Nova epidemija na pomolu? Četvrtina svetske populacije ima neku od alergija

Dok su alergije ranije bile redak zdravstveni poremećaj, danas epidemiološka istraživanja pokazuju da oko 25 odsto ukupne svetske populacije boluje od neke alergijske bolesti. Uprkos razvoju farmakoterapije, broj obolelih se svake godine povećava, i ima tendenciju daljeg rasta u svim starosnim kategorijama, pogotovu u dečjoj populaciji.

Izvor: RTS
Pošaljite komentar
 1. Zanimljivo je da do svoje 20.godine nisam imao bilo kakve alergije. A onda se prvo javila intolerancija na laktozu a odrastao sam na mleku i mlečnim proizvodima. To su tako burne stomačne reakcije da sam morao da se odreknem svih mlečnih proizvoda. Zatim su počele da se javljaju sezonske kijavice, pa onda sezonski kašalj, pa hronični bronhitis, da bi se prošle godine sve to razvilo u astmu mešanog tipa, i alergijsku i bronhijalnu i sada koristim ventolin pumpicu po potrebi. I sve to u rasponu od par godina. Ne znam šta se to tako drastično promenilo u mom organizmu ili okolini.
  (Marko, 16. jun 2021 11:14)

  # Link komentara

 2. Док год се не утврде (обелодане) прави узроци алергија, неће бити ни помака у лечењу. Сви “лекови” на тржишту само ублажавају симптоме, а не лече узрок. Не би ме чудило да почну да праве и “вакцине” за алергије. У међувремену, зна ли се нешто шта каже наш кризни штаб?
  (“Правда ће победити” - Зуба Бојић, 15. jun 2021 13:23)

  # Link komentara

 3. Medicina i farmacija su najzaslužniji za alergijsku epidemiju. Takođe, najzaslužnije su i za epidemiju svih novonastalih bolesti u 20. veku. Farmacija se fokusira isključivo na profit, a ne za dobrobit ljudi.
  (Aleksandar Ristic, 15. jun 2021 13:22)

  # Link komentara

 4. Imam elergiju od malena, na skoro sve sto je biljno, katastrofa, moji mi nisu vjerovali kad sam rekao da sam elergican na jabuke, ne razumjem kako je moguce imati tolike elergija.
  (pero, 15. jun 2021 13:15)

  # Link komentara