1. Zbog toga sam bojkotovao kompletno sve pekare, proizvode koji su puni palminog ulja i masti, suncokretovog ulja i soje.

  Ne možete da verujete koliko proizvoda se pretvorilo bukvalno u djubre a sve zarad većeg profita i smanjenja troškova.

  Zbog toga svo testo i kolače pravimo sami i to isključivo na svinjskoj masti. Osnovno što treba da znate je da testo ne upija i ne natapa se ukoliko je na svinjskoj masti jer je životinjskog porekla pa se ne vezuje kao bilje masti koje bukvalno natope testo.

  I koristim jedan trik. Kad god negde nisam siguran kažem da sam alergičan na palmino ulje. Moraju da ti kažu da li ga koriste.

  Bojkotujte sve proizvode sa palminim uljem.
  (Srdjan, 2. decembar 2021 12:58)

  # Link komentara

 2. Ljudi, prosto je; ne kupujmo djubre!
  (maćori, 27. novembar 2021 11:11)

  # Link komentara

 3. Kiselina i vitamin B12 iz mesa pospesuje metastaze kancera, takodje, ali mi to iz nekog razloga ignorisemo i koristimo meso na svakodnevnom nivou kao poludeli. Ako cemo realno. Ne kazem da ga ne treba jesti, ali treba smanjiti. Jos jedna stvar, sva ulja koja mi koristimo za przenje su opasna po zdravlje jer masne kiseline iz njih zagrevanjem prelaze u trans masne koje su uzrok ateroskleroze i nagomilavanja masti u krvnim sudovima. I to svako ulje bez izuzetka: suncokretovo, maslinovo, palmino, kokosovo... Nema razlike. Ulja se ne bi smela zagrevati.
  (..., 26. novembar 2021 12:50)

  # Link komentara

 4. (mm., 25. novembar 2021 22:23)

  Da, toga sam se bojala?
  Znam da u Italiji postoji ta neka svest o tome i da ima dosta proizvoda koji su POF. I bas na temu Nutelle, Barilla je lansirala krem bez palminog ulja, Pan di Stelle se zove. Ne znam da li ga ima kod nas, verovatno je skuplji za nase uslove, ali eto ko nekad naleti da zna da je to neuporedivo bolja opcija od Nutelle.
  (danas, 26. novembar 2021 09:43)

  # Link komentara

 5. @danas...Treba svi da izbegavamo sve sto sadrzi palmino ulje. Tada bi postala neisplativa njegova proizvodnja. Ne mora sve da se proizvodi od jeftinih, a stetnih sastojaka cija proizvodnja unistava citave biljne i zivotinjske vrste. Mi najvise koristimo svinjsku mast, pa je potrosnja stetnijeg suncokretovog ulja mnogo manja. Maslinovo ulje (i to od komine) samo za salate. Jednostavno, mislimo da se jeftinije ulje od komine ne isplati falsifikovati, pa valjda kupujemo ono sto je na etiketi. Pravo devicansko maslinovo ulje je skoro nemoguce naci.
  (Trovach, 26. novembar 2021 09:01)

  # Link komentara

 6. Kada sledi zabrana uvoza i korišćenja ?
  (Goran, 26. novembar 2021 08:38)

  # Link komentara

 7. Hvala Bogu pa se neko pozabavio ovim. Naučnici i lekari će biti sve glasniji i glasniji u vezi ovog palminog smeća, valjda će dospeti do ljudskih pilećih mozgova, sa cigarama su u dobroj meri uspeli, mada trebalo je 40 godina.
  (E8, 26. novembar 2021 08:15)

  # Link komentara

 8. A palmino ulje bukvalno u svemu. Ubija i nas i prasume koje se krce da bi se uzgajale palme i orangutane koji su ziveli u tim prasumama. Poslednjih godinu dana ozbiljno izbegavam da kupujem proizvode koji sadrze palmino ulje. Dosta tesko ide, bukvalno sam zadovoljna ako u svakoj kategoriji proizvoda nadjem barem jedan koji ga nema. Ali mislim da treba istrajati jer evo nam dokaza. Ono sto me zanima je koliko se palmino ulje koristi u ugostiteljstvu. Da li neko ima ideju?
  (danas, 25. novembar 2021 21:32)
  Mozda samo pise da ga nema :)
  (milutin, 26. novembar 2021 08:15)

  # Link komentara

 9. Problem je što ih supe imaju, a supe svi jedemo. Izbaciti supe sa natpisom bez palminog ulja. Nek su i duplo skuplje.
  (sašo, 26. novembar 2021 07:29)

  # Link komentara

 10. Otac mi radi kao sofer u italiji, vozi cisternu, 80% posla mu je prevoz palminog ulja iz luke u livornu, koje stize brodovima iz srednje i centralne amerike, do velikih prehrambenih fabrika i to tako traje vec 5,6 godina svakog dana, kaze mi da kada dodje na utovar, tu svakoga dana bude na stotine kamiona koji cekaju isti utovar!!!
  (Huan Pablo Don Fernando, 26. novembar 2021 07:16)

  # Link komentara

 11. laurinska kiselina je takodje sastojak tog ulja a pre nekog vremena ste pisali da je ona proveren lek za kancer toliko od mene mama
  (ristic ljiljiana, 26. novembar 2021 07:05)

  # Link komentara

 12. Pa se vi i dalje kunite u Nutellu.
  (Mali decak, 25. novembar 2021 23:54)

  # Link komentara

 13. margarin POF bez trans i hidrogenizovanih masti koji se koristi za keks, peciva, industrijske slatkiše, košta skoro 4 €, a onaj sa palmom, ispod 1,5 €/kg. Ko u Srbiji od industrije ili malih pekara, poslasticara, to može da plati?
  (mm., 25. novembar 2021 22:23)

  Cene u pekarama su kao da sve spremaju na 100% prirodnom puteru napravljenom od organskog mleka, a ne na margarinu ili palminom ulju.
  (Veliki brat, 25. novembar 2021 23:20)

  # Link komentara

 14. Trosi se u nenormalnim kolicinama, u pekare npr.ulazi u buradima.
  (Ceki, 25. novembar 2021 22:54)

  # Link komentara

 15. "Ono sto me zanima je koliko se palmino ulje koristi u ugostiteljstvu. Da li neko ima ideju?"
  (danas, 25. 
  SVE se prži na palminom ulju (plurifrakcionisanom). Pomfrit, krofne, ustipci, povrće, kinesko...u Italiji gde živim, sve više se koriste masnoće POF (palm oil free), ali, margarin POF bez trans i hidrogenizovanih masti koji se koristi za keks, peciva, industrijske slatkiše, košta skoro 4 €, a onaj sa palmom, ispod 1,5 €/kg. Ko u Srbiji od industrije ili malih pekara, poslasticara, to može da plati?
  (mm., 25. novembar 2021 22:23)

  # Link komentara

 16. Pa nista,cekamo sledecu vest u vezi palminog ulja da kazu kako ubija celije raka ;)
  (MM, 25. novembar 2021 21:52)

  # Link komentara

 17. A palmino ulje bukvalno u svemu. Ubija i nas i prasume koje se krce da bi se uzgajale palme i orangutane koji su ziveli u tim prasumama. Poslednjih godinu dana ozbiljno izbegavam da kupujem proizvode koji sadrze palmino ulje. Dosta tesko ide, bukvalno sam zadovoljna ako u svakoj kategoriji proizvoda nadjem barem jedan koji ga nema. Ali mislim da treba istrajati jer evo nam dokaza. Ono sto me zanima je koliko se palmino ulje koristi u ugostiteljstvu. Da li neko ima ideju?
  (danas, 25. novembar 2021 21:32)

  # Link komentara