"Majke, osluškujte, plač kod deteta može različito da znači" VIDEO

Treba li bebe i malu decu ostaviti same u krevetu ako plaču kada odu na spavanje? Žučna rasprava o ovom pitanju vodi se od kada je pokrenuta peticija da se zabrani knjiga "Naučite dete da spava". Autorka knjige "Naučite dete da spava" Nevena Lovrinčević nije mogla da učestvuje u razgovoru za TV Prva, ali su diskutovale Jovana Budima, predstavnica mama koje su pokrenule peticiju, i Kristina Brajović Car, psihoterapeutkinja.

Izvor: B92, TV Prva
Pošaljite komentar
 1. Ja sam prosle godine iz radoznalosti ispitala par kolega, prijatelja. Moj zakljucak je bio da:
  1) svi koji su rano dete ostavili da samo zaspi (bez uspavljivanja) su imali decu koja srecna, bez problema uvece legnu da spavaju. Tipa: legne dete u kevet, procita mu se neka prica, ode se iz sobe i dete samo zaspi. Bez plakanja, bunjenja i slicno. U pocetku su neka deca plakala, ali u roku od mesec dana su prestala da placu jer su videla da nema vajde od plakanja, mora da se spava.
  2) svi koji su uspavljivali svoju deci, jer dete u suprotnom place...su i posle tri godien i dalje satima uspavljivali dete, dete pocinje da place svaki put kad roditelj pokusa de izadje. Kao rezultat da dete svako vece place i zaspi kasno posle mucenja.

  Ja glasam za opciju pod 1.
  (Moja studija, 14. jul 2021 15:58)

  # Link komentara

 2. Ко год је прочитао књигу Невене Ловринчевић схватиће да Јована Будима лаже!!! И то без имало блама. И како може неко да потписује петицију ако није прочитао књиг? Како блогерка може да изнесе лажне чињенице које Невена није написала? Ово је скандал. Ово је за СУД!
  (Наташа, 14. jul 2021 13:37)

  # Link komentara

 3. Kod nas se bebi/detetu daje rakija kašičicom za kafu da se umiri i uspava. Posle se čudimo što smo luda i loša nacija, što nas niko ne voli, a mi najbolji na svetu... Tipično ponašanje pijanca.
  (Mladen, 13. jul 2021 15:49)

  # Link komentara

 4. Roditeljstvo nije privilegija majki već naprotiv u njemu treba da učestvuju i uživaju oba roditelja.Naše klince sam ja uspavljivao i pričao priče, ćerki sam dugo ja prao i sušio kosu (mama čupa :)), hranio ih, menjao pelene, učio da voze bicikl i da plivaju....ali i grdio. Naravno da mi smeta što u medijima i životu uporno zapostavljaju očeve, ali sa druge strane ono što imamo moja deca, supruga i ja niko nam ne može oduzeti.
  (Kosta, 13. jul 2021 15:25)

  # Link komentara

 5. Mame sa jutjuba...
  (Vladimir, 13. jul 2021 15:03)

  # Link komentara

 6. Ma, hajde! Neka se uspavljuju odrasli danima placuci pre nego to pokusaju sa detetom. Najdivniji momenti u roditeljstvu su kada zagrlite svoje dete, pomirisete svilene pramencice i pevate mu dok tone u san. Ostri se dete u onim situacijama kada ce mu ostrina biti potrebna.
  (Surovost, 13. jul 2021 14:39)

  # Link komentara

 7. Јована Будима јавно износи неистине о књизи Невене Ловринчевић и због тога треба да одговара. Својим наступом мисли да ће стећи свестку славу блогерке али су јадне оне мајке које је прате на инстаграму и оне које по њеном нахођењу потписују петицију а да нису прочитале књигу. Стидите се сви.
  (Наташа, 13. jul 2021 14:12)

  # Link komentara

 8. A sto samo majke? Sta ja kao otac ne smem, ne mogu ili ne umem da prepoznam plac sopstvenog deteta?
  (Elon Tusk, 13. jul 2021 13:50)

  # Link komentara

 9. I nemoj slucajno da bi se omaklo nekom tati da osluskuje bebu ili da se nedajboze bavi uspavljivanjem deteta.
  Zbog cega jos uvek umesto "roditelji" govorimo majko? Pravda za divne, posvecene tate kojih nije malo!
  (Ravnopravnost, 13. jul 2021 13:38)

  # Link komentara