1. Jedan od prvih simptoma su i gljivične infekcije polnih organa. Organizam urinom pokušava da se reši viška šećera. A šećer u urinu je idealna sredina za razmnožavanje gljivica i pored besprekorne higijene. Mene je dermatovenerolog uputio na vadjenje krvi i tako se i otrilo da imam dijabetes tip 2. Ove gljivične infekcije su na žalost i nuspojava (doduše samo u početku) uzimanja leka Jardiance, koji izaziva često mokrenje i pomaže izbacivanju šećera kroz urin.
  (nemanja, 26. maj 2022 12:14)

  # Link komentara

 2. Svi mi koji smo bacili pogled na nokte tokom čitanja ovog teksta
  (Sterling Cooper, 26. maj 2022 11:45)

  # Link komentara

 3. Dijabetes tip 2 može se kontrolisati svakodnevnim vežbanjem, promenom ishrane i praćenjem unosa kalorija. Kalorijski balans, puno tečnosti, povrce i voće svaki dan, sklekovi, cucnjevi, zgibovi, propadanja, trbušnjaci, trčanje. Kvalitetna ishrana u gradu, ako sam ne uzgajas hranu, košta poprilično u odnosu na srpsku platu. Ako je pored stanarine, auta, ili ne daj boze da imas dete, ne možeš priuštiti, treba misliti o selidbi. Jer zdravlje uvek stiže na naplatu. Ako ces u četrdesetim imati probleme osamdesetogodisnjaka, život ti se već svoje polovine sveo na preživljavanje.
  (kordil, 26. maj 2022 09:45)

  # Link komentara

 4. A fleke oko usana....?!
  (Milan, 26. maj 2022 09:38)

  # Link komentara

 5. Jednostavno samo treba imati naviku kada budemo 40+ godina da jednom u šest meseci radimo osnovne laboratorijske analize a što je sasvim normalno, uvek će bilo koji problem biti na vreme otkriven ma koliko da su simptomi neuočljivi. Da se razumemo imam više od 40 ali nemam ovu naviku, već kao i većina - ne obraćam pažnju.
  (O'gre, 26. maj 2022 08:35)

  # Link komentara

 6. Imao sam sve nabrojane simptome osim konstantne gladi. Na kraju se ispostavilo da je u pitanju ozbiljna anksioznost.
  (Goran, 26. maj 2022 08:33)

  # Link komentara