1. Mogu li strucnjaci da mi objasne zasto sam uvek bila bolesna dok sam bila mrsava, odnosno na 167 cm. 55 do 60 kg.
  Cak sam i u trudnoci gubila kilograme pa bi nakon poroda imala 5 kg manje nego pre zaceca. Danas imam 20 kg vise ali, od kad sam nabacila malo kilograma, ja vise nisam bolesna. Lekare vidim samo kad odem na redovne kontrole koje su za zenu nakon pedesete obavezne.
  (istina, 25. novembar 2021 19:01)

  # Link komentara

 2. Skinuo sam 41 kilogram za 6 i po meseci (sa 131 kg na 90 kg). Autofagija, keto, OMAD. U pocetku nije bilo lako, ali se naviknes. Sada vezbam, idem u teretanu 3,4 puta nedeljno i trudim se da smrsam jos 7 kg (visok sam 183 cm).
  Moze svako, a osecaj je sjajan...
  (Dexter94, 24. novembar 2021 22:31)

  # Link komentara

 3. Gojaznost je važan ali ne i presudan faktor. Mnogi "mršavi" također oboljevaju od masne jetre, nakon toga dijabetesa (tip 2). Bitno je da se iz ishrane izbaci HFCS - visokofruktozni kukuruzni šećer (high fructose corn syrup), šećeri uopšte, smanje ugljikohidrati... i poveća fizička aktivnost. Ovo dovodi i do smanjenja težine, ali štetnost HFCS-a koji je u skoro 99% industrijske hrane, naročito "zdrave" hrane, dobrano premašuje štetnost ostalih pojedinačnih faktora (osim možda genetike). Za HFCS ima oko 52 razna komercijalna naziva kako ga ne bi prepoznali u deklaracijama sastava namirnica, a pošto je i to dobrano "provaljeno", onda najčešće napišu "od toga šećeri", ne bi li se kako prikrio. U stvarnosti, HFCS, fruktozni ili visokofruktozni (kukuruzni) sirup, je slađi od običnog šećera, znatno jeftiniji i još ubija mikroorganizme (koliko je zdrav) tako da služi i kao konzervans u onome što se stavi. Ključno je da je jeftiniji i plus, ne okida hormon sitosti tako da vodi prežderavanju ili prekomernom unosu. Ako ste, recimo, privatni proizvođač neke namirnice, osuđeni ste na njegovu upotrebu jer u suprotnom, gubite na tržištu jer vam je proizvod neukusniji, skuplji i još se i lako kvari. A, problem sa debljinom je u tome da nije sva ista, 60% predebelih amerikanaca su i dijabetičari, ali isto tako i 40% "mršavih/normalnih".
  (Zoran, 24. novembar 2021 12:35)

  # Link komentara

 4. Skinuo sam sa 93 kg na 85, za par meseci. 184 cm visina.

  Ogromna promena u stanju, fizičkom i psihičkim.
  (s mile, 24. novembar 2021 11:07)

  # Link komentara