da stojim,ni da cucnem,ni da sesnem. Rikao sam kao nilski konj!
Ne daj boze nikom!
Drugo,prelom podlaktice,u rucnom zglobu.On manje vise,ali u bolnici,doktor mi namestao dislocirane kosti "na zivo". Drzali me i cuvari,i tehnicari i kolega sto me dovezao. Kuku majko!

sale

pre 1 godinu

Ne znaju ljudi kakav je bol vadjenje spermatozoida radi provere o brzini pokretljivosti. Bukvalno kao strujni udar i to tri puta. Posle prvog sam hteo da odustanem, ustao i skakao po ordinaciji.Plus dva dana posle toga kad ides u wc pece kao vatra, pio sam vodu kao vrabac da sto redje idem u wc.

na osnovu licnog iskustva

pre 1 godinu

1. Diskus hernija C5-C6
2. Upala mekih tkiva, burze, tetive i smrznuto rame u kompletu.
3. Bubrezne kolike
4. Slepo crevo

Džoni

pre 1 godinu

Kamen u bubregu je po meni neprevaziđen. Na žalost iskusio sam mnogo bola tokom svojih 46 godina, ali ništa ne može da se poredi sa kamenom kada krene iz bubrega kroz kanal ka bešici. Znači, nemogiće naći položaj da bar bude izdržljiv bol, a i kad se nekako namestiš i umiriš svaki udisaj valjda uzrokuje novu bol i imaš utisak ako bi izustio neku reč da bi se raspao. Iskustvo koje ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju.

sale

pre 1 godinu

Ne znaju ljudi kakav je bol vadjenje spermatozoida radi provere o brzini pokretljivosti. Bukvalno kao strujni udar i to tri puta. Posle prvog sam hteo da odustanem, ustao i skakao po ordinaciji.Plus dva dana posle toga kad ides u wc pece kao vatra, pio sam vodu kao vrabac da sto redje idem u wc.

Neko iz mase

pre 1 godinu

Taj bol u ramenu istina nije baš neizdrziv ali traje mesecima i jeste takav da tera na povraćanje. Bol zaglavljenog kamena je neizdrziv pogotovu ako traje dugo a u mom slučaju 48h. Sve to nadmašuje bol pročišćavanja mokraćnog i bubrežnog kanala uz instaliranje sonde. Taj bol je pobednik dana i samo je sreća što traje samo koji minut. Sekund kao godina. To je onaj momenat kada živi zavide mrtvima.

Simon le Bon

pre 1 godinu

Iskusio, pa da poređam:
1. Lumbalna punkcija sa 12 godina života (i sada se sećam igletine i držanja dve medicinske sestre)
2. Sređivanje kožice na znate već čemu sa 13 godina (mislio sam da je došao kraj koliko je bolelo)
3. Išijadikus u 48 godini (mesec dana niti sesti, niti hodati, niti spavati, čist horor)
4. Sečenje tetiva palca nožem u 26 godini (3 nedelje ekstremnog bola cele šake)
5. Prelom leve ruke-2 puta u 11. i 14.godini (nameštanje ruke pre stavljanja gipsa strašan bol)
6. Prelom 4 rebra i potres mozga prilikom pada sa drveta u 10. godini ( 3 meseca bolnice, terapija...)
7. Vađenje šestice kod školskog stomatologa u šestom razredu osnovne škole koji je trajao 4 sata ( nije imala pojma, lice mi je bilo otečeno skoro mesec dana)
8. Sve ostalo ( više šivenih posekotina na bradi i čelu, udarac u vrata plakara u predelu ušiju sa krvarenjem...) na poslednjem mestu.

Dobro je da još hodim zemljom...
Posle svega ovoga...

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Meni je krenuo kamen u bubregu u sred Beograda,secam se,kod Saborne crkve.
Tiltovao sam iz mesta,agonija!
Izasao iz auta na semaforu,i dovuko se do trotoara. Srecom,bio drugar sa mnom,pa pomerio auto. 20 min nisam znao ni sta cu,ni gde cu. Ni da stojim,ni da cucnem,ni da sesnem. Rikao sam kao nilski konj!
Ne daj boze nikom!
Drugo,prelom podlaktice,u rucnom zglobu.On manje vise,ali u bolnici,doktor mi namestao dislocirane kosti "na zivo". Drzali me i cuvari,i tehnicari i kolega sto me dovezao. Kuku majko!

Hmm

pre 1 godinu

lično iskusio par vrsta bola. Prvo kamen u žuči, i mislio da je neizdrziv bol. A onda dobio pankreatitis...Prosto sam poželeo onaj divni umirujuci bol žučne kese, taj lahor, tu prijatnost. Jer u odnosu na pankreatitis, sve ostalo bledi...Ne daj Boze nikome.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Migrena je na listi ali porođajni bolovi nisu. Nisam feminista, ali ovo je glupost.
(Masariko, 16. septembar 2022 13:59)

Bol u glavi i zubima je odvajkada najjači i gotovo potpuno mepodnošljiv.

Porođajni nije nepodnošljiv jer su žene građene za njega. Prosto je priroda to regulisala.

Znam za bar 500 porođaja u svoje vreme. Nijedna žena se od bola nije onesvestila.
Veliki bol, ali prirodan.

Zbog kamena u bubregu, gangrene i sl. su ljudi molili da ih neko ubije i da im prekrati muke.
Nema to veze sa feminizmom.

delirijum

pre 1 godinu

Kamen u bubregu kad se pokrene je pakao zivi, a jos kad se zaglavi-ne pozeleti nikome
(Ana, 16. septembar 2022 15:02

Slažem se a na taj bol koji si osetila dodaj još 30% jači bol kod muškaraca iz objektivnih razloga.Naš mokraćni kanal se sužava a duži je.Imao sam taj bol a drugaru sa istim problemom nije pomogao ni morfijum više komada.Pao u nesvest od bola.

Ddd

pre 1 godinu

Kad se moja drugarica porađala mislila je da će umreti od bola. Kad sam se ja porađala, poželela sam da umrem, samo da prestane bol. Ako je takva situacija i kod ovih drugih bolova, priznajem ih kao jednake ili gore.

brm

pre 1 godinu

Porođajni bolovi su teški za merenje i mogu da variraju. Jedno je bol u trenutku porođaja (i verujem da su upravo ti bolovi mereni), a drugo je ceo proces porođaja i muke koje kod nekih žena traju i do dva dana i rekao bih da je taj proces kod većine žena 10x gori od samog momenta kada beba izlazi. Pogotovo što se luči gomila raznih hormona, što ne čini ceo proces lakšim...naprotiv.

Od žena koje su se porađale i imale kamen u bubregu, čuo sam da je upravo kamen u bubregu najveći bol koje su iskusile, ali nijedna nije rekla da postoji još neki drug bol koji bi namašio porođajni...a bilo je još nekih koje su imali neke od navedenih stvari sa ove liste.

Anonimno

pre 1 godinu

Biti ziv zapaljen i preziveti je najgori bol,gde cak ni najaci lekovi pomazu,znam jer sam preziveo,a zene mogu koliko zele da tvrde jer ist argument mogu ja da koristim da one nisu bile zive zapaljene

Ivana

pre 1 godinu

Četrdeset godina živim sa migrenom, a pre 7 godina preživela i infarkt. Ti bolovi su jaki, baš jaki i iscrpljujuci, ali mnogo manji od porodjajnih (porodila se dva puta). A za muškarce koji raspravljaju o porodjajnim bolovima, evo kratkog opisa. U nekom filmu baka objasnjava unuci kako izgleda porodjaj, pa kaže:"Zamisli da treba da iskakiš lubenicu".
Što se tice toga da ti bolovi nisu jaki jer zene ne padaju u nesvest kad se poradjaju, znam neke muskarce i zene koji padaju u nesvest kada vade krv. Treba li i to da bude na listi bolova?

Smuleco

pre 1 godinu

Kamen u bubregu i pankreatitis. Mada, moje lično iskustvo najjačeg bola je bilo, pored toga što sam spoznao do tada bol posle operacije, traumatično vađenje umnjaka.

Dzz

pre 1 godinu

Porodjaj sam po sebi nije TOLIKO strasan. Da boli naporno je al kad te secnu da dete prodje i nije tako strasno plus se vidi kraj pa ti je lakse. Ali sve ono pre nego sto krenu naponi—- sirenje kanala da to dete prodje kad ti se same kosti razdvajaju a tebi suze idu i mislis da ces sigurno da umres i da je bolje da umres. E to je patnja

Higsov Bozon

pre 1 godinu

Bol prilikom pokretanja kamena u bubregu je neopisiv,potpuno oduzima snagu,obliva vas hladan znoj,povraćate,a često izgubite svijest.Sve ovo pričam iz ličnog iskustva.Kada sam u bolnici "došao sebi" doktor mi je rekao da je imao iskustva sa pacjentima koji trpe bolove od lomova,uboda,ranjavanja,raznih bolesti,i svi ti pacijenti jauču,zapomažu,traže pomoć...oni koji dođu zbog pokretanja kamena u bubregu samo ćute,nemaju snage ni da jauknu.

Yeke

pre 1 godinu

Imala sam napad bubrega a i poradjala sam se bez epidurala, pa mogu da iznesem svoje iskustvo. Dakle, porodjaj boli za dve-tri nijanse vise i to je najjaci bol koji sam osetila u zivotu. Napad bubrega je takodje jeziv, ali ipak boli manje.

Bojana

pre 1 godinu

Znam da će muškarci reći da je ženama reći da je prirodno da porođaj boli. Boli kao da ti neko lomi kosti, ali žena zaboravi bol kad dođe to malo klupko. Sve ostalo, osim bolova usred kancera, je nebitno.

А. Петров

pre 1 godinu

@“Tesko onoj zemlji koja trudnocu tretira kao bolest. Kao u Srbiji na primer. Jer niko nece da bude bolestan, pa ni zene………
(Sergio, 16. septembar 2022 17:53)

Па породи се ти. Да нас буде више.

majstor

pre 1 godinu

Nemaju pojma...bubrezni napad je jedan od najvecih bolova...odskakao sam od stola zbog bolova i da nisam dobio lek jos jedno 15 min recimo, mislim da bih se onesvestio po prvi put u zivotu. Uzasan bol

svasta

pre 1 godinu

Kad muskarci raspravljaju o bolu na porodjaju. Smesni ste. To govorim kao zena koja se poradjala, imala kamen u zuci i izbacivala kamen iz bubrega vise puta, a o migrenama i zubima da ne govorim. Nista ne moze da se poredi sa porodjajem i ne, zensko telo nije pravljano da se rascepi 5cm sa obe strane, ako me razumete.

pobesneo max

pre 1 godinu

Kad sam izbacivao pesak i kamen iz bubrega, doktor reče ovo je jedan od najjačih bolova koji postoje. Meni je lično jači bol u stomaku zbog netolerancije na laktozu. Posle pola litre mleka ne znam da li ću od bola povratim ili padnem u nesvest dok sedim na wc šolji. Dok nisam shvatio da je mleko problem, umirao sam 3 puta nedeljno. Sada ga ima samo na selu a u tetrapak sipaju neku belu vodicu.

Rile dzon dir

pre 1 godinu

Srcani udar?? Prezivio, ne sjecam se nikakvog bola cak sam se i prijatno osjecao prije nego je mrak pao. Mozda se zato i kaze "Slatka smrt" Bubreg/kamenac je bio najgori koji sam osjetio a onda uho, isijas pa zub.

Маја

pre 1 godinu

Масарико, два пута сам се порађала без икакве анестезије, потпуно природно, само су ми после порођаја за ушивање давали локалну анестезију. Имам нажалост мигрене и могу ти рећи да је мигренозни бол неупоредиво јачи од порођајног!

sremac

pre 1 godinu

Mislio sam da je upala sinusa najjaci bol koji sam osetio,toliko je bio jak da sam skoro udarao glavom u zid ,cak mi je i lekar rekao da moze da pukne bubna opna od bolova ali bol kad mi je pukla ahilova tetiva se ne moze opisati a tek oporavak,nedaj boze nikom.

igor

pre 1 godinu

Niko nije rekao da bolovi nisu jaki.
Naravno da je porođaj iscrpljujeće i bolno iskustvo, ali prosto ti bolovi i dalje nisu najjači, i to je naučna činjenica.

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.

Ja to na porođaju nikad nisam video, niti sam za to čuo. Te stvari i ako postoje, izuzetno su retke.

Žensko telo je evolucijski napravljeno tako da može da izdrži porođaj bez problema.
To je i logično jer nas ne bi bilo da je porođaj previše bolan za žene, niti bi se bilo koja žena odlučivala za drugu trudnoću.

Mnogo je žena koje su se prirodnim putem porodile, a žele još neko dete.
Koliko znaš ljudi da žele da ponove pokretanje kamena ili čak peska u bubregu?

Mešate babe i žabe, i idete u krajnost.
Ova jedna napisa dole da se neko onesvesti kada mu vade krv iz prsta.
Pa ta osoba se onesvešćuje od straha i šoka, ne od bola.
(Franko Gavrić Mlađi, 16. septembar 2022 21:06)

Mislim da ti poredjenje bola prilikom porodjaja i napad kamena ili peska u bubregu,nije za poredjenje,prilikom porodjaja žena je svesna da na svet donosi svima omiljeno biće a bol prilikom kamena i peska u bubregu ne donosi ništa lepo osim ultra jakog bola!Hvala bogu ovaj drugi bol nisam nikad osetio a nadam se ni da neću!

jeremija

pre 1 godinu

@Franko Gavrić Mlađi - evo da ti se javi jedna koja se onesvestila zbog porođajnih bolova, a koji su trajali 33 sata. Znači - SVIH 33 sata čiste agonije!
Kao dodatak, imam i kamenje u bubregu i iz iskustva mogu da kažem da ne znam koji mi je bol bio gori...

Sergio

pre 1 godinu

Tesko onoj zemlji koja trudnocu tretira kao bolest. Kao u Srbiji na primer. Jer niko nece da bude bolestan, pa ni zene. Ja mislim da u Srbiji nije ostalo ni 5 miliona stanovnika, iako zvanicni podaci tvrde vise. Ubrajaju gomilu gastarbajtera sa fiktivnim prebivalistima.

Драган Б.

pre 1 godinu

Razgovarale cerka, keva i baba koja je od njih tri dozivela najjaci bol u svome zivotu.
Kaze cerka - Moj najveci bol u zivotu je bio kada sam prvi put spavala sa deckom, to je bio nepodnosljiv bol, cak je i krvi bilo.
Keva ce na to - Ma daj bre ceri, pa nije to nista, ja sam se dva dana i dve noci poradjala sa tobom, e to je bol, preznojavanje...jedva sam ja to izdrzala
Ma sta laprdate vas dve - rece baba - nemate vi pojma sta je bol. Pre neki dan sam vozila bicikl klitoris mi je zapao u lanac.

Trovach

pre 1 godinu

Moja supruga je imala prelom cevanice i to duzinski i spiralno. Toliko je bila u soku da se smejala dok su joj doktori namestali nogu. Naravno, pravi bol je dosao kasnije, ali je dobila lekove.

Moj bol je na prvom mestu!

pre 1 godinu

Kad sam bio mali promašio sam tanjir sa pečenom slaninom koji je bio na šporetu smederevcu. Lepo sam naslonio šaku na vrelu ploču! Ne sećam se ni kako sam sklonio ruku ni kako su me odveli u bolnicu. Nema gori bol od opekotina!

na osnovu licnog iskustva

pre 1 godinu

1. Diskus hernija C5-C6
2. Upala mekih tkiva, burze, tetive i smrznuto rame u kompletu.
3. Bubrezne kolike
4. Slepo crevo

zare

pre 1 godinu

Nemojte da ste dosadni sa porođajnim bolom. Ovo je spisak bolova nastalim bolešu. Kamen je neprevaziđen, padanje u nesvest od tog bola nije retkost.

ime

pre 1 godinu

Kamen u bubregu i zubobolja. Ali pre svega zubobolja. A od kamena sam povracao…

Dosta zavisi i od oblika kamena. Sto je pravilniji i zaobljeniji- bol je manji. Malo manji, ali manji.

Ekspert

pre 1 godinu

Imao sam pola ovih stvari i bol u zubu je neprevazidjen, a cini mi se da ga nema na listi. Kamen u bubregu jeste bolan al se opet nekako namestis, popijes brufen pa se smiri, predinfrakt je zeznut jer bukvalno imas osecaj da umires ali sve to traje mnogo krace nego zubobolja koja ubija konstantnim pulsiranjem u mozak, trni sve zivo a cesto se desi da lekovi ne pomazu nego jedva stupe bol.

Muzika

pre 1 godinu

Diskus hernija sa isijasom i pritiskom na sakralni nerv. Kada uhvati to je kosmicki bol. Nebi ga ni neprijatelju pozeleo.
(Jole, 16. septembar 2022 15:43)

Slažem se. Ja sam skoro povratio od intenziteta.

Kontras

pre 1 godinu

Od fizickih bolova slazem se sa strucnjacima, verovatno znaju.

Od emotivnih bolova pored gubitka clana porodice samo jos jedno:

kad te prevari druga polovina kojoj si verovao/verovala. Mentalni, emotivni i fizicki bol. Bukvalno cepanje dela sebe, to jest onog sto si smatrao/smatrala delom sebe.

Jedini lek - ostaviti tu osobu, prekinuti agoniju i vreme.

poy

pre 1 godinu

Pa i zene koje su imale kamen u bubregu kazu da vise boli od trudnoc
(Dejan, 16. septembar 2022 20:26) 

Definitivno ne u mom slucaju. Porodjaj je jos gori.

Iki

pre 1 godinu

Porođaj, da, imaš utisak da umireš, koliko boli. Dosta bolova iskusila, rekla bih da me je najviše bolelo kad sam isekla jagodicu malog prsta i kad su me šili. Imam jako visok prag tolerancije na bol ali tad sam se skoro onesvestila...

maki

pre 1 godinu

Poraz od Italije u basketu najviše boli ubedljivo
(barba, 16. septembar 2022 14:41)

Potpisujem, mada je mozda za nijansu jaci 2005 od Francuza u Novom Sadu, jedva se vratih iz NS u Bg.

Mile

pre 1 godinu

Hmmm, sve amateri, evi mija iskustva i top lista:
1) kamen u bubregu (bukvalno obara s nogu) bol 10
2) oporavak od operacije ciscenja ciste iznad zuba (jedinica), operacija nista, ali kada prestane dejstvo anestezije, kao da me "dum dum" metak pogodio u vilicu (bar tako ja zamisljam), bol 9.5
3) oporavak posle operacije ukljestenih hemoroida (zodol ne deluje), nema leka za bolove koji deluje a morfijum nisu hteli da mi daju, zamislite da izbacujete zilete kada idete na vc. Bol 9.
4) napad slepog creva, hmmm bol 8.
3) kidanje ligamenata u stopalu bol 7. (sem u momentu kidanja, tad je bol 10)

Ostalo mi je sve laganica :)

Dragisa

pre 1 godinu

Uh,najbolje bi bilo da se sve boli svedu na one oko ljubavnih jada,ako je moguce. :) Interesantna je rang lista kod mnogih,dosta ovisi i o licnoj kako da kazem konfiguraciji. Neko je spomenuo bol kod operacije hemoroida,meni je to nagori jer sam po operaciji bio 11 dana u bolnici i izgubio 12 kila,plus morfijum svaki dan. Imao sam nesrecu da iskusim i kamen u bubregu i zuci,boli zestoko,ali ovo sto sam prvo naveo je jos tri sprata iznad,cudo nevidjeno i neopisivo.

oprem dobro

pre 1 godinu

U mom slučaju ubedljivo najgore je bilo iščašenje ramena pa tek onda diskus hernia koja traje mnogo duže tako da se taj bol nekako akumulira. Srećom kamen u bubregu nisam imao.

Lola

pre 1 godinu

Taj bol u ramenu istina nije baš neizdrziv ali traje mesecima i jeste takav da tera na povraćanje.

(Neko iz mase, 16. septembar 2022 15:45)

Nisi ti sinko osetio bol u ramenu, kad se tkiva i nervi upale. Moli Boga da tako i ostane. Cervikalna hernija takodje. Izoblicis se od bolova i ne spavanja, gutas novalgetole u casi sa malo vode na par sati i primas uz to injekcije, a bol ne prestaje, jedva se malo ublazi.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Što se tice toga da ti bolovi nisu jaki jer zene ne padaju u nesvest kad se poradjaju, znam neke muskarce i zene koji padaju u nesvest kada vade krv. Treba li i to da bude na listi bolova?
(Ivana, 16. septembar 2022 16:54)

Niko nije rekao da bolovi nisu jaki.
Naravno da je porođaj iscrpljujeće i bolno iskustvo, ali prosto ti bolovi i dalje nisu najjači, i to je naučna činjenica.

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.

Ja to na porođaju nikad nisam video, niti sam za to čuo. Te stvari i ako postoje, izuzetno su retke.

Žensko telo je evolucijski napravljeno tako da može da izdrži porođaj bez problema.
To je i logično jer nas ne bi bilo da je porođaj previše bolan za žene, niti bi se bilo koja žena odlučivala za drugu trudnoću.

Mnogo je žena koje su se prirodnim putem porodile, a žele još neko dete.
Koliko znaš ljudi da žele da ponove pokretanje kamena ili čak peska u bubregu?

Mešate babe i žabe, i idete u krajnost.
Ova jedna napisa dole da se neko onesvesti kada mu vade krv iz prsta.
Pa ta osoba se onesvešćuje od straha i šoka, ne od bola.

Ostoja

pre 1 godinu

Imao sam i išijas, i klaster glavobolju i perforaciju debelog creva, herpes zoster... Ali najviše me bolelo uklještenje nerva zbog diskurs hernije, ... To je bol kao da imate nož u ledjima, čak i pokret glave izazva užasan bol u kičmi... I nema položaja u kojem se bol može smanjiti! Pod dva je klaster glavobolja...

interista

pre 1 godinu

Skoro sam imao prelom metakarpalne kosti u levoj šaci, i morali su da rade repoziciju, do tada nisam verovao da tako nešto može da boli, to je uzasno, jeste da je trajalo mozda samo deset sekundi, ali malo je falilo da padnem u nesvest. Kao klincu mi se zalepio najlon zapaljeni za šaku, to je isto bilo neverovatno, ne dao bog nikome.

Nikola

pre 1 godinu

Imao sam migrenske napade i lom kostiju, koji ne moze da se poredi sa migrenom, ali neprevazidjen bol koji sam osetio je ukljestenje meniskusa kolena. Ranije se tvrdilo da je to najbolnije povreda. Nekada se u americkoj policiji ucilo da zlocincu pucaju u koleno i tako ga onesposobe, jer od bola vise nije mogao da drzi pistolj.
Posle povrede su mi mnogi potvrdili da nisu culi uzasnije krike od onij koje sam imao posle povrede meniskusa. Nazalost, pored bola su mi ostale i dozivotne posledice.

P.S. Slepo crevo je iscrpljujuc bol, koji traje, ali kratko, do operacije i posle prodje.

Stanko- pisite Propalo ( slabo plivam a i bojim se )

pre 1 godinu

Bio sam momcic ( oko 15 g. ) - sedeo sam za stolom i gledao tv sa ocem - Izvlacim se ispod stola a tata pita - sta je tebi, sta trazis pod stolom ? Mene je Oko zabolelo na delic sekunde i pao sam (?) pod sto sa stolice kao da me je grom pogodio. Bol je bio neverovatne jacine a na srecu trajao je kao treptaj oka !

Bole

pre 1 godinu

slabo se javljaju zene da nam kazu koliko ovi lazu ... mada sigurno nije svako podjednako osetljiv ili neosetljiv pogotovu kad se vide treninzi ratnika saolina i kako se cepaju u jaja tom " bolu " ne moze odoli niko iz zemaljskog kraja osim samo njih zato im treba napisati neku pesmu i stih ?

Branka

pre 1 godinu

Prvi porođaj je meni trauma, 16 sati bolova koji razaraju bolelo je sve i grudni koš. Mislila sam umeću. Drugi porođaj je boleo ali ni približno kao prvi.

Ja na rang listu bolova stavljam teži porođaj.

joj

pre 1 godinu

Niko nije rekao da bolovi nisu jaki.
Naravno da je porođaj iscrpljujeće i bolno iskustvo, ali prosto ti bolovi i dalje nisu najjači, i to je naučna činjenica.

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.

Ja to na porođaju nikad nisam video, niti sam za to čuo. Te stvari i ako postoje, izuzetno su retke.

Glupost bukvalno, tacno se vidi da su listu pravili muskarci jer je recimo srcani udar za zene gotovo bezbolan, zbog cega ga je tesko dijagnostifikovati. Ali to se naslo na listi a porodjaj nije.

Ja sam lomila zglob noge imala 2 operacije na istom. Ni prelom ni oporavak nakon operacije ne moze da se meri sa menstrualnim bolovima koji isto nisu na listi. Dan nakon operacije popijes Panadol ekstra par puta i sve ok, a za menstruaciju mi isti nista ne pomaze nego mora nesto jace
Dokle ce vise muskarci da odredjuju sta su "naucne cinjenice" jadno je jako.

ime

pre 1 godinu

Nemojte da ste dosadni sa porođajnim bolom. Ovo je spisak bolova nastalim bolešu. Kamen je neprevaziđen, padanje u nesvest od tog bola nije retkost.
(zare, 16. septembar 2022 20:32) # Link komentara

Okto ima smisla al trebali su onda tako da stave. Takodje bolovi u zubima nepravedno zapostavljeni.

Nsbs

pre 1 godinu

Fali ručno čupanje placente nakon porodjaja (ako placenta ne krene sama). Oseća se i kroz epidural, i bukvalno ti neko odlepljuje organ od tkiva i vadi napolje, a osećaj je toliko grozan da ni ne primećuješ da je ruka do lakta u već namučenom tkivu. Tako da ne mlatite nego kupite taj epidural zlu ne trebalo, samo zamislite da vam neko na živo recimo odvaljuje plućnu maramicu i još vam tupi kako ste “razmaženi” što hoćete anesteziju.

Boke

pre 1 godinu

Po nekom drugom istraživanju, najjači bol urokuje jedna vrsta otrovnog morskog puža sa bodljama. Inače je mnogo toga izostavljeno. Šta kažete na burgijanje zuba bez anestezije? :)

andjelija

pre 1 godinu

sigurno da su muskarci ti - strucnjaci- koji su dosli do ovog zakljucka.
imala kamen u bubregu, jeste nesnosan bol, jedan od najjacih sigurno. ali neuporediv sa porodjajnim bolom.
neuporediv!

Sv znate u sve se razumete

pre 1 godinu

Muskarci ne treba da komentarisu nesto o cemu pojma nemaju. Da je do njih vec bi izumrli. Nisu oni toliki mazohisti.

Borjana

pre 1 godinu

Treba ih tužiti i oduzeti licencu da ih niko ne bi zvao strucnjacima više. Ko se poradjao zna zašto. Migrenu i ukočenost smo svi imali i još neke sa spiska.... Morrreeee

ls

pre 1 godinu

Diskus hernija sa isijasom i pritiskom na sakralni nerv. Kada uhvati to je kosmicki bol. Nebi ga ni neprijatelju pozeleo.
(Jole, 16. septembar 2022 15:43)

Slažem se. Ja sam skoro povratio od intenziteta.
(Muzika, 16. septembar 2022 23:00)

Ziveo sam sa tim bolom dosta dugo i molio doktore da me operisu. Posle operacije, to je bolelo toliko da sam izgubio 10kg za 12 dana u bolnici, trebalo mi je po 40 minuta da se okrenem sa jednog boka na drugi i da se krenem ustajati iz kreveta, a imao sam samo 23 godine, mogu misliti kako je starijim ljudima. Tada sam se setio onih Holivudskih scena kada nekoga nesto jako boli pa se u golu vodu pretvori, isti slucaj je i kod mene bio 12 dana.

KKK-666

pre 1 godinu

Mislim da ti poredjenje bola prilikom porodjaja i napad kamena ili peska u bubregu,nije za poredjenje,prilikom porodjaja žena je svesna da na svet donosi svima omiljeno biće a bol prilikom kamena i peska u bubregu ne donosi ništa lepo osim ultra jakog bola!Hvala bogu ovaj drugi bol nisam nikad osetio a nadam se ni da neću!
(igor, 16. septembar 2022 23:26)

Siguran sam da nisi niti ovaj prvi niti ikad hoces.

Kole

pre 1 godinu

Najjači bol je kad boli mene. Za vas me baš briga. Šaim se. Bubreg boli da bog sačuva. Ja imam visok prag bola, ali sam grizao jastuk od bolova. Sve na glavi takođe boli. Uho, zubi i sama glava. Supruga moga bivšeg kolege je 10 godina trpela užasne migrene. Na kraju je mirno ušla u Savu i udavila se. Razne vrste kancera izazivaju užasne bolove koji se ne mogu trpeti bez jakih lekova. Ranije je to bio morfijum. Daleko bilo, kud o ovome i pišem.

Megabol

pre 1 godinu

Slomljeni penis tokom odnosa. Ko nije doživeo ne može ni da zamisli. Znam samo da sam se onesvestio skoro momentalno i posle probudio u bolnici. Par dana do operacije su mi bili najduzi u zivotu.

ćutim a govorim

pre 1 godinu

Patim od išijasa evo peta godina, padanje u nesvest od bolova je kod mene redovna pojava, slabo da mi pomažu i blokade. Doktor mi reče, da postoji opasnost od otkazivanja nekih organa u donjem delu trbuha a imam 45 godina!!!

Pera

pre 1 godinu

Besmisleno je da iko komentarise bolove koje nije osetio, tako da je debata o poredjenju porodjaja i drugih bolova samo za one koji su prosli kroz njih.

Ja sam imao jake migrene, kamen, divertikulum, prelom prsta i ukljestenje ramena.

Kamen je neprikosnoven. Bol krece neprijatnoscu u besici i onda raste danima kako kamen prolazi kroz ceo vas urinarni trakt. Najodvratnije je kada ga osetite u svom polnom organu, ali neprijatnost je kratka, bol je strasan dok je kamen u besici. Brufen ili paracetamol su beskorisni.

Migrene su drugi najstrasniji bol koji i dalje ponekada imam kada dehidriram. Ocne jabucice pulsiraju od bola, i oci ne mogu zatvoriti od bola. Dokle god ima svetla, bol je slabiji, na svako zatvatanje ociji, bol je gori i gori. Najgore u svemu je sto ne mozete zaspati od bola. Srecom, brufen smiruje sve za 20 min i najveci strah mi je da ga nemam pri sebi.

Divertikulum je bol sa leve i desne strane stomaka. Nije strasno, ali vas boli mesecima.

Prelom prsta je gotovo bezbolan. U trenutku preloma bol je ostar i odmah znate da je nesto puklo, medjutim adrenalin pokrije sav bol, i bol dolazi kasnije.

Ukljestenje ramena je strasno jer traje godinama. Cela ruka vas boli i rame se koci. Uz to sam imao i ostecenje nerava u pleksusu i prsti vam trnu i imate strasne nasumicne bolove po celoj ruci. Uprkos boli morate raditi vezbe jer bi u suprotnom rame ostalo trajno ukoceno.

duledudule

pre 1 godinu

Kad sam bio mali promašio sam tanjir sa pečenom slaninom koji je bio na šporetu smederevcu. Lepo sam naslonio šaku na vrelu ploču! Ne sećam se ni kako sam sklonio ruku ni kako su me odveli u bolnicu. Nema gori bol od opekotina!
(Moj bol je na prvom mestu!, 16. septembar 2022 22:09)
Ja sam sa 3 godine prosuo lonac vrele vode po sebi, ne secam se, ali kad pitam majku uvek me prekine. Lezao sam 3 nedelje na institutu za majku i dete, presadjivana mi je koza sa butine i guze na ruku, sad imam 42 godine i veliki oziljak na ruci i malo na grudima. To je moj zig.

soul

pre 1 godinu

Meni vadjenje umnjaka. Jos kad mi je posle 45min. neuspesnog vadjenja zubar rekao da se malo odmorim pa da nastavimo jer vadjenje moze da traje do 2.5h...Da sam imao stoljpi odmah bi ga roknuo.

Kole

pre 1 godinu

Porodjajni bolovi vise ne postoje.
Muskarci su izmislili epidural pa im zene vise kenj***u za sve ostalo
Epidural, carski rez, estetska genitalna hirurgija ...
Bolovi vise ne postoje

uh

pre 1 godinu

pre 14 godian opersan sam na dedinju/ Posto sam imao trombove ispod abdominalne aore . krv mi nij isla prema nogama bolovi su bil ijaki da sam hteo samda isecem noge. Ali psoel operacije na intezivnoj gledao sam na sta kad ce sledeca doza morfijuma. To su bili za mene najjaci bolovi koje sam ja iskusio. Imao sam i infarkt ali nije ni prizblizno ovome. Ne dao Bog nikome. Hvala lekarima spasli su mi noge. Da anije bilo infarkta ne bi niko ni primetio da su trombovi krivci zbog cega sam imao nesnosne bolove u nogama,

Olja

pre 1 godinu

Ima duhovitih komentara. Ali, ima vas nekoliko koji ste napravili liste "iz iskustva", wow, žao mi je. Svima verujem, ali imamo različit prag bola i različiti delovi tela su nam slaba tačka. Univerzalno - kamenje, opekotine, kidanja tkiva i to što mnogi ponavljaju sigurno jesu nepodnošljivi. Za mene je još uvek zub prvi.

SvilajnacPomoravlje

pre 1 godinu

Za svojih 28. godina života iskusio sam 4 vrste bola, evo kako sam ih doživeo:
Dvostruki prelom butne kosti i ručno nameštanje (bolno iskustvo ali ne baš toliko koliko se potencira, naravno nameštanje je bilo izuzetno bolno) , vađenje drena iz testisa (osećaj zaglušujućeg tupog bola ali ništa specijalno), cirkumzicija bez anestezije ( klasičan bol sečenja samo malo dominantniji) zubobolja ( fenomenalna totalna bol zbog koje sam lupao glavom u zid od muke).

Milax

pre 1 godinu

Mene je kamen u bubregu toliko bolio da sam se valjao po podu od bolova.Pored tog bola vađenje gaze,tj zavoja iz nosa nakon operacije nosne devijacije je neopisiv bol ,urlikao sam kao da mi deru kožu sa leđa.....

Mare

pre 1 godinu

Iskusio sam kamen u bubregu i mislio sam da umirem. Bol koji parališe čitavo telo. Najgore ako ne znate uzrok a unutra se raspadate, onda deluje i strah. Mada verovatno i taj kamen može da ima različite nivoe...

duki

pre 1 godinu

Ja godinama imam bolove u kolenu zbog operacije ligamenata. Javljaju se kod promene vremena i variraju u jacini i trajanju. Nekad je samo onako blago iritantno ali traje satima a nekad me sasece da mi treba par sekundi da se opasuljim. Svakome svoja muka najveca.

Marko

pre 1 godinu

Ja na svu srecu nisam imao prilike da osetim ni jedan od ovih bolova,mozda zub ali dosta davno..ali moj otac jeste,i infarkt,i kamen u zuci,migrene..koliko on moze da izdrzi bol,govori i to da je jednom prilikom sekiru ozbiljno zaboo u cevanicu,dosao kuci,stavio rakiju,ni kod lekara nije otisao jer se plasio vakcine,nista..a onda je dosao pankreas..pakao..sedeo je mokar od bolova u urgentnom..ljudi ulaze preko veze,sestra besna,kada ga je videla,sama je trcala da odnese rezultate..on sedi u cekaonici,i kaze ili me ubi ili mi daj nesto,ja ne mogu vise..posle neke opake droge bolovi su prestali posle 5 sati.

elem

pre 1 godinu

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.
Franko Gavrilovic Mladji

Franko ja sam zena koja povremeno pada u nesvest od menstrualnih bolova i povraca (evo bas sinoc npr). A verujem da je porodjaj jos gori tako da ti je to bas lose poredjenje.

duledudule

pre 1 godinu

Iskusio, pa da poređam:
1. Lumbalna punkcija sa 12 godina života (i sada se sećam igletine i držanja dve medicinske sestre)
2. Sređivanje kožice na znate već čemu sa 13 godina (mislio sam da je došao kraj koliko je bolelo)
3. Išijadikus u 48 godini (mesec dana niti sesti, niti hodati, niti spavati, čist horor)
4. Sečenje tetiva palca nožem u 26 godini (3 nedelje ekstremnog bola cele šake)
5. Prelom leve ruke-2 puta u 11. i 14.godini (nameštanje ruke pre stavljanja gipsa strašan bol)
6. Prelom 4 rebra i potres mozga prilikom pada sa drveta u 10. godini ( 3 meseca bolnice, terapija...)
7. Vađenje šestice kod školskog stomatologa u šestom razredu osnovne škole koji je trajao 4 sata ( nije imala pojma, lice mi je bilo otečeno skoro mesec dana)
8. Sve ostalo ( više šivenih posekotina na bradi i čelu, udarac u vrata plakara u predelu ušiju sa krvarenjem...) na poslednjem mestu.

Dobro je da još hodim zemljom...
Posle svega ovoga...
(Simon le Bon, 16. septembar 2022 20:49)
Ti si bas bio nestasno dete, ziv bio prijatelju !

Vladimir

pre 1 godinu

Tromb u nozi ili DVT, koji sam zaradio nakon povrede, nije najjači bol ali je konstantan, pogotovo kada morate 5-6 dana čekati pregled da vam prepišu antikoagulante. Kao 6 meseci je bilo, a ne 6 dana.

Deep Throat

pre 1 godinu

A polineuropatija?!

Boli ko psi konstantno da ti grizu stopala, u to sam vrijeme trošio velike količine Oksikodona, po 80mg dnevno!

Aleksandar

pre 1 godinu

Skoro sam imao operaciju tumora na bubregu, izvadili su ga.
Elem, nije to poenta već da je do mene ležala devojka od svojih 35 god, koja je isto operisala i koja je još na intenzivnoj kukala koliko je boli i rekla kako dva porođaja nije ni osetila.
Eto, toliko...

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Franko ja sam zena koja povremeno pada u nesvest od menstrualnih bolova i povraca (evo bas sinoc npr). A verujem da je porodjaj jos gori tako da ti je to bas lose poredjenje.
(elem, 17. septembar 2022 17:50)

Nije loše poređenje i to kod tebe je anomalija. Izuzetno retka pojava.
Bolovi koje ja navodim su konstantni i svako ih na taj način iskusi.

Bol zbog kojeg poželiš da momentalno umreš ne može nikako u istu rečenicu sa prirodnim porođajem i menstruacijom.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Migrena je na listi ali porođajni bolovi nisu. Nisam feminista, ali ovo je glupost.
(Masariko, 16. septembar 2022 13:59)

Bol u glavi i zubima je odvajkada najjači i gotovo potpuno mepodnošljiv.

Porođajni nije nepodnošljiv jer su žene građene za njega. Prosto je priroda to regulisala.

Znam za bar 500 porođaja u svoje vreme. Nijedna žena se od bola nije onesvestila.
Veliki bol, ali prirodan.

Zbog kamena u bubregu, gangrene i sl. su ljudi molili da ih neko ubije i da im prekrati muke.
Nema to veze sa feminizmom.

Sergio

pre 1 godinu

Tesko onoj zemlji koja trudnocu tretira kao bolest. Kao u Srbiji na primer. Jer niko nece da bude bolestan, pa ni zene. Ja mislim da u Srbiji nije ostalo ni 5 miliona stanovnika, iako zvanicni podaci tvrde vise. Ubrajaju gomilu gastarbajtera sa fiktivnim prebivalistima.

Драган Б.

pre 1 godinu

Razgovarale cerka, keva i baba koja je od njih tri dozivela najjaci bol u svome zivotu.
Kaze cerka - Moj najveci bol u zivotu je bio kada sam prvi put spavala sa deckom, to je bio nepodnosljiv bol, cak je i krvi bilo.
Keva ce na to - Ma daj bre ceri, pa nije to nista, ja sam se dva dana i dve noci poradjala sa tobom, e to je bol, preznojavanje...jedva sam ja to izdrzala
Ma sta laprdate vas dve - rece baba - nemate vi pojma sta je bol. Pre neki dan sam vozila bicikl klitoris mi je zapao u lanac.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Što se tice toga da ti bolovi nisu jaki jer zene ne padaju u nesvest kad se poradjaju, znam neke muskarce i zene koji padaju u nesvest kada vade krv. Treba li i to da bude na listi bolova?
(Ivana, 16. septembar 2022 16:54)

Niko nije rekao da bolovi nisu jaki.
Naravno da je porođaj iscrpljujeće i bolno iskustvo, ali prosto ti bolovi i dalje nisu najjači, i to je naučna činjenica.

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.

Ja to na porođaju nikad nisam video, niti sam za to čuo. Te stvari i ako postoje, izuzetno su retke.

Žensko telo je evolucijski napravljeno tako da može da izdrži porođaj bez problema.
To je i logično jer nas ne bi bilo da je porođaj previše bolan za žene, niti bi se bilo koja žena odlučivala za drugu trudnoću.

Mnogo je žena koje su se prirodnim putem porodile, a žele još neko dete.
Koliko znaš ljudi da žele da ponove pokretanje kamena ili čak peska u bubregu?

Mešate babe i žabe, i idete u krajnost.
Ova jedna napisa dole da se neko onesvesti kada mu vade krv iz prsta.
Pa ta osoba se onesvešćuje od straha i šoka, ne od bola.

А. Петров

pre 1 godinu

@“Tesko onoj zemlji koja trudnocu tretira kao bolest. Kao u Srbiji na primer. Jer niko nece da bude bolestan, pa ni zene………
(Sergio, 16. septembar 2022 17:53)

Па породи се ти. Да нас буде више.

zare

pre 1 godinu

Nemojte da ste dosadni sa porođajnim bolom. Ovo je spisak bolova nastalim bolešu. Kamen je neprevaziđen, padanje u nesvest od tog bola nije retkost.

igor

pre 1 godinu

Niko nije rekao da bolovi nisu jaki.
Naravno da je porođaj iscrpljujeće i bolno iskustvo, ali prosto ti bolovi i dalje nisu najjači, i to je naučna činjenica.

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.

Ja to na porođaju nikad nisam video, niti sam za to čuo. Te stvari i ako postoje, izuzetno su retke.

Žensko telo je evolucijski napravljeno tako da može da izdrži porođaj bez problema.
To je i logično jer nas ne bi bilo da je porođaj previše bolan za žene, niti bi se bilo koja žena odlučivala za drugu trudnoću.

Mnogo je žena koje su se prirodnim putem porodile, a žele još neko dete.
Koliko znaš ljudi da žele da ponove pokretanje kamena ili čak peska u bubregu?

Mešate babe i žabe, i idete u krajnost.
Ova jedna napisa dole da se neko onesvesti kada mu vade krv iz prsta.
Pa ta osoba se onesvešćuje od straha i šoka, ne od bola.
(Franko Gavrić Mlađi, 16. septembar 2022 21:06)

Mislim da ti poredjenje bola prilikom porodjaja i napad kamena ili peska u bubregu,nije za poredjenje,prilikom porodjaja žena je svesna da na svet donosi svima omiljeno biće a bol prilikom kamena i peska u bubregu ne donosi ništa lepo osim ultra jakog bola!Hvala bogu ovaj drugi bol nisam nikad osetio a nadam se ni da neću!

maki

pre 1 godinu

Poraz od Italije u basketu najviše boli ubedljivo
(barba, 16. septembar 2022 14:41)

Potpisujem, mada je mozda za nijansu jaci 2005 od Francuza u Novom Sadu, jedva se vratih iz NS u Bg.

sale

pre 1 godinu

Ne znaju ljudi kakav je bol vadjenje spermatozoida radi provere o brzini pokretljivosti. Bukvalno kao strujni udar i to tri puta. Posle prvog sam hteo da odustanem, ustao i skakao po ordinaciji.Plus dva dana posle toga kad ides u wc pece kao vatra, pio sam vodu kao vrabac da sto redje idem u wc.

svasta

pre 1 godinu

Kad muskarci raspravljaju o bolu na porodjaju. Smesni ste. To govorim kao zena koja se poradjala, imala kamen u zuci i izbacivala kamen iz bubrega vise puta, a o migrenama i zubima da ne govorim. Nista ne moze da se poredi sa porodjajem i ne, zensko telo nije pravljano da se rascepi 5cm sa obe strane, ako me razumete.

Ivana

pre 1 godinu

Četrdeset godina živim sa migrenom, a pre 7 godina preživela i infarkt. Ti bolovi su jaki, baš jaki i iscrpljujuci, ali mnogo manji od porodjajnih (porodila se dva puta). A za muškarce koji raspravljaju o porodjajnim bolovima, evo kratkog opisa. U nekom filmu baka objasnjava unuci kako izgleda porodjaj, pa kaže:"Zamisli da treba da iskakiš lubenicu".
Što se tice toga da ti bolovi nisu jaki jer zene ne padaju u nesvest kad se poradjaju, znam neke muskarce i zene koji padaju u nesvest kada vade krv. Treba li i to da bude na listi bolova?

Bole

pre 1 godinu

slabo se javljaju zene da nam kazu koliko ovi lazu ... mada sigurno nije svako podjednako osetljiv ili neosetljiv pogotovu kad se vide treninzi ratnika saolina i kako se cepaju u jaja tom " bolu " ne moze odoli niko iz zemaljskog kraja osim samo njih zato im treba napisati neku pesmu i stih ?

Маја

pre 1 godinu

Масарико, два пута сам се порађала без икакве анестезије, потпуно природно, само су ми после порођаја за ушивање давали локалну анестезију. Имам нажалост мигрене и могу ти рећи да је мигренозни бол неупоредиво јачи од порођајног!

Anonimno

pre 1 godinu

Biti ziv zapaljen i preziveti je najgori bol,gde cak ni najaci lekovi pomazu,znam jer sam preziveo,a zene mogu koliko zele da tvrde jer ist argument mogu ja da koristim da one nisu bile zive zapaljene

Smuleco

pre 1 godinu

Kamen u bubregu i pankreatitis. Mada, moje lično iskustvo najjačeg bola je bilo, pored toga što sam spoznao do tada bol posle operacije, traumatično vađenje umnjaka.

Dzz

pre 1 godinu

Porodjaj sam po sebi nije TOLIKO strasan. Da boli naporno je al kad te secnu da dete prodje i nije tako strasno plus se vidi kraj pa ti je lakse. Ali sve ono pre nego sto krenu naponi—- sirenje kanala da to dete prodje kad ti se same kosti razdvajaju a tebi suze idu i mislis da ces sigurno da umres i da je bolje da umres. E to je patnja

Ddd

pre 1 godinu

Kad se moja drugarica porađala mislila je da će umreti od bola. Kad sam se ja porađala, poželela sam da umrem, samo da prestane bol. Ako je takva situacija i kod ovih drugih bolova, priznajem ih kao jednake ili gore.

poy

pre 1 godinu

Pa i zene koje su imale kamen u bubregu kazu da vise boli od trudnoc
(Dejan, 16. septembar 2022 20:26) 

Definitivno ne u mom slucaju. Porodjaj je jos gori.

delirijum

pre 1 godinu

Kamen u bubregu kad se pokrene je pakao zivi, a jos kad se zaglavi-ne pozeleti nikome
(Ana, 16. septembar 2022 15:02

Slažem se a na taj bol koji si osetila dodaj još 30% jači bol kod muškaraca iz objektivnih razloga.Naš mokraćni kanal se sužava a duži je.Imao sam taj bol a drugaru sa istim problemom nije pomogao ni morfijum više komada.Pao u nesvest od bola.

na osnovu licnog iskustva

pre 1 godinu

1. Diskus hernija C5-C6
2. Upala mekih tkiva, burze, tetive i smrznuto rame u kompletu.
3. Bubrezne kolike
4. Slepo crevo

Neko iz mase

pre 1 godinu

Taj bol u ramenu istina nije baš neizdrziv ali traje mesecima i jeste takav da tera na povraćanje. Bol zaglavljenog kamena je neizdrziv pogotovu ako traje dugo a u mom slučaju 48h. Sve to nadmašuje bol pročišćavanja mokraćnog i bubrežnog kanala uz instaliranje sonde. Taj bol je pobednik dana i samo je sreća što traje samo koji minut. Sekund kao godina. To je onaj momenat kada živi zavide mrtvima.

jeremija

pre 1 godinu

@Franko Gavrić Mlađi - evo da ti se javi jedna koja se onesvestila zbog porođajnih bolova, a koji su trajali 33 sata. Znači - SVIH 33 sata čiste agonije!
Kao dodatak, imam i kamenje u bubregu i iz iskustva mogu da kažem da ne znam koji mi je bol bio gori...

Ekspert

pre 1 godinu

Imao sam pola ovih stvari i bol u zubu je neprevazidjen, a cini mi se da ga nema na listi. Kamen u bubregu jeste bolan al se opet nekako namestis, popijes brufen pa se smiri, predinfrakt je zeznut jer bukvalno imas osecaj da umires ali sve to traje mnogo krace nego zubobolja koja ubija konstantnim pulsiranjem u mozak, trni sve zivo a cesto se desi da lekovi ne pomazu nego jedva stupe bol.

Simon le Bon

pre 1 godinu

Iskusio, pa da poređam:
1. Lumbalna punkcija sa 12 godina života (i sada se sećam igletine i držanja dve medicinske sestre)
2. Sređivanje kožice na znate već čemu sa 13 godina (mislio sam da je došao kraj koliko je bolelo)
3. Išijadikus u 48 godini (mesec dana niti sesti, niti hodati, niti spavati, čist horor)
4. Sečenje tetiva palca nožem u 26 godini (3 nedelje ekstremnog bola cele šake)
5. Prelom leve ruke-2 puta u 11. i 14.godini (nameštanje ruke pre stavljanja gipsa strašan bol)
6. Prelom 4 rebra i potres mozga prilikom pada sa drveta u 10. godini ( 3 meseca bolnice, terapija...)
7. Vađenje šestice kod školskog stomatologa u šestom razredu osnovne škole koji je trajao 4 sata ( nije imala pojma, lice mi je bilo otečeno skoro mesec dana)
8. Sve ostalo ( više šivenih posekotina na bradi i čelu, udarac u vrata plakara u predelu ušiju sa krvarenjem...) na poslednjem mestu.

Dobro je da još hodim zemljom...
Posle svega ovoga...

Hmm

pre 1 godinu

lično iskusio par vrsta bola. Prvo kamen u žuči, i mislio da je neizdrziv bol. A onda dobio pankreatitis...Prosto sam poželeo onaj divni umirujuci bol žučne kese, taj lahor, tu prijatnost. Jer u odnosu na pankreatitis, sve ostalo bledi...Ne daj Boze nikome.

Bojana

pre 1 godinu

Znam da će muškarci reći da je ženama reći da je prirodno da porođaj boli. Boli kao da ti neko lomi kosti, ali žena zaboravi bol kad dođe to malo klupko. Sve ostalo, osim bolova usred kancera, je nebitno.

Kontras

pre 1 godinu

Od fizickih bolova slazem se sa strucnjacima, verovatno znaju.

Od emotivnih bolova pored gubitka clana porodice samo jos jedno:

kad te prevari druga polovina kojoj si verovao/verovala. Mentalni, emotivni i fizicki bol. Bukvalno cepanje dela sebe, to jest onog sto si smatrao/smatrala delom sebe.

Jedini lek - ostaviti tu osobu, prekinuti agoniju i vreme.

majstor

pre 1 godinu

Nemaju pojma...bubrezni napad je jedan od najvecih bolova...odskakao sam od stola zbog bolova i da nisam dobio lek jos jedno 15 min recimo, mislim da bih se onesvestio po prvi put u zivotu. Uzasan bol

Iki

pre 1 godinu

Porođaj, da, imaš utisak da umireš, koliko boli. Dosta bolova iskusila, rekla bih da me je najviše bolelo kad sam isekla jagodicu malog prsta i kad su me šili. Imam jako visok prag tolerancije na bol ali tad sam se skoro onesvestila...

Mile

pre 1 godinu

Hmmm, sve amateri, evi mija iskustva i top lista:
1) kamen u bubregu (bukvalno obara s nogu) bol 10
2) oporavak od operacije ciscenja ciste iznad zuba (jedinica), operacija nista, ali kada prestane dejstvo anestezije, kao da me "dum dum" metak pogodio u vilicu (bar tako ja zamisljam), bol 9.5
3) oporavak posle operacije ukljestenih hemoroida (zodol ne deluje), nema leka za bolove koji deluje a morfijum nisu hteli da mi daju, zamislite da izbacujete zilete kada idete na vc. Bol 9.
4) napad slepog creva, hmmm bol 8.
3) kidanje ligamenata u stopalu bol 7. (sem u momentu kidanja, tad je bol 10)

Ostalo mi je sve laganica :)

brm

pre 1 godinu

Porođajni bolovi su teški za merenje i mogu da variraju. Jedno je bol u trenutku porođaja (i verujem da su upravo ti bolovi mereni), a drugo je ceo proces porođaja i muke koje kod nekih žena traju i do dva dana i rekao bih da je taj proces kod većine žena 10x gori od samog momenta kada beba izlazi. Pogotovo što se luči gomila raznih hormona, što ne čini ceo proces lakšim...naprotiv.

Od žena koje su se porađale i imale kamen u bubregu, čuo sam da je upravo kamen u bubregu najveći bol koje su iskusile, ali nijedna nije rekla da postoji još neki drug bol koji bi namašio porođajni...a bilo je još nekih koje su imali neke od navedenih stvari sa ove liste.

Džoni

pre 1 godinu

Kamen u bubregu je po meni neprevaziđen. Na žalost iskusio sam mnogo bola tokom svojih 46 godina, ali ništa ne može da se poredi sa kamenom kada krene iz bubrega kroz kanal ka bešici. Znači, nemogiće naći položaj da bar bude izdržljiv bol, a i kad se nekako namestiš i umiriš svaki udisaj valjda uzrokuje novu bol i imaš utisak ako bi izustio neku reč da bi se raspao. Iskustvo koje ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju.

Higsov Bozon

pre 1 godinu

Bol prilikom pokretanja kamena u bubregu je neopisiv,potpuno oduzima snagu,obliva vas hladan znoj,povraćate,a često izgubite svijest.Sve ovo pričam iz ličnog iskustva.Kada sam u bolnici "došao sebi" doktor mi je rekao da je imao iskustva sa pacjentima koji trpe bolove od lomova,uboda,ranjavanja,raznih bolesti,i svi ti pacijenti jauču,zapomažu,traže pomoć...oni koji dođu zbog pokretanja kamena u bubregu samo ćute,nemaju snage ni da jauknu.

Trovach

pre 1 godinu

Moja supruga je imala prelom cevanice i to duzinski i spiralno. Toliko je bila u soku da se smejala dok su joj doktori namestali nogu. Naravno, pravi bol je dosao kasnije, ali je dobila lekove.

Stanko- pisite Propalo ( slabo plivam a i bojim se )

pre 1 godinu

Bio sam momcic ( oko 15 g. ) - sedeo sam za stolom i gledao tv sa ocem - Izvlacim se ispod stola a tata pita - sta je tebi, sta trazis pod stolom ? Mene je Oko zabolelo na delic sekunde i pao sam (?) pod sto sa stolice kao da me je grom pogodio. Bol je bio neverovatne jacine a na srecu trajao je kao treptaj oka !

Yeke

pre 1 godinu

Imala sam napad bubrega a i poradjala sam se bez epidurala, pa mogu da iznesem svoje iskustvo. Dakle, porodjaj boli za dve-tri nijanse vise i to je najjaci bol koji sam osetila u zivotu. Napad bubrega je takodje jeziv, ali ipak boli manje.

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Meni je krenuo kamen u bubregu u sred Beograda,secam se,kod Saborne crkve.
Tiltovao sam iz mesta,agonija!
Izasao iz auta na semaforu,i dovuko se do trotoara. Srecom,bio drugar sa mnom,pa pomerio auto. 20 min nisam znao ni sta cu,ni gde cu. Ni da stojim,ni da cucnem,ni da sesnem. Rikao sam kao nilski konj!
Ne daj boze nikom!
Drugo,prelom podlaktice,u rucnom zglobu.On manje vise,ali u bolnici,doktor mi namestao dislocirane kosti "na zivo". Drzali me i cuvari,i tehnicari i kolega sto me dovezao. Kuku majko!

Ostoja

pre 1 godinu

Imao sam i išijas, i klaster glavobolju i perforaciju debelog creva, herpes zoster... Ali najviše me bolelo uklještenje nerva zbog diskurs hernije, ... To je bol kao da imate nož u ledjima, čak i pokret glave izazva užasan bol u kičmi... I nema položaja u kojem se bol može smanjiti! Pod dva je klaster glavobolja...

ime

pre 1 godinu

Kamen u bubregu i zubobolja. Ali pre svega zubobolja. A od kamena sam povracao…

Dosta zavisi i od oblika kamena. Sto je pravilniji i zaobljeniji- bol je manji. Malo manji, ali manji.

Lola

pre 1 godinu

Taj bol u ramenu istina nije baš neizdrziv ali traje mesecima i jeste takav da tera na povraćanje.

(Neko iz mase, 16. septembar 2022 15:45)

Nisi ti sinko osetio bol u ramenu, kad se tkiva i nervi upale. Moli Boga da tako i ostane. Cervikalna hernija takodje. Izoblicis se od bolova i ne spavanja, gutas novalgetole u casi sa malo vode na par sati i primas uz to injekcije, a bol ne prestaje, jedva se malo ublazi.

Moj bol je na prvom mestu!

pre 1 godinu

Kad sam bio mali promašio sam tanjir sa pečenom slaninom koji je bio na šporetu smederevcu. Lepo sam naslonio šaku na vrelu ploču! Ne sećam se ni kako sam sklonio ruku ni kako su me odveli u bolnicu. Nema gori bol od opekotina!

Muzika

pre 1 godinu

Diskus hernija sa isijasom i pritiskom na sakralni nerv. Kada uhvati to je kosmicki bol. Nebi ga ni neprijatelju pozeleo.
(Jole, 16. septembar 2022 15:43)

Slažem se. Ja sam skoro povratio od intenziteta.

Dragisa

pre 1 godinu

Uh,najbolje bi bilo da se sve boli svedu na one oko ljubavnih jada,ako je moguce. :) Interesantna je rang lista kod mnogih,dosta ovisi i o licnoj kako da kazem konfiguraciji. Neko je spomenuo bol kod operacije hemoroida,meni je to nagori jer sam po operaciji bio 11 dana u bolnici i izgubio 12 kila,plus morfijum svaki dan. Imao sam nesrecu da iskusim i kamen u bubregu i zuci,boli zestoko,ali ovo sto sam prvo naveo je jos tri sprata iznad,cudo nevidjeno i neopisivo.

Kole

pre 1 godinu

Porodjajni bolovi vise ne postoje.
Muskarci su izmislili epidural pa im zene vise kenj***u za sve ostalo
Epidural, carski rez, estetska genitalna hirurgija ...
Bolovi vise ne postoje

interista

pre 1 godinu

Skoro sam imao prelom metakarpalne kosti u levoj šaci, i morali su da rade repoziciju, do tada nisam verovao da tako nešto može da boli, to je uzasno, jeste da je trajalo mozda samo deset sekundi, ali malo je falilo da padnem u nesvest. Kao klincu mi se zalepio najlon zapaljeni za šaku, to je isto bilo neverovatno, ne dao bog nikome.

sremac

pre 1 godinu

Mislio sam da je upala sinusa najjaci bol koji sam osetio,toliko je bio jak da sam skoro udarao glavom u zid ,cak mi je i lekar rekao da moze da pukne bubna opna od bolova ali bol kad mi je pukla ahilova tetiva se ne moze opisati a tek oporavak,nedaj boze nikom.

pobesneo max

pre 1 godinu

Kad sam izbacivao pesak i kamen iz bubrega, doktor reče ovo je jedan od najjačih bolova koji postoje. Meni je lično jači bol u stomaku zbog netolerancije na laktozu. Posle pola litre mleka ne znam da li ću od bola povratim ili padnem u nesvest dok sedim na wc šolji. Dok nisam shvatio da je mleko problem, umirao sam 3 puta nedeljno. Sada ga ima samo na selu a u tetrapak sipaju neku belu vodicu.

Sv znate u sve se razumete

pre 1 godinu

Muskarci ne treba da komentarisu nesto o cemu pojma nemaju. Da je do njih vec bi izumrli. Nisu oni toliki mazohisti.

Aleksandar

pre 1 godinu

Skoro sam imao operaciju tumora na bubregu, izvadili su ga.
Elem, nije to poenta već da je do mene ležala devojka od svojih 35 god, koja je isto operisala i koja je još na intenzivnoj kukala koliko je boli i rekla kako dva porođaja nije ni osetila.
Eto, toliko...

Marko

pre 1 godinu

Ja na svu srecu nisam imao prilike da osetim ni jedan od ovih bolova,mozda zub ali dosta davno..ali moj otac jeste,i infarkt,i kamen u zuci,migrene..koliko on moze da izdrzi bol,govori i to da je jednom prilikom sekiru ozbiljno zaboo u cevanicu,dosao kuci,stavio rakiju,ni kod lekara nije otisao jer se plasio vakcine,nista..a onda je dosao pankreas..pakao..sedeo je mokar od bolova u urgentnom..ljudi ulaze preko veze,sestra besna,kada ga je videla,sama je trcala da odnese rezultate..on sedi u cekaonici,i kaze ili me ubi ili mi daj nesto,ja ne mogu vise..posle neke opake droge bolovi su prestali posle 5 sati.

joj

pre 1 godinu

Niko nije rekao da bolovi nisu jaki.
Naravno da je porođaj iscrpljujeće i bolno iskustvo, ali prosto ti bolovi i dalje nisu najjači, i to je naučna činjenica.

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.

Ja to na porođaju nikad nisam video, niti sam za to čuo. Te stvari i ako postoje, izuzetno su retke.

Glupost bukvalno, tacno se vidi da su listu pravili muskarci jer je recimo srcani udar za zene gotovo bezbolan, zbog cega ga je tesko dijagnostifikovati. Ali to se naslo na listi a porodjaj nije.

Ja sam lomila zglob noge imala 2 operacije na istom. Ni prelom ni oporavak nakon operacije ne moze da se meri sa menstrualnim bolovima koji isto nisu na listi. Dan nakon operacije popijes Panadol ekstra par puta i sve ok, a za menstruaciju mi isti nista ne pomaze nego mora nesto jace
Dokle ce vise muskarci da odredjuju sta su "naucne cinjenice" jadno je jako.

Kole

pre 1 godinu

Najjači bol je kad boli mene. Za vas me baš briga. Šaim se. Bubreg boli da bog sačuva. Ja imam visok prag bola, ali sam grizao jastuk od bolova. Sve na glavi takođe boli. Uho, zubi i sama glava. Supruga moga bivšeg kolege je 10 godina trpela užasne migrene. Na kraju je mirno ušla u Savu i udavila se. Razne vrste kancera izazivaju užasne bolove koji se ne mogu trpeti bez jakih lekova. Ranije je to bio morfijum. Daleko bilo, kud o ovome i pišem.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Franko ja sam zena koja povremeno pada u nesvest od menstrualnih bolova i povraca (evo bas sinoc npr). A verujem da je porodjaj jos gori tako da ti je to bas lose poredjenje.
(elem, 17. septembar 2022 17:50)

Nije loše poređenje i to kod tebe je anomalija. Izuzetno retka pojava.
Bolovi koje ja navodim su konstantni i svako ih na taj način iskusi.

Bol zbog kojeg poželiš da momentalno umreš ne može nikako u istu rečenicu sa prirodnim porođajem i menstruacijom.

Nikola

pre 1 godinu

Imao sam migrenske napade i lom kostiju, koji ne moze da se poredi sa migrenom, ali neprevazidjen bol koji sam osetio je ukljestenje meniskusa kolena. Ranije se tvrdilo da je to najbolnije povreda. Nekada se u americkoj policiji ucilo da zlocincu pucaju u koleno i tako ga onesposobe, jer od bola vise nije mogao da drzi pistolj.
Posle povrede su mi mnogi potvrdili da nisu culi uzasnije krike od onij koje sam imao posle povrede meniskusa. Nazalost, pored bola su mi ostale i dozivotne posledice.

P.S. Slepo crevo je iscrpljujuc bol, koji traje, ali kratko, do operacije i posle prodje.

Rile dzon dir

pre 1 godinu

Srcani udar?? Prezivio, ne sjecam se nikakvog bola cak sam se i prijatno osjecao prije nego je mrak pao. Mozda se zato i kaze "Slatka smrt" Bubreg/kamenac je bio najgori koji sam osjetio a onda uho, isijas pa zub.

oprem dobro

pre 1 godinu

U mom slučaju ubedljivo najgore je bilo iščašenje ramena pa tek onda diskus hernia koja traje mnogo duže tako da se taj bol nekako akumulira. Srećom kamen u bubregu nisam imao.

soul

pre 1 godinu

Meni vadjenje umnjaka. Jos kad mi je posle 45min. neuspesnog vadjenja zubar rekao da se malo odmorim pa da nastavimo jer vadjenje moze da traje do 2.5h...Da sam imao stoljpi odmah bi ga roknuo.

andjelija

pre 1 godinu

sigurno da su muskarci ti - strucnjaci- koji su dosli do ovog zakljucka.
imala kamen u bubregu, jeste nesnosan bol, jedan od najjacih sigurno. ali neuporediv sa porodjajnim bolom.
neuporediv!

ćutim a govorim

pre 1 godinu

Patim od išijasa evo peta godina, padanje u nesvest od bolova je kod mene redovna pojava, slabo da mi pomažu i blokade. Doktor mi reče, da postoji opasnost od otkazivanja nekih organa u donjem delu trbuha a imam 45 godina!!!

elem

pre 1 godinu

To može da potvrdi svaka žena koja je iskusila recimo kamen u bubregu, gangrenu, kao i druge bolove od kojih i najjače žene i muškarci padaju u nesvest i mole da ih neko ubije i prekrati im muku.
Franko Gavrilovic Mladji

Franko ja sam zena koja povremeno pada u nesvest od menstrualnih bolova i povraca (evo bas sinoc npr). A verujem da je porodjaj jos gori tako da ti je to bas lose poredjenje.

ime

pre 1 godinu

Nemojte da ste dosadni sa porođajnim bolom. Ovo je spisak bolova nastalim bolešu. Kamen je neprevaziđen, padanje u nesvest od tog bola nije retkost.
(zare, 16. septembar 2022 20:32) # Link komentara

Okto ima smisla al trebali su onda tako da stave. Takodje bolovi u zubima nepravedno zapostavljeni.

duledudule

pre 1 godinu

Kad sam bio mali promašio sam tanjir sa pečenom slaninom koji je bio na šporetu smederevcu. Lepo sam naslonio šaku na vrelu ploču! Ne sećam se ni kako sam sklonio ruku ni kako su me odveli u bolnicu. Nema gori bol od opekotina!
(Moj bol je na prvom mestu!, 16. septembar 2022 22:09)
Ja sam sa 3 godine prosuo lonac vrele vode po sebi, ne secam se, ali kad pitam majku uvek me prekine. Lezao sam 3 nedelje na institutu za majku i dete, presadjivana mi je koza sa butine i guze na ruku, sad imam 42 godine i veliki oziljak na ruci i malo na grudima. To je moj zig.

duledudule

pre 1 godinu

Iskusio, pa da poređam:
1. Lumbalna punkcija sa 12 godina života (i sada se sećam igletine i držanja dve medicinske sestre)
2. Sređivanje kožice na znate već čemu sa 13 godina (mislio sam da je došao kraj koliko je bolelo)
3. Išijadikus u 48 godini (mesec dana niti sesti, niti hodati, niti spavati, čist horor)
4. Sečenje tetiva palca nožem u 26 godini (3 nedelje ekstremnog bola cele šake)
5. Prelom leve ruke-2 puta u 11. i 14.godini (nameštanje ruke pre stavljanja gipsa strašan bol)
6. Prelom 4 rebra i potres mozga prilikom pada sa drveta u 10. godini ( 3 meseca bolnice, terapija...)
7. Vađenje šestice kod školskog stomatologa u šestom razredu osnovne škole koji je trajao 4 sata ( nije imala pojma, lice mi je bilo otečeno skoro mesec dana)
8. Sve ostalo ( više šivenih posekotina na bradi i čelu, udarac u vrata plakara u predelu ušiju sa krvarenjem...) na poslednjem mestu.

Dobro je da još hodim zemljom...
Posle svega ovoga...
(Simon le Bon, 16. septembar 2022 20:49)
Ti si bas bio nestasno dete, ziv bio prijatelju !

uh

pre 1 godinu

pre 14 godian opersan sam na dedinju/ Posto sam imao trombove ispod abdominalne aore . krv mi nij isla prema nogama bolovi su bil ijaki da sam hteo samda isecem noge. Ali psoel operacije na intezivnoj gledao sam na sta kad ce sledeca doza morfijuma. To su bili za mene najjaci bolovi koje sam ja iskusio. Imao sam i infarkt ali nije ni prizblizno ovome. Ne dao Bog nikome. Hvala lekarima spasli su mi noge. Da anije bilo infarkta ne bi niko ni primetio da su trombovi krivci zbog cega sam imao nesnosne bolove u nogama,

Olja

pre 1 godinu

Ima duhovitih komentara. Ali, ima vas nekoliko koji ste napravili liste "iz iskustva", wow, žao mi je. Svima verujem, ali imamo različit prag bola i različiti delovi tela su nam slaba tačka. Univerzalno - kamenje, opekotine, kidanja tkiva i to što mnogi ponavljaju sigurno jesu nepodnošljivi. Za mene je još uvek zub prvi.

Nsbs

pre 1 godinu

Fali ručno čupanje placente nakon porodjaja (ako placenta ne krene sama). Oseća se i kroz epidural, i bukvalno ti neko odlepljuje organ od tkiva i vadi napolje, a osećaj je toliko grozan da ni ne primećuješ da je ruka do lakta u već namučenom tkivu. Tako da ne mlatite nego kupite taj epidural zlu ne trebalo, samo zamislite da vam neko na živo recimo odvaljuje plućnu maramicu i još vam tupi kako ste “razmaženi” što hoćete anesteziju.

SvilajnacPomoravlje

pre 1 godinu

Za svojih 28. godina života iskusio sam 4 vrste bola, evo kako sam ih doživeo:
Dvostruki prelom butne kosti i ručno nameštanje (bolno iskustvo ali ne baš toliko koliko se potencira, naravno nameštanje je bilo izuzetno bolno) , vađenje drena iz testisa (osećaj zaglušujućeg tupog bola ali ništa specijalno), cirkumzicija bez anestezije ( klasičan bol sečenja samo malo dominantniji) zubobolja ( fenomenalna totalna bol zbog koje sam lupao glavom u zid od muke).

Vladimir

pre 1 godinu

Tromb u nozi ili DVT, koji sam zaradio nakon povrede, nije najjači bol ali je konstantan, pogotovo kada morate 5-6 dana čekati pregled da vam prepišu antikoagulante. Kao 6 meseci je bilo, a ne 6 dana.

Megabol

pre 1 godinu

Slomljeni penis tokom odnosa. Ko nije doživeo ne može ni da zamisli. Znam samo da sam se onesvestio skoro momentalno i posle probudio u bolnici. Par dana do operacije su mi bili najduzi u zivotu.

Milax

pre 1 godinu

Mene je kamen u bubregu toliko bolio da sam se valjao po podu od bolova.Pored tog bola vađenje gaze,tj zavoja iz nosa nakon operacije nosne devijacije je neopisiv bol ,urlikao sam kao da mi deru kožu sa leđa.....

Branka

pre 1 godinu

Prvi porođaj je meni trauma, 16 sati bolova koji razaraju bolelo je sve i grudni koš. Mislila sam umeću. Drugi porođaj je boleo ali ni približno kao prvi.

Ja na rang listu bolova stavljam teži porođaj.

Borjana

pre 1 godinu

Treba ih tužiti i oduzeti licencu da ih niko ne bi zvao strucnjacima više. Ko se poradjao zna zašto. Migrenu i ukočenost smo svi imali i još neke sa spiska.... Morrreeee

Deep Throat

pre 1 godinu

A polineuropatija?!

Boli ko psi konstantno da ti grizu stopala, u to sam vrijeme trošio velike količine Oksikodona, po 80mg dnevno!

Mare

pre 1 godinu

Iskusio sam kamen u bubregu i mislio sam da umirem. Bol koji parališe čitavo telo. Najgore ako ne znate uzrok a unutra se raspadate, onda deluje i strah. Mada verovatno i taj kamen može da ima različite nivoe...

Pera

pre 1 godinu

Besmisleno je da iko komentarise bolove koje nije osetio, tako da je debata o poredjenju porodjaja i drugih bolova samo za one koji su prosli kroz njih.

Ja sam imao jake migrene, kamen, divertikulum, prelom prsta i ukljestenje ramena.

Kamen je neprikosnoven. Bol krece neprijatnoscu u besici i onda raste danima kako kamen prolazi kroz ceo vas urinarni trakt. Najodvratnije je kada ga osetite u svom polnom organu, ali neprijatnost je kratka, bol je strasan dok je kamen u besici. Brufen ili paracetamol su beskorisni.

Migrene su drugi najstrasniji bol koji i dalje ponekada imam kada dehidriram. Ocne jabucice pulsiraju od bola, i oci ne mogu zatvoriti od bola. Dokle god ima svetla, bol je slabiji, na svako zatvatanje ociji, bol je gori i gori. Najgore u svemu je sto ne mozete zaspati od bola. Srecom, brufen smiruje sve za 20 min i najveci strah mi je da ga nemam pri sebi.

Divertikulum je bol sa leve i desne strane stomaka. Nije strasno, ali vas boli mesecima.

Prelom prsta je gotovo bezbolan. U trenutku preloma bol je ostar i odmah znate da je nesto puklo, medjutim adrenalin pokrije sav bol, i bol dolazi kasnije.

Ukljestenje ramena je strasno jer traje godinama. Cela ruka vas boli i rame se koci. Uz to sam imao i ostecenje nerava u pleksusu i prsti vam trnu i imate strasne nasumicne bolove po celoj ruci. Uprkos boli morate raditi vezbe jer bi u suprotnom rame ostalo trajno ukoceno.

ls

pre 1 godinu

Diskus hernija sa isijasom i pritiskom na sakralni nerv. Kada uhvati to je kosmicki bol. Nebi ga ni neprijatelju pozeleo.
(Jole, 16. septembar 2022 15:43)

Slažem se. Ja sam skoro povratio od intenziteta.
(Muzika, 16. septembar 2022 23:00)

Ziveo sam sa tim bolom dosta dugo i molio doktore da me operisu. Posle operacije, to je bolelo toliko da sam izgubio 10kg za 12 dana u bolnici, trebalo mi je po 40 minuta da se okrenem sa jednog boka na drugi i da se krenem ustajati iz kreveta, a imao sam samo 23 godine, mogu misliti kako je starijim ljudima. Tada sam se setio onih Holivudskih scena kada nekoga nesto jako boli pa se u golu vodu pretvori, isti slucaj je i kod mene bio 12 dana.

KKK-666

pre 1 godinu

Mislim da ti poredjenje bola prilikom porodjaja i napad kamena ili peska u bubregu,nije za poredjenje,prilikom porodjaja žena je svesna da na svet donosi svima omiljeno biće a bol prilikom kamena i peska u bubregu ne donosi ništa lepo osim ultra jakog bola!Hvala bogu ovaj drugi bol nisam nikad osetio a nadam se ni da neću!
(igor, 16. septembar 2022 23:26)

Siguran sam da nisi niti ovaj prvi niti ikad hoces.

duki

pre 1 godinu

Ja godinama imam bolove u kolenu zbog operacije ligamenata. Javljaju se kod promene vremena i variraju u jacini i trajanju. Nekad je samo onako blago iritantno ali traje satima a nekad me sasece da mi treba par sekundi da se opasuljim. Svakome svoja muka najveca.

Boke

pre 1 godinu

Po nekom drugom istraživanju, najjači bol urokuje jedna vrsta otrovnog morskog puža sa bodljama. Inače je mnogo toga izostavljeno. Šta kažete na burgijanje zuba bez anestezije? :)