Pre 43 godine rodila se prva VTO beba

Kada je pre 43 godine rođena Lujza Braun, prva beba dobijena uz pomoć vantelesne oplodnje, znalo se da će ova metoda biti revolucionarna, iako je tek kasnije (2010) dr Edvards dobio Nobelovu nagradu za ovaj poduhvat. Lujza Braun je rođena 25. jula 1978. godine i roditelji su je čekali punih devet godina.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Ono o čemu isto niko ne govori je dugoročni efekat svih hormona žene primaju u pripremi za VTO na zdravlje žene, uključujući teške bolesti. Ne znam ni da li se iko studijski bavi(o) time.
  (Hm, 24. jul 2021 08:36)

  # Link komentara

 2. Veliki je pritisak danas na mladima, tesko je naci osobu sa kojom ces pozeleti da dobijes dete, ili jos gore, tesko je odluciti se na prosirenje porodice zbog uslova zivota, tako da, dok se sklope kockice, zapravo, prodju i godine! No, nije obavezno neplodnost povezana sa godinama starosti, sigurno da ima milion razloga za to. Samo treba doktora posetiti cim prodje godina, eventualno dve, nista ne cekati i samo hrabro, medicina je napredovala, svako moze postati roditelj, verovatno je tesko proci kroz sve te faze, ali za svaki cilj se mora boriti!
  (lana, 23. jul 2021 20:22)

  # Link komentara

 3. Pravo pitanje je zasto svaki sesti par u Srbiji ne moze priridno da začne i dobije dete. Bilo bi dobro da se to istrazi i da se o tome govori.
  (Eja, 23. jul 2021 20:18)

  # Link komentara